הטיסה הראשונה מנמל התעופה רמון שבה התירו לפלסטינים לנסוע יחד עם ישראלים המריאה הבוקר (שני) ללרנקה שבקפריסין, כשעליה כ-24 מתושבי הרשות, ללא אירועים חריגים. יחד עם הנוסעים הפלסטינים, שהיו מרביתם רופאים ורוקחים, הגיעו למקום כוחות משטרה ושב"כ גדולים, וכן מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, שדאג שהטיסה הראשונה תעבור בשלום, לנוכח החשש מהפגנות של תושבי אילת הסמוכה, או התנגדות מצד הנוסעים הישראלים בטיסה.
גורמי ביטחון שהיו במקום אמרו כי "מדובר בפעולה חשובה עבור כולנו, הושקעה כאן עבודה רבה. בראש ובראשונה כדי לאפשר לפלסטינים לטוס, וגם כדי לעודד פעילות של שדה תעופה בינלאומי, שיפעל גם עבור ישראלים וגם עבורי תושבי הרשות".
מרבית הנוסעים הישראלים שעלו על המטוס לא התנגדו לשילוב הנוסעים הפלסטינים, ואף אמרו כי הם מרגישים שזו "הטיסה הכי בטוחה שיש", אך ניכר כי הבידוק הביטחוני הקפדני ונוכחות כוחות הביטחון במקום סייעו להשרות אווירה בטוחה.
בחודש שעבר, עם פרסום הכוונה להטיס פלסטינים לחו"ל מנמל התעופה רמון, הרעיון לא התקבל באופן חיובי בעיריית אילת, וראש העיר אלי לנקרי הצהיר אז כי "אילת לא תהיה החצר האחורית של מדינת ישראל". לנקרי תקף על אופן ביצוע הפיילוט, שנעשה לדבריו ללא ידיעתו, ודרש כי מיד לאחר הטיסה הבודדת תתקיים פגישת עבודה באילת עם כל הגורמים המעורבים.
לנקרי הוסיף כי "התנהלות הממשלה סביב היוזמה הזו היא מבישה ומקוממת. אני סומך על כוחות הביטחון בכל הקשור לסידורי האבטחה הקפדניים, אך הדרך שבה התקבלה היוזמה, ללא ידיעתנו והתייחסותנו, היא מכעיסה ומעוררת תהיות".
עם זאת, לאחר המראת הטיסה היום לנקרי דווקא בירך על ההחלטה - והדגיש בעיקר את השינוי עבור תושבי עירו. "מימוש ייעודו של שדה התעופה רמון כשדה תעופה בינלאומי היה ועודנו מטרה עליונה עבורנו", אמר ראש העיר. "אני שמח על יציאתן של הטיסות הראשונות וכניסתן של חברות תעופה זרות נוספות, יחד עם זאת, נדאג שטיסות אלה לא יבואו בשום אופן על חשבון טיסות המשרתות את תושבי אילת והנופשים בה".