עשרות תושבי קיבוץ מירב שבגלבוע, שנמצא סמוך לגדר ההפרדה, חסמו הבוקר (ראשון) את אחד המעברים בגדר על מנת למנוע כניסת פלסטינים מנפת ג'נין למסוק זיתים משטחים סמוך לקיבוץ. מדובר בשטחים שנמצאים מעבר לגדר ההפרדה ובבעלות פלסטינית, והמסיק אושר על-ידי מפקד פיקוד המרכז אלוף יהודה פוקס. "הם יורים עלינו על מנת להרוג, אנחנו לא נפתח את השער וניתן להם להיכנס ולמסוק מעבר לגדר", זעמו התושבים.
בצל מלחמת "חרבות ברזל" ופעילות משמעותית של כוחות הביטחון גם ביהודה ושומרון, המסיק מתקיים השנה באופן חלקי מאוד. הפלסטינים שמגיעים למסוק בשטחים עושים זאת רק בתיאום, ורק עם אבטחה של כוחות צה"ל. עם זאת, תושבי האזור טוענים כי לאחר מה שקרה בדרום הם חשים חשופים ביטחונית וחוששים שבחסות המסיק הפלסטינים יבצעו פיגועים ויחדרו ליישובים.
חששות תושבי האזור מתבססות על אירועי עבר ופיגועים שכבר התרחשו בחסות המסיק, ולכן באוגדת יהודה ושומרון ובפיקוד המרכז התקבלה החלטה להעמיד כוחות מג"ב וצה"ל רבים באזורי המסיק במהלך אותן שעות. על אף נוכחות כוחות הביטחון שמאבטחים את האזור, תושבי הקיבוץ זועמים על האישור. לדבריהם, "זה טירוף והזיה, הגיע הזמן להתעורר. מאז ה-7 באוקטובר נפל דבר בישראל, וכל אחד צריך לקבל החלטה אם הוא שייך לטובים או לרעים, אי-אפשר להתחמק מזה יותר.
"במהלך חצי השנה האחרונה חווינו כקיבוץ יותר מעשרה פיגועי ירי מכיוון הכפר העוין ג'ילבון, כולל מטען שהונח כשבוע לאחר תחילת המלחמה אל מול כוח צהל שנע על הגדר כקילומטר מהיישוב", הוסיפו התושבים. "מהכפר צפויים ממחר בבוקר לעבור את הגדר לשטחים שלנו לטובת 'המסיק', אנחנו לא ניתן לזה לקרות".
סוגיית המסיק הפכה לבעיה רחבה בכל יהודה ושומרון, וכעת הגיעה כאמור גם לקיבוצים בגלבוע. נשות היישובים בהתנחלויות כבר פנו בעניין לשרים ולצה"ל, ודרשו לאסור השנה את המסיק בשל המלחמה. לפני כשבועיים, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' דרש לקיים דיון של הקבינט בנושא, אך טרם גובשו החלטות אופרטיביות.
קיבוץ מירב, שנמצא כאמור סמוך לגדר ההפרדה, סבל פעמים רבות בחודשים האחרונים מירי משטחי הרשות לעבר בתי הקיבוץ. באירועים לא היו נפגעים בגוף, אך נזק נגרם לבתים ורכבים במקום. בעקבות שורת האירועים, תושבי קיבוץ מירב חצו כמה פעמים את גדר ההפרדה לעבר הכפר הפלסטיני ג'ילבון, ממנו מתבצע הירי - ומחו על המקרים. לאחר מכן, תושבי הקיבוץ הובלו ליציאה מהכפר על-ידי כוחות צה"ל.