יום לאחר שמשרד הבריאות אישר את החיסון הרביעי לבני 60 ומעלה, יותר מ-50 אלף ישראלים וישראליות הזמינו תור למנה הנוספת. לפי נתוני קופות החולים, בכללית 22 אלף זימנו תור, ו-13 אלף התחסנו - מתוך 600 אלף מבוטחים. במכבי 45 אלף זימנו תור ו-6,000 התחסנו מתוך 300 אלף מבוטחים. במאוחדת 9,000 הזמינו תור ו-3,000 התחסנו מתוך 120 אלף מבוטחים, ובלאומית 5,000 הזמינו תור ו-1,000 התחסנו מתוך 74 אלף מבוטחים.
המאבק באומיקרון - כתבות נוספות
במתחם הבדיקות באשקלון המתין היום ניר גולן, שהגיע לקבל את המנה הרביעית. "הייתי הראשון בתור לחיסון בכל פעם", סיפר היום (שני) ל-ynet. "בכל הזדמנות שהייתה הלכתי להתחסן כי אני מאמין שהחיסונים הם הדבר הנכון. זה גם מוכיח את עצמו, 90% מהחולים במצב קשה הם לא מחוסנים - אין הוכחה גדולה מזה. מי שלא מאמין, יצטרף לרשימה הזאת".
גם רוני אמיר, שהספיקה לקבל את החיסון, אמרה שלא היססה לפני שבחרה להתחסן. "זה היה בדיוק כמו בשלוש הפעמים הקודמות שהרגשתי טוב אחריהן. זו דקירה קטנה". אמיר ציינה כי היא התלבטה מעט לפני החיסון, אך לאחר האישור של משרד הבריאות החליטה שזה בסדר מבחינתה. "אני סומכת על מי שבדק והחליט את זה", אמרה. "שכל אחד יחליט לעצמו, אני חושבת שהחיסונים הצדיקו את עצמם".
בירושלים מתחמי החיסונים והבדיקות היו מלאים לחלוטין כבר משעות הבוקר המוקדמות וזמן ההמתנה לחיסון הרביעי עמד על כשעה. גליה קונו, מנהלת סיעוד מרחבית בקופת החולים מאוחדת, אמרה כי הייתה היענות גבוהה מאוד מצד המבוטחים, והדגישה כי בקופה ערוכים להמשך המגמה. "כולם שמעו בחדשות שאפשר לקבל את החיסון, וזו הסיבה לעומס".
דודי, מורה לנהיגה מהבירה, מיהר להקדים להתחסן לאחר ששמע על האישור הסופי של משרד הבריאות. "אני מאמין בחיסון, כששמעתי בטלוויזיה שבני 60 ומעלה יכולים להתחסן זה היה הדבר הראשון שעשיתי, לא בזבזתי זמן". גם מיכאל צור בן ה-67 שהמתין בתור אמר כי הוא שמח על ההחלטה. "התחסנתי כבר בראשית אוגוסט, ואני מחכה כבר כמה שבועות לחיסון הרביעי", סיפר צור.
אל מתחם החיסונים בנתניה הגיע לאוניד קאופמן, שהקפיד להתחסן גם בגלל אמו בת ה-89. "אין שום חששות, התחסנתי שלוש פעמים ולא היו לי תופעות לוואי. אני ממליץ לכולם", אמר. "התקשרתי ישר והגעתי לתור ענק. לא צריך לפחד מכלום, רק מהקורונה". לאה גניש הגיעה להתחסן לאחר שבעלה שכנע אותה. "אנחנו נשמעים לסדר, וסומכים על הממשלה", אמרו בני הזוג. "עשינו גם חיסון נגד שפעת כי אנחנו רוצים להיות בריאים בשביל הנכדים והילדים".
