המתווכות מפעילות לחץ כבד על ישראל והחמאס להתגמש בסוגיות שנמצאות במחלוקת ולהסכים על עסקת חטופים שתצא לפועל בזמן הקרוב.
לפי דיווחים בתקשורת המצרית, במרכז השלב הראשון של העסקה עומד שחרור של 34 חטופים - אך הוויכוח הוא על מספר החיים מתוכם. חמאס מתנגד למסור רשימות של חטופים חיים ועומד על כך שמתוך 34 החטופים יחזיר מספר לא מבוטל של גופות. לפי הערכות, בכל מקרה השלב הראשון יכלול גם החזרת גופות ולא רק חטופים חיים.
ויכוח נוסף הוא הדרישה של החמאס לקבל ערבויות ברורות יותר מהמתווכות להפסקת המלחמה כתנאי לעסקה כוללת. אומנם סיום המלחמה הוא לא תנאי להתנעת השלב הראשון של העסקה, אך חמאס מתעקש על הערבויות האלה לנוכח הדברים שאומר ראש הממשלה בנימין נתניהו בפורומים שונים - ובהם גם בריאיון ל"וול סטריט ג'ורנל" - על כך שישראל תחזור ללחימה.
גורם ישראלי שמעורה בפרטים אמר כי "השלב הראשון יכול לצאת לדרך אם הם יסירו את המכשולים שהם עצמם שמים. בכל מקרה המלחמה לא תסתיים כל עוד חמאס שולט צבאית ואזרחית בעזה וגם אם תהיה עסקה, ישראל תחזור ללחימה כדי להשלים את מטרות המלחמה".
בטקס מצטייני המוסד שנערך אמש אמר ראש המוסד דדי ברנע כי "החזרת החטופים מהווה עבור כולנו ערך עליון, זהו הבסיס המוסרי שלנו. משימה זו היא הראשונה במעלה ונמשיך לעבוד יומם וליל כדי להשיבם בהקדם. לא נשקוט עד להשלמת המשימה. זוהי חובתי למימוש תפקידי הממלכתי וכך אעשה".
בתוך כך, גורמים בכירים במערכת הביטחון הזהירו אתמול כי "היעדר עיסוק ביום שאחרי בעזה יחזיר אותנו ל-6 באוקטובר". לדבריהם, "בהיעדר חלופה - לא יהיה מנוס משובו של שלטון חמאס. צריך לקבל החלטה עכשיו, לפני העסקה. גם בעסקה 'קטנה', חמאס יחזור לשליטה מלאה. אם לא תהיה החלטה, אנחנו שומטים את הישגי המלחמה ולא עומדים באחד מיעדי המלחמה – מיטוט חמאס".
בתחילת השבוע, גורמים ישראלים בכירים אמרו כי חרף האווירה שהמגעים לעסקת חטופים עם חמאס תקועים, "המשא ומתן נמשך כל הזמן". לדבריהם, אף שנותרו כמה מחלוקות, היעד של כולם הוא 20 בינואר - מועד השבעתו לנשיאות של דונלד טראמפ. הגורמים הדגישו כי "יש עוד סיכוי להגיע לעסקה, אבל אנחנו תלויים בגחמה של אדם אחד - מוחמד סינוואר. יכול להיות שהקבינט יקבל זימון תוך יום, אך יכול להיות גם שלא תהיה עסקה בכלל. חמאס מוכן לעסקה, אבל בתנאים שלו".