גם היום (רביעי), יום העדות החמישי של ראש הממשלה בנימין נתניהו התמקד בתיק 4000 (בזק-וואלה), שבו הוא נאשם בשוחד מרמה והפרת אמונים. בבית המשפט המחוזי בתל אביב, השיב ראש הממשלה לשאלות סנגורו, עו"ד עמית חדד, שעסקו בבקשות הסיקור, שלפי כתב האישום הופנו לאתר וואלה מסביבתו.
הדיון החל להתמקד בפעולות הרגולציה שקידם נתניהו לטובת הבעלים שאול אלוביץ', שלפי כתב האישום נועדו להיטיב עמו. "לא ידעתי על מה אני חותם ולא ידעתי שאנשיי סייעו בקידום הרגולציה", המשיך נתניהו באותו קו הגנה שהוצג בדיונים הקודמים.
שני פתקים הועברו לנתניהו במהלך עדותו. אחרי העברת הפתק השני הוא פנה לשופטים: "אני חייב לצאת לכמה דקות, פשוט חייב". הם אישרו את הבקשה וראש הממשלה יצא מהאולם לרבע שעה.
עיקר הדיון, כאמור, עסק במהלכי הרגולציה במשרד התקשורת. בסעיף 47 בכתב האישום נכתב כי נתניהו חתם על היתר שיעבוד מניות השליטה בבזק, לצורך הוצאה לפועל של הנפקת אגרות חוב של חברת בי-קום - שתי חברות שבבעלות אלוביץ'. ללא חתימת נתניהו, נכתב, לא ניתן היה לבצע את ההנפקה, שהייתה בעלת חשיבות כלכלית רבה עבור אלוביץ' ורה"מ אכן חתם. חדד שאל את נתניהו אם זכור לו שיחה עם אלוביץ' בנושא, והוא השיב: "לא".
נתניהו הסביר כי הוא נדרש לחתום על עשרות של אישורים רגולטוריים, ולכן לא יודע על מה הוא חותם. "האישורים מגיעים אחרי שעברו את כל הדרגים המקצועיים, ייעוץ משפטי ואת השר הרלוונטי ואז זה מגיע אליי", אמר. "אם זה לא עובר את אחד הדרגים המקצועיים זה לא מגיע אליי. אני לא זוכר מקרה אחד שאישור עבר את כל האישורים ואני לא חתמתי עליו". הוא פנה לסנגורו: "הזהרת אותי לא להיות כל כך נחרץ, אז אולי היה אחד או שניים, אבל אני לא זוכר מקרה שלא חתמתי".
עו"ד חדד שאל את נתניהו אם זכור לו דיון שקיים עם דרגי המקצוע בנושא. "לא דנו בזה, לא מילה", השיב רה"מ. "בזמן אמת לא הבנתי כלום. גם לא ידעתי על מה אני חותם, עכשיו אני מבין שיש כאן החלפת שומר בממשק התהליך, החלפת נאמן". השופט בר-עם ביקש לחדד: "לא היית מודע בכל התהליך?", ונתניהו טען: "לא. מגיעים אליי אלפי אישורים במהלך השנים. אם אני אעסוק בכל אחד ואחד מהם אני לא אהיה ראש ממשלה, אם אעסוק ב-30% מהם אני לא אהיה ראש ממשלה".
עו"ד חדד שאל נתניהו אם הוא זוכר שחתם על אישור למכירת "יד 2", עסקה בהיקף של 800 מיליון שקלים, שהייתה בעלת חשיבות כלכלית רבה לקבוצת בזק ולאלוביץ' - לפי כתב האישום. נתניהו הכחיש כל ידיעה על הנושא: "אלוביץ' לא דיבר איתי על העסקים שלו".
נתניהו נשאל גם על שיחה שקיים עם אלוביץ' ב-10 במאי 2014, ארבעה ימים לפני החתימה על ההיתר. הוא השיב כי שהה אז ביפן, ושוחח עם אלוביץ' על העסקים במדינה. "השיחה הזאת לא הייתה קשורה, אולי לדבר אחר לגמרי", אמר. "יש שני שווקים שאני מאוד מעוניין בהם - יפן, ועל זה דיברתי עם אלוביץ', יש לו רקע מאד מעמיק ביפן. השוק השני זה הודו והשלישי זה סין. כשהייתי בסין רציתי לדבר על פיתוח השוק קיימתי כמה שיחות, אחת מרכזית, עם אדם אחד - סטיב שוורצמן למשל. אמרתי להם תנו לי את התובנה המרכזית שלך".
