מרין בת ה-36 נאלצה שלשום להתנצל, אחרי שהצהובון הפיני "סייסקה" פרסם תמונות שבהן היא נראית מבלה ורוקדת במועדון לילה צפוף בשם "הקצבים" בהלסינקי, ביום שבת עד כמעט ארבע לפנות בוקר. אל הבילוי הזה יצאה שעות אחרי ששר החוץ בממשלתה, פקה האוויסטו, אובחן כנשא קורונה.
"בעלי ואני יצאנו לאכול והלכנו לקניות, ראינו חברים והעברנו גם זמן מה (בהנאה) בחיי הלילה", כתבה מרין הסוציאל-דמוקרטית בהודעת ההתנצלות בעמוד הפייסבוק שלה. היא ציינה כי את ההודעה על כך ששר החוץ נדבק בנגיף היא קיבלה בתחילת הבילוי, וכי גורם רשמי אמר לה שלפי הנחיות הקורונה היא אינה צריכה להיכנס לבידוד, משום שקיבלה כבר שתי מנות חיסון. עם זאת היא הוסיפה: "הייתי צריכה להפעיל שיקול דעת טוב יותר ולבדוק שוב את ההנחיות שניתנו לי. אני מצטערת מאוד על כך שלא הבנתי שעליי לעשות זאת".
סקר שפורסם בערוץ הטלוויזיה הפיני MTV3 קובע שכשני שלישים מהנשאלים סבורים שמרין עשתה "טעות חמורה" כשיצאה לבילוי הלילי. גם מפלגות האופוזיציה תקפו אותה, וציינו את העובדה שלא הבחינה בשתי הודעות SMS שנשלחו אליה כדי לעדכנה שעליה להיכנס לבידוד. מרין מצדה הסבירה כי ההודעות נשלחו אל הטלפון שמשמש אותה לצורכי עבודה, וכי השאירה אותו בבית ולכן לא קיבלה אותן. לדבריה סיכמה עם עוזריה שיעמדו איתה בקשר בטלפון האישי שלה.
שרת האוצר אניקה סריקו, אשת מפלגת המרכז השותפה בקואליציה של מרין, נמנעה מלתקוף את מרין ישירות אך אמרה לעיתון מקומי: "אני שמחה שהייתי בבית כשקיבלתי את המסרון שלפיו עליי להיכנס לבידוד". היא העידה שביטלה את כל תוכניותיה ליום המחרת.
במהלך המגפה הצליחה פינלנד לשמור באופן עקבי על שיעור נדבקים מהנמוכים ביותר באירופה. במדינה חיים כ-5.5 מיליון איש, ומאז תחילת המגפה נרשמו בה כ-196 אלף נדבקים ו-1,348 נשאים שמתו. עם זאת, בימים אלה שיעור ההדבקה בפינלנד גבוה יותר מבכל שלב קודם של המגפה, וכעת הוא עומד עת ליותר מ-300 נדבקים לכל 100 אלף איש. גם שמונה מקרים לפחות של זן האומיקרון התגלו בה.
מרין מונתה לראש הממשלה בשנת 2019, והייתה אז האדם הצעיר בעולם לכהן כראש ממשלה. מאז כניסתה לתפקיד מצאה עצמה יעד לביקורת בגין מסיבות שהתקיימו במעונה הרשמית. בפוסטים ברשתות החברתיות נטען נגדה גם כי היא מקדמת פריטי אופנה מסחריים בתמונות שבהן היא מצטלמת. באוקטובר השיבה למבקרים בפוסט באינסטגרם, שבו ציטטה את מילותיו של שיר פופ פיני: "היי, בום-בום-בומר, שים קצת קרח על הכובע שלך ותקרר אותו". אחר כך אמרה לטלוויזיה הפינית: "אני נציגה של הדור הצעיר, וכן, זה משתקף גם באופן שבו אני מבצעת את עבודתי ובאופן שבו אני חיה".
המסיבה ש"לא הייתה" במעון של ג'ונסון
פרשה דומה לזו של פינלנד מעסיקה ביממה האחרונה את בריטניה: בסרטון וידאו מודלף נשמעים חברי סגל בלשכתו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון צוחקים על כך שקיימו בשנה שעברה מסיבת חג מולד, מסיבה שקיומה היה הפרה של תקנות הקורונה שנאכפו באותה העת. המסיבה נערכה לכאורה ב-18 דצמבר 2020, בימים שבהם נאסרו רוב ההתקהלויות באנגליה, ויום למחרת קיומה הוקשחו ההגבלות אף יותר.
