הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של קנדה חשפה כי אוכלוסיית המדינה גדלה בשנה שעברה ביותר ממיליון בני אדם, וכי הגידול נבע כמעט כולו ממהגרים ותושבי-קבע חדשים שהגיעו במהלך שנת 2022. מדובר בגידול האוכלוסין החד ביותר שידעה קנדה בשנה אחת אי-פעם, והוא מדגיש עד כמה הפכה ארצו של ג'סטין טרודו ליעד מועדף על מהגרים מרחבי העולם.
לפי הנתונים החדשים, מ-1 בינואר 2022 עד 1 בינואר 2023 גדלה אוכלוסיית קנדה בלא פחות מ-1.05 מיליון איש, וכעת היא עומדת על 39.75 מיליון בני אדם. מדובר בגידול של 2.7%, השיעור החד ביותר במדינות ה-OECD ובמדינות ה-G7 (שבע הכלכלות הגדולות בעולם), ובהנחה שהמגמה הזו תימשך, אוכלוסיית קנדה צפויה להכפיל את עצמה בתוך 26 שנה.
מהמידע החדש עולה כי 96% מהגידול באוכלוסיית קנדה נובע מהגעתם של מהגרים מחו"ל. כדי להניע את כלכלתה ולתמוך באוכלוסייתה ההולכת ומזדקנת מסתמכת קנדה בשנים האחרונות יותר ויותר על הגעתם של מהגרים, ומאז עלייתה לשלטון ב-2015 הגבירה ממשלתו הליברלית של טרודו את קליטתם.
מלבד הקליטה של כוח העבודה הזר, קנדה גם מנהלת תוכנית שבמסגרתה היא קולטת זמנית פליטים מאזורי מלחמה ברחבי העולם, כגון אפגניסטן, ומאזורי אסון, כמו אלה שנהרסו ברעידות האדמה בטורקיה ובסוריה בחודש שעבר.
מומחים אומרים כי מבחינה כלכלית קליטת המהגרים מוכיחה את עצמה כמשתלמת: מספר המועסקים במשק הקנדי נמצא בעלייה מאז ספטמבר, ולפי הצהרות קודמות של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה להעסקה של עובדים שאינם תושבי קבע יש תרומה משמעותית למגמה הזו. המהגרים אחראים לכמעט 100% מהגידול בכוח העבודה הקנדי, ועד לשנת 2036 הם צפויים להפוך לכ-30% מאוכלוסיית קנדה. לשם השוואה, בשנת 2011 עמד שיעורם על 20.7%.
לרצון של מהגרים להגיע לקנדה תורמת גם התדמית שלה כמדינה המקבלת מהגרים בזרועות פתוחות, לפחות באופן יחסי. במדד קבלת המהגרים שפרסם בדצמבר מכון הסקרים "גאלופ" דורגו הקנדים בצמרת הרשימה של אזרחי העולם הסבורים שקהילותיהם הן מקום טוב למחיה עבור מהגרים.
לצד זה, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדגישה כי הגידול במספרם של תושבי הקבע והמהגרים הזמניים עשוי להציב אתגרים חדשים בפני כמה אזורים בקנדה בכל הקשור לשיכון, לתשתיות, לתחבורה ולהספקת שירות לתושבים.