הוועדה לענייני ביקורת המדינה התכנסה הבוקר (שני) כדי לשמוע דיווח של מבקר המדינה מתניהו אנגלמן על פעולות בעניין בדיקת אירועי טבח 7 באוקטובר - אך לאור היעדרותו של אנגלמן הישיבה נסגרה מיד. אותה ועדה כבר אמורה הייתה להתכנס בשבוע שעבר, והיא נדחתה כדי שהמבקר יוכל להגיע, אך גם הפעם הוא לא עשה זאת ושלח את מנכ"ל המשרד שלו במקומו.
יו"ר הוועדה חבר הכנסת מיקי לוי, שהודיע על סגירת ישיבת הוועדה הבוקר, תקף את אנגלמן בעקבות היעדרותו, ואמר כי "לא ייתכן שמי שמונה על-ידי הכנסת - מתעלם מחובתו להתייצב בפניה. זו פגיעה חמורה בעבודת הוועדה ובפיקוח הפרלמנטרי של הכנסת". לדבריו, "אזרחי המדינה כולה דורשים תשובות על אירועי 7 באוקטובר.
"קריאות להקמת ועדת חקירה ממלכתית נשמעות מכל קצוות הקשת הפוליטית, הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה", הוסיף לוי. "זו הפעם השנייה שהמבקר נמנע מלהופיע לדיון בנושא הקריטי של ביקורת על אירועי 7 באוקטובר. דחינו את הדיון בשבוע שעבר על מנת שהשבוע הוא כן יהיה נוכח - אך הוא לא הופיע".
לאחר שלוי הודיע על ביטול הדיון, חברת הכנסת לשעבר מלי פולישוק-בלוך, שהייתה יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, אמרה כי "לא יכול להיות ששומר סף כל כך חשוב כמו מבקר המדינה - בוגד בתפקידו. מה התפקיד שלו, לבקר, להיות עצמאי? אדם אחד מסובב כאן את כל המדינה (ראש הממשלה. ס.ח) ושומר הסף הכי חשוב שיש לנו, אחד החשובים, האדם הזה לא מגיע הנה? לא עושה את תפקידו? לא מגיש דוח? ולמה הוא לא מגיש את הדוח?".
פולישוק-בלוך זעמה, והוסיפה כי "ההפקרות שמבקר המדינה לא מגיע לכאן, אתם חברי הכנסת צריכים לעשות מעשה. תפסיקו לו את התקציב למשל, מאות מיליונים הולכים למבקר המדינה, גם מותר לכם, אתם יודעים שמותר לכם גם לדרוש את החלפתו בתנאים מסוימים, לפחות תעלו את זה על סדר היום. מבקר המדינה מצפצף על הכנסת, בשם מי הוא עובד אם לא בשם הכנסת?".
במשרד מבקר המדינה אמרו כי "המשרד מנהל בימים אלו כ-70 ביקורות בנושאי המלחמה, עליהן עמלים כ-200 עובדים. הניסיון של יו"ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה להלך אימים על מבקר המדינה ומשרדו אינו ראוי ולא יצלח. נוכח טענת ח"כ מיקי לוי לפיה הוא דורש לקיים ביקורות 'כאן ועכשיו' הציפייה הייתה כי הוא יתמוך באופן אקטיבי ויתן רוח גבית לפעולתו הנחושה של מבקר המדינה, הפועל מכוח חוק יסוד, לקיים ביקורת על כלל הדרגים. היו"ר פועל הפוך, עם התבטאויות והתנהלויות שבהן הוא בוחר לפגוע במוסד ביקורת המדינה ולהשתלח במבקר, המהווה שומר סף.
"משרד מבקר המדינה פועל בשיתוף פעולה עם הוועדה לביקורת המדינה במשך שנים ארוכות. יו"ר הוועדה לא אפשר למנכ"ל משרדו ולמנהל החטיבה לביקורת על משרדי הממשלה לסקור את פעולות הביקורת וסירב לקבל מסמך שמפרט את מערך הביקורות המתנהלות. ביקורת המדינה תמשיך לבצע את תפקידה באופן אובייקטיבי, מקצועי ונטול פניות תוך חתירה לחשיפת האמת".
מחשש להפרת הצו בפרשת המסמכים הסודיים: רוטמן קטע את אב החטוף
בדיון שנערך הבוקר בוועדת החוקה קטע יו"ר הוועדה, ח"כ שמחה רוטמן, את דבריו של יהודה כהן, אביו של החטוף נמרוד שעדיין בשבי ברצועת עזה, מחשש לכך שדבריו יפרו את צו איסור הפרסום בפרשת המסמכים הסודיים. לאחר כמה דקות יועמ"ש הוועדה, עורך דין גור בליי, ציטט את החלטת בית המשפט בנוגע לצמצום הצו, הבהיר מה מותר לחשוף - והדיון חודש.
רוטמן השיב לטענות חברי הוועדה על כך שהדיון נסגר שלא כדין, ואמר כי הוא "מקפיד לפעול במגבלות הצו כדי לא לאפשר שימוש בוועדה להפרתו". רוטמן הוסיף כי יש לו "חובה להשגיח שלא נאמרים דברים שאסור לומר", ובינו לבין אב החטוף התפתח דין ודברים, במהלכו השיב לו כהן כי טענותיו הן "תירוץ טוב".
רוטמן אמר כי הוא "לא עוסק בתירוצים", ואב החטוף הוסיף: "אני לא פושע, אני יהודה כהן תושב רחובות, אבא של נמרוד כהן. כשאני שלחתי אותו לצבא - הצבא והמדינה בגדו בו. אין לי שום תיק פלילי או עבר פלילי, ואין לי שום ניסיון פלילי".
כהן שב לדבר על פרשת המסמכים הסודיים, ותקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו: "הנאשם, ראש ממשלת ישראל, שכבר גורר את המשפט שלו שנים, מצא תירוץ ל-2 בדצמבר, 'כטב"ם רודף אחריי, לא אוכל להגיע למשפט, אני נרדף, מסכן'", אמר האב. "הייתי מציע אולי לפתוח קופת צדקה לראש הממשלה, לעזור לו, לשפץ לו את הבית".
עוד טען האב כי "ראש ממשלת ישראל מעסיק את אלי פלדשטיין בתור סוכן, כדי להדליף מסמכים מסווגים של הצבא, לעשות בהם מניפולציה ולפרסם אותם בסוכנות זרה". הוא האשים כי לא עושים מספיק כדי לשחרר את החטופים, והוסיף: "עושים הכול כדי שזה לא יקרה. בוא נגיד את זה בצורה יותר מדויקת, ראש הממשלה מפעיל עלינו, משפחות החטופים - טרור פסיכולוגי, יחד עם אשתו היקרה. הוא מנסה להפחיד ולהפיל שקרים".