כ-3,200 פועלים עזתים שעבדו בישראל ונעצרו בעקבות מתקפת הפתע של חמאס ב-7 באוקטובר שוחררו הבוקר (שישי) ממעצר ביהודה ושומרון והועברו בחזרה לעזה. חלקם נעצרו ביו"ש, לשם ברחו אחרי מתקפת הטרור, וחלקם נעצרו בישראל והועברו לשם.
הפועלים הועברו באוטובוסים לעזה דרך מעבר כרם שלום, מזרחית לרפיח, אחרי ששהו כמעט חודש במעצר ליד בית לחם. חלקם התלוננו לאחר שחרורם כי הרביצו להם במעצר: "הם היו מרביצים לנו, אנשים בגיל של הילדים שלי". ב"גרדיאן" דווח כי חלקם חזרו לרצועה עם מדבקות על רגליהם, ועליהן מספרים. "שירתנו אותם, עבדנו עבורם - בבתים, במסעדות ובשווקים בתמורה למחיר הנמוך ביותר. ולמרות זאת הושפלנו", אמר ג'מאל איסמעיל, פועל ממחנה הפליטים מראזי במרכז הרצועה.
פועלים אחרים אמרו כי הם מרגישים שנשכחו גם על ידי הפלסטינים: "בעזה אף אחד לא הזכיר אותנו, לא הצלב האדום ולא אחרים. הרשות הפלסטינית מכרה אותנו וכל העולם מכר אותנו".
אמש הקבינט המדיני-ביטחוני החליט על ניתוק כל מגע עם עזה, ובמסגרת החלטה זו נקבע כי לא יהיו יותר פועלים פלסטינים מעזה - והפועלים ששהו בישראל ביום פרוץ המלחמה יוחזרו לרצועה.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הצביע נגד ההחלטה לשחרר את הפועלים הפלסטינים. לטענתו, לאור העובדה שנחשף כי פועלים מעזה הכווינו מחבלי חמאס במהלך הטבח וסיפקו עבורם מידע מודיעיני, אין לשחררם בשלב זה. בין היתר, הציע בן גביר להחזיקם במתקנים צבאיים. בנוסף טען כי לשחרר עזתים בזמן שבעזה מאות ישראלים חטופים זהו צעד לא הגיוני שלא ניתן להסבירו בטחונית וציבורית.
גם שרת התחבורה מירי רגב הצביעה נגד ההחלטה. ֿהקבינט גם החליט שנכון לעכשיו, הפועלים מיהודה ושומרון לא יחזרו לעבודה.