במשך עשורים רבים, התמיכה בישראל הייתה אולי הנושא הדו-מפלגתי האמיתי היחיד בוושינגטון. דמוקרטים ורפובליקנים הסכימו על הצורך לתמוך במדינה היהודית וביכולתה להגן על עצמה בכל נסיבות.
עם זאת, החל מלפני 15 שנים, עם כניסתו של ברק אובמה לתפקיד הנשיא, הקונצנזוס הזה החל להתערער. המפלגה הדמוקרטית הפכה לביקורתית יותר ויותר כלפי ההנהגה הימנית של ישראל ומדיניותה כלפי הפלסטינים. חלקים מהמפלגה החלו להטיל ספק בהענקת הסיוע הצבאי האמריקני לישראל. מעטים אף שללו את זכות קיומה של ישראל. במקביל, הרפובליקנים טענו שהם המפלגה הפרו-ישראלית האמיתית והתמקדו יותר בביקורת על הפלסטינים. כמו כמעט בכל נושא מרכזי אחר—הגירה, הפלות, זכויות נשק—ישראל הפכה ממקור להסכמה דו-מפלגתית למוקד של קיטוב.
בבחירות 2024, עומק השסע נחשף במלואו. המועמדת הדמוקרטית קמלה האריס מבטיחה שוב ושוב את תמיכתה בזכותנו להתקיים ולהגן על עצמנו, אך הבטחותיה מלוות בשורה של "אבל"
כעת, בבחירות 2024, עומק השסע הזה נחשף במלואו. המועמדת הדמוקרטית קמלה האריס מבטיחה שוב ושוב את תמיכתה בזכותנו להתקיים ולהגן על עצמנו, אך הבטחותיה מלוות בשורה של "אבל". "אבל חשוב כיצד ישראל מגנה על עצמה," היא אומרת, ו"אבל על הפלסטינים לקבל מדינה שתעניק להם ביטחון וגאווה".
טראמפ ללא התניות
דונלד טראמפ, לעומת זאת, אינו מתנה את תמיכתו בישראל, ובוודאי שלא בהקמת מדינה פלסטינית, אך הוא מזהיר שאם האריס תנצח, "ישראל תחוסל בתוך שנתיים." הן האריס והן טראמפ קראו לסיום המלחמה, אך מציעים דרכים שונות לחלוטין להשיג זאת. האריס מבקשת שהמלחמה תסתיים באמצעות משא ומתן בין ישראל לחמאס, הפסקת אש ועסקת חטופים. טראמפ טוען שהמלחמה תסתיים כאשר יוסרו המגבלות מעל ישראל ומתן האפשרות לה להשלים את העבודה.
אין צורך להיות נביא כדי לחזות שממשל האריס ימשיך את מדיניותם של הנשיאים ביידן ואובמה בנושא הפלסטיני. היא תתמוך בפתרון שתי המדינות, תתנגד לבנייה בהתנחלויות ביהודה, שומרון, ובמיוחד בעזה. היא תשאף להתקרבות לאיראן ואולי תנסה שוב לחדש את הסכם הגרעין האיראני. שלא כמו ביידן, ששייך לדור שזוכר את מלחמת ששת הימים, ייתכן שאין לה קשר רגשי חזק לישראל. בניגוד לאובמה, שקיבל את החלטותיו בעצמו בנושאי המזרח התיכון, האריס צפויה להקשיב ליועציה, שחלקם היו ביקורתיים כלפינו באופן עקבי.
טראמפ, לעומת זאת, בוודאי יקבל את החלטותיו בעצמו, אך קשה לומר בשלב זה מה הן יהיו. הרקורד של כהונתו הראשונה היה הפרו-ישראלי ביותר בהיסטוריה, אך אין ערובה שרקורד זה יחזור על עצמו. גם הוא, בעבר, הביע עניין במשא ומתן עם איראן. תוכנית השלום שלו קראה להקמת מדינה פלסטינית.
בכל מקרה, על ישראל להיות מוכנה להתאים את עצמה, ככל האפשר, לממשל החדש. אף שתמיכה דו-מפלגתית בישראל עשויה להיחלש, הברית בין ארצות הברית לישראל חייבת תמיד להישאר חזקה.