חיסולו באיראן של ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, התקבל בהפתעה מוחלטת בעולם הערבי - וגם ברשות הפלסטינית. בערים הפלסטיניות ביהודה ושומרון מתקיימות החל מהבוקר (רביעי) צעדות תמיכה בחמאס והוכרז בהן על שביתה, ובמדינות ערב נערכו גם כן הפגנות.
השביתה המקיפה התפשטה בכל אזורי הגדה המערבית ואפילו במזרח ירושלים. הפלגים הפלסטיניים שם גינו את החיסול בחריפות - וקראו לאיתנות ואחדות מול ישראל. מתאם הכוחות הלאומיים והאיסלאמיים הפלסטיניים, ואסל אבו יוסף, אמר כי יש לשבות בצורה מקיפה ולקיים צעדות זעם, במיוחד ב"אזורים מתוחים". הפגנות זעם של חמאס התקיימו בין השאר ברמאללה, חברון, שכם וטובאס.
"הרצח של הנייה מגיע במסגרת הטרור של המדינה הציונית ומלחמת ההשמדה וההרג, לצד חוסר יכולתה של הקהילה הבינלאומית לעצור את המלחמה ולחייב את הכיבוש לשאת באחריות על פשעיו", נמסר בהודעת הכוחות הלאומיים הפלסטיניים. "הרצח הפחדני הזה לא ישבור את רצון עמנו להתנגד אלא יגביר את הנחישות שלנו להתקדם על ידי דבקות בזכויות שלנו, בעקרונות שלנו ובמאבק וההתנגדות שלנו למען חופש ועצמאות".
בנוסף להפגנות התמיכה בחמאס נשמעות גם קריאות הסתה במסגדים וברשתות החברתיות. לפי שעה לא התקבלו הנחיות מיוחדות בהתנחלויות, אך התושבים שם סיפרו כי מהבוקר הם שומעים ברמקולים המון קריאות מהמסגדים.
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן גינה את החיסול של הנייה, קרא גם הוא לאחדות הפלגים הפלסטיניים והכריז על יום אבל אחד. הוא שוחח גם עם מנהיג חמאס בחו"ל, חאלד משעל, שעשוי להחליף את הנייה. "במהלך שיחת הטלפון הביע אבו מאזן את תנחומיו העמוקים על רצח הנייה, ומשעל הודה לו על השיחה, נמסר מלשכתו של יו"ר הרשות הפלסטינית.
גם פלסטינים בעזה הביעו צער וזעם על חיסולו של מנהיג חמאס, ובמחנה הפליטים שאטי, שם נולד הנייה, התאבלו על מותו. "איסמעיל הנייה הוא הבן של עזה. הוא מייצג את כל האנשים שלי", אמר תושב דיר אל-בלח, אחמד אל נימס, בריאיון לרשת CNN. אבו יאסר חסון אמר ההתנקשות היכתה בו כ"רעם ביום בהיר", ולדבריו הנייה היה מנהיג שאיחד את הפלסטינים.
סאלח אל שונאר, שנעקר מג'באליה שבצפון הרצועה, אמר בדמעות: "אנחנו לא אומרים שהוא מחמאס או פתח, אלא שהוא מנהיג פלסטיני, בן לאב פלסטיני ולאם פלסטינית. אלו היו חדשות קורעות לב לכולנו ברצועת עזה, ברחבי פלסטין ומחוצה לה". הוא אמר כי הכיר את הנייה מקרוב: "ישבתי איתו הרבה פעמים, הוא תמיד ניסה להגיע לפיוס לאומי". תושב אחר אמר כי "ברור שלישראל אין כוונה להפסקת אש ולעצירת התוקפנות".
קריאות נגד ישראל ודרישה לנקמה
גם במדינות ערב החלו הפגנות שבהן נשמעו קריאות לנקום בישראל, שעות בודדות אחרי הדיווחים על חיסולו של הנייה.
באיראן, שם חוסל הנייה, הכריזו על שלושה ימי אבל. מהבוקר החלו בכירים שם לאיים בתגובה, והאזרחים יישרו קו ויצאו להפגין ברחוב כדי להראות את תמיכתם בפלסטינים. בתיעודים שפורסמו נראו איראנים צועדים ברחובות וקוראים "מוות לאמריקה ולישראל", כשהם מניפים דגלי פלסטין ומרימים שלטים הדורשים נקמה. בסוכנות הידיעות האיראנית תסנים תועד אדם מנשק את תמונתו של הנייה.
בינתיים, בלבנון עדיין לא התאוששו מחיסולו של בכיר חיזבאללה פואד שוכר אתמול, וכבר דווח הבוקר על חיסול בכיר נוסף ב"ציר ההתנגדות". חיסולו של הנייה עורר את מחנות הפליטים הפלסטינים גם בלבנון, ובערוץ אל-מיאדין הלבנוני דיווחו על הפגנה במחנה הפליטים בורג' א-שמאלי בדרום המדינה, בה גינו המשתתפים את ההתנקשות. לפי דיווחים נוספים, גם במחנה הפליטים הפלסטיני אל-בס, באזור צור בדרום לבנון, יצאו להפגין ברחובות על מותו של הנייה. באל-אחבאר הלבנוני, המזוהה עם חיזבאללה, פרסמו סרטון מההפגנה.
בירדן פורסמו בשעות הבוקר קריאות להשתתפות בהפגנה הערב באזור שגרירות ישראל בעמאן במחאה על החיסול. בהזמנה של "תנועת הנוער לתמיכה בהתנגדות" נכתב: "מתוך זעם על רצח מנהיג השהידים איסמעיל הנייה, אנו מזמינים אתכם להשתתף בצעדה עממית ליד שגרירות ישראל היום בשעה שמונה בערב".
גם בצנעא, בירת תימן, יצאו סטודנטים ואקדמאים לרחובות כדי להפגין בעקבות חיסולו של הנייה. בהצהרה מההפגנה, שפורסמה בערוץ אל-מסירה המזוהה עם החות'ים, נמסר: "אנו מאשרים מהבירה צנעא כי תימן לא תיקח צעד אחורה בתמיכה בעם הפלסטיני, ללא קשר לקורבנות".