כמעט שלושה שבועות עברו מאז החלו העיצומים של ארגון מורי החינוך העל-יסודי, לאחר שלא הגיע להסכם על שכר חדש מול האוצר. מאז ועד היום קיימים שיבושים בבתי הספר התיכוניים, במסגרתם בוטלו טיולים שנתיים ופעילויות חוץ הנמשכות מעבר ליום הלימודים הרגיל, לא מתקיימות השתלמויות ופגישות עם משרד החינוך ואין אספות הורים.
במכתב ששלח אז לשרת החינוך כתב יו"ר ארגון המורים רן ארז כי "בשלב זה הצעדים הם אות אזהרה בלבד, מבלי לשבש באופן מלא את הלימודים". בשיחה עם ynet, שבועיים וחצי אחרי, אמר ארז כי "הוכרז סכסוך עבודה כבר בחודש מאי, אם האוצר ימשיך בסחבת מיותרת שנועדה למשוך זמן, הארגון ימשיך את המאבק בהדרגה עד כדי שביתה ושיבוש בגרויות החורף".
ארז ציין כי דרישות הארגון הן תוספת שכר למורים ומשכורת 13 למנהלים שעובדים בחופשת הקיץ ללא תשלום. לדבריו, "מורה עם תואר שני מתחיל משכר 8,600 שקלים ברוטו, ולכן לא מגיעים מורים חדשים למערכת". עוד ציין ארז כי בעבר התמודדו על כל משרת ניהול שישה אנשים ועכשיו בקושי שניים.
ארז התייחס להחלפת השרים הצפויה ואמר שהארגון בעיצומו של מאבק, ולשר החינוך החדש שיתמנה לא יהיה זמן ללמוד את הסוגיה. "מי שמגיע למערכת החינוך שידע שממתינות לו בעיות על השולחן", אמר ארז והוסיף כי ארגון המורים יבקש לבטל את רפורמת בחינות הבגרות, עליה החליטה שרת החינוך היוצאת, ד"ר יפעת שאשא ביטון.
סגנית יו"ר ארגון ההורים הארצי, עו"ד אודליה שינדרוף, אמרה כי "עיצומי ארגון המורים ומריחת הזמן למציאת פתרון מוכיחים כי מאבקי השכר והכוח מתנהלים על גב הילדים, כאילו הם בני ערובה, הארגון משתמש בכלים פוגעניים שלא לצורך, בלי מידתיות וללא שיקולי טובת הילדים". עוד הוסיפה שינדרוף כי "התנהלות האוצר היא ביזוי המורים וזלזול בהורים והתלמידים".
ממשרד החינוך נמסר: "פועלים ביתר שאת מול ארגון המורים ומשרד האוצר, על מנת להוביל לפתרון המשבר".
במשרד האוצר דחו את טענות ארגון המורים.