עשרות שנים אחרי שהגיע כנער יהודי בן 15 להתנדב בקיבוץ עין השופט, טום ניידס חזר לביקור בקיבוץ - והפעם כשגריר ארצות הברית. השגריר ניידס סייר בקיבוץ ונפגש עם התושבים.
ניידס ביקר ליד לוחית ההנצחה שהוצבה בו לזכרו של שופט בית המשפט העליון בארה"ב לואי ברנדייס שעל שמו נקרא הקיבוץ. כמו כן ביקר ליד קיר הקרמיקה שהקים בשנת 1970 האמן יליד ארה"ב ותושב הקיבוץ דייוויס מוריס, ליד חדר האוכל של הקיבוץ. הקיר מוצב ליד חדר האוכל של הקיבוץ.
השגריר גם נפגש עם חברי הקיבוץ, שחלקם זוכרים אותו כנער מתנדב. וכדי להשלים את החוויה קפץ השגריר גם לביקור ברפת. "אין דרך טובה יותר מלהתחיל את השבת מאשר ביקור בקיבוץ", סיכם ניידס. "כשהייתי ילד יהודי קטן ממינסוטה, ההתנדבות בקיבוץ עין השופט לימדה אותי על הכוח של הקהילה. זו הייתה חוויה מרגשת שקיבלו אותי בחזרה היום בתפקידי החדש כשגריר ארה"ב אחרי כל השנים האלה".
לאחר מכן נסע ניידס לביקור בעיר עכו, שם נפגש עם יהודים וערבים. בין השאר הוא נפגש עם השף אורי ירמיאס, הידוע בתור "אורי בורי", שהמסעדה שלו שהייתה סמל לדו קיום הוצתה במהומות בעכו במבצע שומר החומות.
במוצאי השבת הגיע ניידס, שגדל בקהילה רפורמית במינסוטה, לביקור ברחבת הכותל המערבי כדי להדליק נר שביעי ביחד עם רב הכותל שמואל רבינוביץ'. הוא בא מלווה בבנו בן ה-27 מקס, סטודנט למשפטים. אחרי שהדליקו את החנוכייה נשא ניידס תיפלה אישית. מנכ"ל הקרן למורשת הכותל סולי אליאב הציג בפני השגריר ממצאים ארכאולוגיים שנחשפו ליד אבני הכותל המערבי.
בשבילי, הכבוד הוא להיות כאן ברחבת הכותל המערבי, למרגלות המקום שבו התרחש נס חג החנוכה", אמר ניידס. בסופו של דבר, חנוכה הוא לא רק זכירת הניסים שאירעו בעבר, אלא הארת העתיד שלנו".
ניידס, שהגיע לישראל בשבוע שעבר, ביקר ביום חמישי ב"יד ושם" אחרי שיצא מבידוד. הוא סייר במוזיאון השואה והשתתף בטקס הנחת זר באוהל יזכור. כמו כן סייר בארכיון יד ושם והדליק נרות חנוכה בחנוכייה מאוסף החפצים של יד ושם. הוא השתתף בשיח בנושא אנטישמיות, הכחשה ועיוות השואה עם יו"ר יד ושם דני דיין וד"ר רוברט רוזט, היסטוריון בכיר במכון הבין-לאומי לחקר השואה של יד ושם.
היום יגיש ניידס את כתב האמנתו לנשיא המדינה יצחק הרצוג, ובכך יחל רשמית את כהונתו כשגרירה של ארה"ב בישראל. ניידס יתגורר בשלב הראשון בדירה זמנית בירושלים - ובהמשך צפוי להיכנס לבית ששגרירות ארה"ב תשכור עבורו. מתברר כי השגרירות כמעט שכרה עבורו את בית הקונסול הבלגי ברחוב ז'בוטינסקי - שנחשב לאחד הבתים המרשימים בירושלים, שנמצא לא רחוק ממעון ראש הממשלה ובית הנשיא - אך בשל חריגות בנייה שנתגלו במקום האמריקאים ויתרו עליו, וכעת הם ממשיכים לחפש לו דירה.