לאחר שעלו אתמול (שלישי) בשיירה לירושלים והעבירו את הלילה מול משכן הכנסת, נציגי משפחות החטופים המשיכו בפעולות המחאה גם היום. נציגי המשפחות יחד עם עשרות פעילים, קיימו היום מחאה שקטה מול הכנסת. הם אחזו בשלטים שעליהם כתוב "הזמן אוזל!" ו"לשחרר את החטופים עכשיו!", ויצרו שרשרת אנושית ממשרד ראש הממשלה ועד לכנסת, לקבלת פניהם של חברי הכנסת שמגיעים למליאה. בנוסף, הקימו מיצב דמוי מנהרה במטרה לדמות את התנאים הקשים שבהם מצויים החטופים המוחזקים בידי חמאס במנהרות בעזה. ככה זה נראה:
המיצב הבנוי כמנהרה, מוצג מעין חיזיון אור-קולי הכולל קולות פיצוצים, בכי וצרחות. יש בו מנות מזון - חצאי פיתות ומעט אורז, בהתאם לעדויותיהם של אלה שחזרו מהשבי. "המיצב מדמה מקום חשוך, צפוף, קטן", סיפר נדב רודאיף, שאביו ליאור נמצא בשבי חמאס כבר 68 יום. "אנחנו נדבר עם הח"כים בצורה אינטימית, גם על התחושות שהם יחוו שם בפנים, וגם על התחושות שאנחנו חווים בתור משפחות של חטופים. אנחנו מקווים שזה ישכנע אותם לקבל את ההחלטה הנכונה ליזום עסקה על מנת שכל החטופים יחזרו כמה שיותר מהר. אין לנו יותר זמן".
נשיא המדינה לשעבר, ראובן (רובי) ריבלין, ביקר במיצב ואמר: "הדברים האלה לא יכולים להשאיר אף אחד אדיש, אלא רק מזועזע לחלוטין", אמר נ "כל מקום אחר בעולם לא היה מאפשר לדבר כזה להימשך. מדינת ישראל היא מדינה עצמאית, וכשאמרנו 'לעולם לא עוד' דיברנו אל העולם כולו, שצריך לזכור את השואה כלקח לעצמו. אנחנו מחויבים לעשות הכול כדי להחזיר אותם".
גם ח"כ צבי סוכות הגיע אל המיצב וביקש לעודד את המשפחות. "כאחד שהיה פה חמש דקות וחווה את הדבר הנורא והקשה הזה, אני חושב שאין אדם במדינת ישראל שיכול להישאר אדיש מול הכאב הנורא של משפחות החטופים. אני לא חושב שיש מישהו שיכול לרגע אחד לדמיין מה המשפחות האלה עוברות", אמר. "אנחנו כמדינה מחויבים לחלוטין להחזיר להם את הילדים, להחזיר את ההורים, להחזיר את הנשים, להחזיר את כל מי שנמצא בידיים של חמאס".
כשנשאל סוכות על מדיניות הממשלה ועל הסיכוי לגיבוש עסקה, התפרצה נציגת משפחות החטופים והטיחה: "למה אתם חושבים שהוא יודע? איזה ניסיון מדיני או צבאי יש לו? שייכנס למיצב בבקשה ויזדעזע מהמחילות של חמאס שהילדים שלנו נמצאים בהן. השאלות האלה מיותרות כי אין תשובות. אין לי שום דבר אישי נגדו או נגד המפלגה שלו. האנשים האלה אין להם את היכולת לשחרר חטופים, ואין להם את היכולת לחשוב על תמרון צבאי או להביע דעה על תמרון צבאי כי הם לא יודעים. הם לא יודעים".
ח"כ ולדימיר בליאק מיש עתיד הגיע גם הוא לתמוך במשפחות. "המטרה הכי חשובה, הראשונה במעלה, החוב המוסרי שלנו - זה להחזיר את החטופים, את כולם עד האחרון שבהם. אני מאמין שגם בקבינט המלחמה מבינים את זה ואנחנו נעשה הכול כדי שזה יקרה".
חגית חן, שבנה איתי נחטף לעזה, ביטאה את התחושות הקשות בקרב המשפחות: "אנחנו מחכים לח"כים שיבואו לדבר איתנו. שיסבירו לנו איך הם מחזירים את איתי ואת כל החטופים היום, בחיים. אנחנו כאובים מאוד-מאוד על כל חייל שנהרג, זה צובט אותנו ברמה הכי קשוחה שיש. אנחנו לא רוצים שימותו וייהרגו עוד חיילים. אנחנו רוצים לעצור ולדבר, שפשוט יעשו את ההסכם שיחזיר את כולם ושיטפלו בחמאס אחר כך, יהיה להם זמן. לחטופים אין זמן. אין להם אוכל, הם חולים, הם פצועים, אנחנו לא יודעים מי בחיים ומי לא. העדויות של החטופות שחזרו הן מזעזעות, אני לא יכולה לחשוב שזה מה שגם עובר על הבן שלי. אנחנו רוצים שיחזירו אותם בחיים. לא בארונות, לא בשקיות, בחיים".
המחאה נמשכת גם מול מטה האו"ם בז'נבה, שם מציינים היום 75 שנה להצהרת זכויות האדם. ראשי מדינות, שגרירים ומשלחות מכל העולם שיגיעו לאירועים במטה, יחזו בשלט ענק של מטה משפחות החטופים והנעדרים, שעליו הכיתוב: "We won't stop until they're back".
"הצביעות חוגגת", מסרו במטה המשפחות. "בזמן שחלק ממנהיגי העולם שותקים ואינם נוקטים בפעולה מיידית לשחרור החטופים, מציינים אותם מנהיגים 75 שנה להצהרת זכויות אדם. אנחנו קוראים למנהיגי העולם, לאו"ם, לצלב האדום ולכל הארגונים הבין לאומיים להתעורר ולפעול להחזרת החטופים הביתה עכשיו!".