במשך השעות שבהן התקיימה העדות, טען נתניהו כי אף שחתם לא ידע על מה - והשיחה שקיים עם אלוביץ' סמוך לחתימה עסקה בכלל בנושא אחר. חדד הציג לנתניהו גם שאלות באשר למעורבות שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן בקידום האישור של גיל שפר, שהיה ראש הסגל שלו ושל ראש לשכתו דאז אייל חיימובסקי, שכן בכתב האישום צוין כי אלוביץ' היה בקשר עם גורמים בסביבתו. גם במקרה הזה הכחיש רה"מ שידע על כך. חדד שאל את נתניהו עד כמה הפנייה של אלוביץ' לשפר מעידה על הדלת הפתוחה של אלוביץ' ללשכתו, והוא השיב: " ממש לא, להיפך".
הוא הוסיף: מישהו מזין אותו במידע, לפעמים טהור ולפעמים שגוי. זה קשר דרך חיימובסקי. אף אחד לא עדכן אותי בשום דבר. לא ידוע לי כלום על שיחות בין אלוביץ' לחיימובסקי ביום האישור. חיימובסקי לא דיבר איתי בכלל על 'יד 2', נקודה".
בעקבות הטענות גם למעורבותו של ארדן, נתניהו פנה לפרקליטות ותהה למה נגדו לא הוגש כתב אישום, שכן הוא חתם בעצמו על מכירת "יד 2". "למה לא הגשתם על ארדן? הוא חתם גם, למה לא הגשתם עליו? כי לא הייתה סיבה להגיש עליו ולא עליי. יצרתם האשמת שווא", האשים נתניהו.
במהלך הדיון הציג לנתניהו עו"ד חדד כתבה בוואלה שבה תחת תמונה נכתב כי הוא "אחמדינג'אד הישראלי". ראש הממשלה האשים: "ממש אתר הבית שלי. זה לא מפתיע. היום קוראים לי היטלר, צ'אוצ'סקו. בשיקוצים האלה". הוא תקף גם את התקשורת והמפגינים: "היום התקשורת נותנת את זה מתוך המפגינים האלימים, לפעמים גם פיזית. היא נותנת את זה דרכם על המסך אבל לא אומרת את זה. ההשתלחות שלהם בי ובמשפחתי היא בלתי סופית, אבל נראה לי שאפילו הם לא אומרים את זה. האתר שאמור להיות אתר הבית שלי לפי התביעה, נותן לי סיקור אוהד, היענות חריגה - ומאדיר את שליטי איראן ואומר שאני צריך להיות כמוהם. זו היענות חריגה. נהגו לקרוא לאתר וואלה במחוזותינו 'וואלה חמאס', אני אומר לכם אחרי שאני קורא לזה וואלה איראן".
נתניהו טען במהלך הדיון כי גם אם היו שינויים באתר וואלה הנוגעים אליו לא הייתה לו דרך לדעת שכן לא היו לו לא מחשב נייד ולא טלפון סלולרי. עו"ד חדד הציג קטע נוסף מכתב האישום, שלפיו ב-13 בינואר 2014 הייתה דרישה להעלות באתר וואלה תמונות של נתניהו ורעייתו מהלווייתו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, ושנתניהו עצמו היה מעורב בדרישה - שהועברה באמצעות זאב רובינשטיין (מקורבם של בני הזוג נתניהו ואלוביץ'), לאלוביץ' ואילן ישועה, מנכ"ל וואלה דאז.
בתמונה מופיעים נתניהו, גלעד שרון, שמעון פרס וג'ו ביידן שהיה אז סגן נשיא ארה"ב. חדד שאל: "כמה היית מודע לזה שאתר וואלה הוא היחיד שהעלה כתבה עתירת תמונות בלי תמונות שלך ושל רעייתך? יש הרבה מאד תמונות, 22 תמונות בלי תמונה שלך". רה״מ השיב: "לא הייתי מודע. זה לא שהם לא חשבו לשים. הם חשבו איך לא לשים. ב'הארץ' וכל האתרים עשו את הדבר המתבקש. זה מעיד על העוינות בוואלה, שבלשון סגי נהור מכונה אתר הבית שלי, שבו אני זוכה להיענות חריגה. יש פה עוינות חריגה".
כשנשאל אם ידע שבסופו של דבר הוסיפו תמונה שלו לאתר, השיב: "אני מזכיר שלא היה לי לפטופ ולא טלפון סלולרי, איך אני אדע בכלל? גם במשרד שלי, היו שם יש טלפונים בני 15 שנה, היום הם בני יותר. אם הייתי יכול, הייתי מביא טלפון חוגה. לא הייתה לי שום דרך לעקוב אחרי האתר".