בשבת ה-26 של המחאות נגד המהפכה המשפטית, השתתפו אמש (שבת) עשרות אלפי בני אדם בהפגנות במוקדים שונים בארץ. בשבועות האחרונים, לאחר שהשהה ראש הממשלה בנימין נתניהו את הליך החקיקה, נראה היה כי מגיעים פחות מוחים להפגנה המרכזית ברחוב קפלן בתל אביב. "יש הרגשה שהממשלה מנסה ללחוץ חזק לכיוון של חקיקה, זה מאוד מדאיג אותנו", אמר אחיעם, שהשתתף בהפגנה. "אנחנו ממש חוששים מהחקיקה שהיא למעשה קץ הדמוקרטיה הישראלית והיא תוביל לסוף מדינת ישראל כדמוקרטית וליברלית".
השבוע, התקיימו ההפגנות על רקע אמירתו של נתניהו בריאיון ל"וול סטריט ג'ורנל" כי הוא מקדם מחדש את השינויים במערכת המשפט, ולצד זאת ציין כי פסקת ההתגברות לא נכללת בהם.
נועה, נערה שהגיעה למחות נגד צעדי הממשלה, הסבירה: "אני בדור שצריך להילחם עכשיו הכי חזק. אנחנו הדור עם האנרגיות והכוח וזה הזמן שלנו להילחם. צריך להראות להם שאנחנו לא נרדמים ולא שוכחים את המדינה, אנחנו נמשיך להילחם".
אורי צור, שהגיע למחות בקפלן, התייחס לחסימות של נתיבי איילון על ידי מפגינים וטען כי הן לא אפקטיביות. "מגיעים פרשי המשטרה ומסלקים אותם, זה לא משמעותי. יש מלא סיבות להפגין, כל מי שמגיע עושה את מה שהוא צריך".
מירב וניר בן דוד, שהגיעו להפגנה בתל אביב מעיר אחרת, הסבירו את הצעד בכך ש"פה סופרים אותנו". לדבריהם, "זה המעוז, זה המקום שצריך לבוא ולהראות נוכחות. בהפגנות המקומיות, הפסיקו קצת לספור, כאילו זה נעלם". השניים, שהגיעו עם בתם, אמרו: "כולנו נלחמים בשבילה, זה בעצם העתיד. אם לא נעשה משהו להצעירים כבר יהיה מאוחר".
אורית, מפגינה שהגיעה מבקעת אונו, סיפרה שהיא מגיעה כל שבוע להפגנות. "כל מה שאפשר בשביל להציל את מה שצריך, את הדמוקרטיה שלנו, אנחנו בחשש. מושב הכנסת נגמר, עוד מעט מאוד זמן, ארבעה שבועות, ומרגיש שכאילו הדלת נסגרת. אז אנחנו ממשיכים ביתר שאת, במסגרת החוק אבל בצורה נחושה ובהתמדה כי אנחנו לא מכירים דרך אחרת".
שמוליק, אמר כי הוא מאמין שיש להפגנות השפעה. "תראה את ההכרזות של ביבי, בטוח שיש השפעה כבירה של המפגינים על מה שקורה ועל ההחלטות שמתקבלות".
גלית, הסבירה שהגיעה להפגנה כי היא מרגישה שזו חובתה האזרחית. "הממשלה מתכוונת להמשיך עם החוקים, אנחנו לא ניתן שישראל תהפוך לאט לאט לדיקטטורה, שיחלישו את מערכת המשפט, שלא יהיו שלוש רשויות. נעשה את מה שצריך, בצורה חוקית ולא אלימה, אבל נעשה את מה שצריך כדי להגן על ישראל דמוקרטית", אמרה.
במחאה מול בית הנשיא בירושלים השתתפו כ-2,000 בני אדם. עומר ווינוקור, שנאם בהפגנה, סיפר כי ביום רביעי האחרון הגיע לוועדת החוקה בכנסת כדי להשמיע את קולו בנושא הזכות להפגין. "הצגתי את עצמי בפני נציגי הציבור שישבו בוועדה. הם החליטו שאני מאיים עליהם וזרקו מילים כמו 'טרור' ו'עבריין'". לדבריו, "ח"כ משה סעדה החליט שהוא רוצה להעמיד אותי לדין וקרא למשטרה לחקור אותי. אני חושב שזו פשוט הצגה ברורה של איזה משטר הם רוצים לחוקק פה, משטר שמשתיק את האזרחים שלו ושמפחד מהאמת".
ווינוקור טען כי המהלך האחרון של ראש הממשלה הוא "בדיקה של כמה הציבור בישראל ערני. אנחנו נתייחס לזה כאל תחילת הפיכה משטרית. זה שלב ראשון מיני רבים, שבסופו של דבר נתעורר בוקר אחד בלי דמוקרטיה ישראלית, ואם נהיה ערניים ונבלום את המהלך הדרקוני הזה אנחנו נשאר עם הדמוקרטיה ומדינה כפי שאנחנו מכירים אותה".
נעמה מכלוף, סטודנטית שהשתתפה בהפגנה, אמרה: "המהלך של הממשלה כרגע, הוא לנסות לעשות דברים בשיטת הסלמי ולחשוב שהם מעבירים חוקים בלי שנשים לב, זו לא המציאות. אנחנו שמים לב טוב מאוד. אנחנו לא הולכים לוותר ולא הולכים לעצור. לא יעבור שום חוק מתחת לעיניים שלנו בלי שנשים לב".