שעות אחרי שפונו בחיפזון מביתם, עשרות דיירי הבניין ברחוב סרלין יוסף בחולון עדיין מחכים לדיור חלופי: "יום אחד אתה מוצא את עצמך בלי קורת גג ובלי כל החיים שלך שהיו בין ארבעה קירות שאתה לא יכול להיכנס אליהם עוד", סיפר הערב (שבת) אחד הדיירים, שמתגורר בחלקו העורפי של הבניין, בשיחה עם ynet. "ברגע אחד אתה נשאר אתה נזרק לרחוב בלי כלום".
הדרמה החלה אחרי שמוקד 102 במחוז דן קיבל דיווח על חשש לחיי אדם, אחרי שהדיירים ברחוב שמעו רעש של פיצוץ, כלשונם. כשהכוחות הגיעו למקום הבחינו הכבאים בסדקים שנוצרו בבניין, ושמעו שהדיירים מנסים לצאת מהבתים אך לא מצליחים לפתוח את הדלת. הכבאים, בפיקודו של רשף יוני בוצ'קובסקי, סייעו בחילוץ הדיירים ובהערכת מצב מהירה בשטח הכריזו על הבניין כמסוכן ופינו אותו מכל יושביו.
שוטרים רבים שהגיעו למקום סגרו את ציר התנועה ממקווה ישראל ועד סוקולוב. מהנדס מומחה למבנים מסוכנים מטעם העירייה קבע כי קיימת סכנת קריסה בבניין, ובימים הקרובים הדיירים לא יורשו לחזור לבתיהם. מלבד 16 המשפחות שפונו, גם דיירי הבניין הסמוך התבקשו לעזוב את בתיהם.
בעיית הסדקים בבניין לא חדשה. לפני ארבעה שבועות גולש אנונימי כתב באתר מדלן כי מדובר בבניין ישן שלא עבר תמ"א 38. "הקירות נסדקים כל הזמן ומתקלפים", טען. אישוש למצבו הרעוע של הבניין קיים גם מצדם של דיירים שהתגוררו בו בעבר. אילנה, שהתגוררה בבניין בשנות ה-80, סיפרה כי אביה הקבלן לא ישן בשקט בזמן שהתגוררה שם. "תמיד כשהגיע אמר שהבית לא מוצא חן בעיניו והמבנה לא בסדר. אחרי 10 שנים הייתה לי אפשרות ויצאתי משם, אבל אני לא מופתעת. זה בטח לא אשמת דייר כזה או אחר".
אחד הדיירים סיפר כי כבר בשעה 01:00 בלילה רעייתו העירה אותו ואמרה שהיא שומעת רעש חריג בקיר. "חשבתי שמקור הרעש הוא מהמזגן או הפרקט, אבל ככה זה נמשך כל הלילה עד שבשעה 07:00 היה רעש חזק, כמו של לבנה שנפלה, וזה נשמע מתחת לחדר השינה שלנו. עשיתי סיבוב בבית וראיתי סדק ליד הדלת בכניסה, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות מיוחדת. בינתיים הסתבר שאחד השכנים כבר היה לכוד בדירה שלו וכוחות הביטחון הגיעו ופינו אותנו לרחוב".
"יצאתי בלי נעליים. אין תיק לשלוח את הילדה לבית הספר ואין אינהלציה לתינוקת. המהנדסים שהיו לרגע הלכו ונשארנו בסוף עם שני שוטרים שאיימו עלינו במעצר אם ננסה להיכנס לדירה", הלין הדייר וטען כי העירייה, שחילקה מזון ומים והכשירה מתנ"ס, לא מציעה פתרונות מציאותיים. "שלחו עובדת סוציאלית שהציעה להתפנות למקלט וללון עם מזרנים ושקי שינה, אבל יש לנו תינוקת בת שלושה חודשים וילדה בת שש, אז סירבנו", אמר. "בינתיים אנחנו אצל ההורים, במעמד של פליטים. הפתרון שנתנו הוא לא פתרון. שלחו עובדת סוציאלית כדי שתהיה השכפ"ץ שלהם", טען.
הוא ציין כי כל מה שהספיקו לקחת זה ארנק וטלפון: "יצאתי בלי נעליים, אין תיק בשביל לשלוח את הילדה לבית הספר ואין אינהלציה לתינוקת. גם המהנדסים שהיו לרגע הלכו. נשארנו עם שני שוטרים שאיימו עלינו במעצר אם ננסה להיכנס לדירה".
שכן אחר הוסיף כי "התחושות לא נעימות כמובן, אבל זה המצב. אנחנו מחכים שהעירייה תעשה משהו כי אין לנו איפה להיות ולא דאגו לנו. עברנו לבית של ההורים של אשתי ונראה מה נעשה בהמשך, בינתיים אנחנו ממתינים", אמר.
מעיריית חולון נמסר בתגובה כי "32 משפחות פונו הבוקר מדירותיהן בחולון לאחר שהבניין שבו הן מתגוררות הוכרז כמבנה מסוכן מאוד ומצוי בסכנת קריסה. במהלך היום טיפלו עובדות סוציאליות משירותי הרווחה בעיריית חולון בדיירים, דאגו להם למזון ולשתייה ובאישור המשטרה נכנסו עם כל דייר להוציא חפצים חיוניים מדירותיהם במהירות.
"רוב המשפחות התפנו לקרובי משפחה ולשאר הוצע לעבור לדירה במלונית בעלות מוזלת או למתקן שהייה זמני שפתחה העירייה באחד מהמרכזים הקהילתיים שצויד במיטות, מזרנים וציוד נוסף כדי לספק להן מענה ראשוני עד שיתארגנו לסידורי מגורים. עם כל ההבנה למצבם הלא פשוט של הדיירים, העירייה אינה יכולה לספק דירות למגורים או לממן שהות בבתי מלון".