שב"כ חשף לפני כמה ימים כי בשבועות האחרונים הוא מנהל בשיתוף צה"ל והמשטרה מאמץ מודיעיני שהוביל לחשיפת תופעה שהחלה לפני המלחמה, ובמסגרתה פעילי חמאס מרצועת עזה ניצלו ישראלים ללא ידיעתם, על מנת שאלה ישמשו כסייענים להעברת משלוחים - ככל הנראה במטרה לסייע במסירת חומרי נפץ או אמצעי לחימה לטובת מימוש פיגועים.
בפרסום נחשף כי יהודים היו בקשר עם פרופילי פייסבוק מזויפים שתופעלו על ידי פעילי חמאס מ"מטה הגדה", תוך שאלו מתחזים לישראלים השוהים בחו"ל ומחפשים שליחים לביצוע משימות שונות ברחבי הארץ בעבור שכר.
אחד הפרופילים המזויפים שחשף שב"כ הוא זה של יובל רוזנפלד. לפי הפרופיל שלו, הוא גר בראשון לציון ומשמש כסמנכ"ל שיווק (CMO) בחברת "לילית ויצמן". פרופיל שלא נחשף כמזויף על ידי שב"כ הוא זה של לילית ויצמן עצמה, שלפי דף הפייסבוק שלה היא הבעלים, ה-CEO והמנהלת של חברת לילית ויצמן. לפי הפרופיל של אותה אישה, שכנראה אינה קיימת במציאות, היא רווקה שגרה בכפר הבריטי לונדון קולני.
כמו הפרופיל של רוזנפלד ואחרים שנחשפו על ידי שב"כ, גם העמוד של לילית ויצמן נפתח בתחילת ספטמבר והיה פעיל עד סוף אותו חודש - שבוע לפני מתקפת הפתע של חמאס. בתקופה זו מתפעליו העלו פוסטים מדי יום ולפעמים כמה פעמים ביום, שכללו בין היתר שיתופים של ענקיות קוסטמיקה ושעונים, התחום שבו לכאורה עסקה "לילית ויצמן".
אותה דמות לא קיימת שהמציאו בחמאס איחלה "שבת שלום", לצד משפטים כמו "יֵשׁ אֲנָשִׁים שֶׁלּוֹמְדִים רַק בַּדֶּרֶךְ הַקָּשֶׁה. מִי שֶׁלֹּא מַרְגִּישׁ בְּחֶסְרוֹנֵךְ, תְּוַדְּאִי שֶׁלֹּא יַרְגִּישׁ בְּנוֹכְחוּתֵךְ". אבל העיקר היה השליחויות, והחיפוש שלהן נעשה גם בקבוצות פייסבוק.
בתחילת ספטמבר הצטרפה "לילית ויצמן" לקבוצות "דרושים שליחים ומוסרים משפטיים בכל הארץ", ו"מינופים דואר משפטי". באחת התגובות שלה כתבה כי דרושים 10 שליחים, ובאחרת נכתב: "אל תפספס את העבודה עם התשלום הכי גבוה בשוק, 40 ש"ח לכל נקודה". בתגובה האחרונה שלה שנראתה ברשת, ב-1 באוקטובר, היא כתבה כי היא מחפשת "שליח באזור ירושלים".
פרופיל נוסף בשם אביטל וייס שנפתח גם כן בתחילת ספטמבר יצר קשר עם ישראלים וניסה למשוך את תשומת ליבם בתמונות מפתות, תוך שאותה "אישה" מאחלת "שנה טובה ומתוקה" ו"חתימה טובה". אחד היישראלים שדיבר עם "אביטל" בהודעות הופתע לגלות שמדובר בפרופיל של חמאס, וישראלי אחר חסם את הפרופיל מיד כשנודע לו על כך.
יניב רוזנפלד, פרופיל נוסף שיצרו בחמאס ונפתח גם כן בתחילת ספטמבר, הצטרף לקבוצות של דרושים נהגים בפייסבוק ופרסם את עצמו בקבוצות הכרויות ברשת. באחד הפוסטים שהעלה בקבוצה זו הוא חוזר על ידי אישה, שלא הבינה מדוע הוא אינו עונה לה. רוזנפלד, כמו וייס, איחל גם כן "שנה טובה", כדי ליצור מצג שווא שהוא יהודי-ישראלי.
בשב"כ ציינו כי לאחר תחילת הקשר בפייסבוק, המשיכו המגעים בין השליחים היהודים לחמאס באמצעות ווטסאפ, כאשר אותם אנשי חמאס מסרבים לנהל שיחות טלפון כדי לא לחשוף את היותם גורמי טרור.
הישראלים התבקשו לבצע משימות שכללו העברת משלוחים, קבלת כספים, רכישת מתנות והשארתן בנקודות שונות, מבלי לתאם מפגש עם נמען החבילה. בין הנקודות שבהן התבקשו להשאיר את המתנות - בית כנסת, בית קברות וסף דלתן של דירות פרטיות ברחבי ישראל.
על בסיס ההכרות עם שיטת העבודה של "מטה הגדה", ההערכה היא שהכשרת הישראלים לשליחויות שונות נועדה כדי לנצל אותם בהמשך לטובת העברת חבילות סגורות המכילות אמצעי לחימה או מטענים לידי מפגעים בישראל, או לחלופין לטובת הנחתם באתרים ציבוריים או פרטיים בישראל שסומנו על ידי חמאס כמטרות ערכיות לפיגוע.
פורסם לראשונה: 23:34, 03.02.24