בשעות הצהריים המתינו עשרות בני אדם מחוץ למתחם החיסונים של קופת חולים כללית וזרם המגיעים הלך וגבר. בין הבאים היו חנה ואברי מיניסטר מנהריה, שאמר כי הגיע "לפני שיחטוף את הקורונה", כלשונו. "אני מאמין שהמערכת הרפואית עושה את הדבר הנכון בשבילנו. חייט יודע לתפור, סנדלר יודע להכין נעליים, ורופאים יודעים לרפא. אם צריך, נגיע לקבל גם את החיסון החמישי, השישי והשביעי". רעייתו חנה הוסיפה כי הגיעי לקבל את זריקת הדחף מיוזמתם, ולא בלחץ הילדים והנכדים.
גדעון עומר, מקיבוץ עין המפרץ, הוסיף כי היה לו ברור שיקבל את הזריקה ברגע שיתאפשר. "לא הצלחתי להיות הראשון, אז אני מספר 200", אמר בחיוך. "אני עוד עובד ומסתובב בין אנשים, אז זה נותן לי ביטחון שאני לא מסכן את עצמי". אליהו תנחום, ממושב שבי ציון הסמוך לנהריה, תמצת אחרי קבלת הזריקה: "אני מרגיש טוב. אני מצפה לחיסון ולהיות מוגן".
לורן סוירסקי, מנהלת הסיעוד במרחב אשר של כללית, אמרה כי משעות הבוקר נרשם ביקוש גובר לחיסונים. "עד השעה 13:30 פנו כבר יותר מ-250 איש להתחסן, זה אחד השיאים החדשים שלנו. היו גם מעט ילדים, אבל הרוב המוחלט מהקבוצה החדשה שנכנסה, מבוגרים מעל גיל 60. ציפינו למנגינה חוזרת של חששות, אבל אלה אנשים שבאים ויודעים, מאמינים ב-100% שמה שיוציא אותנו מהדבר הזה זה להתחסן". לדבריה, בכל המחוז שומעים על מספרי שיא של פונים. "בעינינו זה מדהים, אנחנו לא רודפים אחרי האנשים והם באים להתחסן מרצונם. זה הישג אדיר".
אתמול ניתנו כ-29 אלף מנות חיסון בסך הכול. 10,178 ישראלים, רובם בני 5 עד 11, התחסנו בפעם הראשונה, 6,434 ישראלים קיבלו את המנה השנייה של החיסון ו-12,722 את מנת הבוסטר. מדובר במספר המתחסנים היומי הגבוה ביותר במנת הבוסטר מאז 17 באוקטובר. ראש הממשלה בנט אמר אמש כי "מי שלא התחסן - שיתחסן. מי שלא קיבל בוסטר - שיקבל, עוד לא מאוחר. מי שלא חיסן ילדיו - שייקח אותם להתחסן. הקפידו מאוד על המסכות, זה יכול לעשות את כל ההבדל בין מחלה קשה למחלה קלילה", אמר.
בינתיים, מערך ההסברה הלאומי במשרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות מתגברים את מטה ההסברה לקורונה ויוצאים במשותף במסע הסברה נרחב לעידוד ההתחסנות, ובכלל זה בקרב ילדים ואוכלוסיות שבהן שיעור ההתחסנות בבוסטר נמוך יחסית - דוגמת המגזר החרדי, המגזר הערבי ויישובים שבהם אחוז ההתחסנות נמוך באופן כללי. במסגרת מסע ההסברה, יופקו קמפיינים להסברת חשיבות ההתחסנות בקרב כל קהלי-היעד הרלוונטיים.
ראש מערך ההסברה הלאומי במשרד ראש הממשלה, אלעד טנא, אמר כי "אנו משלבים את מיטב כוחות ההסברה כדי להסביר לציבור עד כמה חשוב להתחסן, במיוחד בימים אלו, בהם זן האומיקרון מתפשט במהירות. המסר שלנו ברור: מי שמחוסן מוגן מפני מחלה קשה וימי בידוד מיותרים. קחו את הילדים, צאו להתחסן עכשיו".