לפי הדיווחים, המסיבה שנערכה הייתה אירוע שבו אנשי הלשכה שתו יין, סעדו להנאתם, קיימו משחקים והחליפו מתנות חג מולד, אבל במשך ימים ארוכים לשכתו של ג'ונסון ניסתה להכחיש את הדיווחים האלה וטענה שהמסיבה כלל לא התקיימה.
בסרטון המודלף שפורסם אתמול, ושצולם ב-22 בדצמבר אשתקד, נראית קצינת העיתונות דאז של ג'ונסון, אלגרה סטרטון, צוחקת על מסיבה לא-חוקית כלשהי במעונו הרשמי של ראש הממשלה ברחוב דאונינג 10. בהקלטה נראה שהיא מדמה בבדיחות הדעת מסיבת עיתונאים, לקראת תדרוך יומי שעמדה להעביר. עוזר אחר בלשכה, שגילם עיתונאי, נשמע בסרטון אומר: "בדיוק ראיתי בטוויטר דיווחים שבדאונינג 10 הייתה מסיבת חג מולד ביום שישי בלילה, את מכירה בדיווחים האלה?". ברקע נשמעים קולות צחוק, ואדם האומר "זאת לא הייתה מסיבה, זה היה גבינות ויין". סטרטון משיבה וצוחקת: "גבינות ויין זה בסדר? זו הייתה פגישת עסקים".
לשכתו של ג'ונסון שבה וטענה בעקבות הפרסום כי לא התקיימה "שום מסיבת חג מולד", ושכל הגבלות הקורונה קוימו. מנהיג מפלגת הלייבור שבאופוזיציה, קיר סטרמר, לא הסתפק בהכחשה הזו, וקרא לראש הממשלה להתנצל בפני הציבור על הדברים שנשמעים בסרטון: "אנשים ברחבי המדינה צייתו לתקנות אפילו כשפירושן היה שהם יבוּדדו ממשפחתם, ייסגרו בבתיהם, ובאופן טראגי עבור רבים מהם – לא יוכלו להיפרד מיקיריהם. הייתה להם זכות לצפות שהממשלה תעשה אותו הדבר. לשקר ולצחוק על השקרים האלה זה מביש".
היום אחר הצהריים נענה ג'ונסון לקריאה להתנצלות, ובהצהרה בפרלמנט התנצל על הסרטון, הודה שעוזריו נראים בו "צוחקים על ההגבלות שהוטלו", והצהיר: "אני מבין את הזעם ושותף לו". לצד זה שב והדגיש כי וידא שוב ושוב שלא התקיימה שום מסיבת חג מולד שהפרה את תקנות הקורונה, וכי כעת ביקש שוב ממזכיר הממשלה לבדוק את הדברים ולדווח לו בהקדם האפשרי. "אם תקנות כלשהן בכל זאת הופרו, יינקטו צעדים משמעתיים נגד המעורבים", הבטיח. מיד אחריו עלה לדבר מנהיג האופוזיציה סטרמר ואמר שההתנצלות "מעלה יותר שאלות מאשר תשובות". לדבריו אחרי שבוע של הכחשות מלשכת ג'ונסון "מיליוני אנשים חושבים עכשיו שראש הממשלה חשב שהם מטומטמים ושיקר להם. הם צודקים, לא?".
אין זו הפעם הראשונה שבכירים בכוורת של ג'ונסון מואשמים בהפרת תקנות הקורונה בעוד האזרח הפשוט מצופה לעמוד בהן. בשנה שעברה התעקש ג'ונסון שלא לפטר את עוזרו הבכיר דאז, דומיניק קמינגס, אחרי שהתברר כי זה נסע במשך שעות ברחבי אנגליה אל בית הוריו, בעוד חולה בקורונה, וכל זאת בשעה שבאנגליה נאכף סגר בשל התפשטות הנגיף. ביוני האחרון התפטר שר הבריאות שלו מאט הנקוק מתפקידו אחרי סרטון שבו הוא נראה מנשק עוזרת שלו במשרדו בזמן שההגבלות קבעו כי יש להימנע מחיבוקים וממגע פיזי עם מי שאינו משתייך לאותו בית אב. הנקוק והעוזרת היו אז שניהם נשואים לבני זוג אחרים.