בארה"ב ממשיכים להזהיר את הציבור מניסיונות של מדינות יריבות להשפיע על תוצאות הבחירות בחודש הבא, ולסדוק את האמון בדמוקרטיה האמריקנית. גורם במודיעין האמריקני הזהיר בתדרוך לכתבים כי רוסיה, איראן וסין מתכוונות לקדם "נרטיבים מפלגים", במטרה לפלג את ארה"ב עד כמה שניתן לקראת הבחירות לנשיאות שיתקיימו ב-5 בנובמבר.
בתדרוך לכתבים אמר הגורם שבישורת האחרונה של מערכת הבחירות – וגם אחריה – עלולים גורמים זרים להשתמש ב"אלימות ובאיומים פיזיים" נגד ארה"ב. הוא הזהיר שהם עלולים להפיץ מידע שקרי אחרי ההצבעה כדי ליצור חוסר ודאות ולפגוע בהליך הבחירות.
לפי הגורם, איש משרד המודיעין הלאומי, רוסיה עלולה ליזום הפגנות בתקופה שלאחר הבחירות – במיוחד אם המועמדת הדמוקרטית קמלה האריס תנצח את יריבה הרפובליקני דונלד טראמפ.
טראמפ, נזכיר, נחשב לאורך השנים למנהיג שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין רוצה בניצחונו, בין השאר בשל הפילוג העמוק ששורר לגביו בקרב אזרחי ארה"ב והיכולת לזרוע באמצעות הפילוג הזה כאוס בחברה האמריקנית. טראמפ השמיע בעבר שבחים על רודנים כמו פוטין וקים ג'ונג און ועל היד הרמה שבה הם שולטים במדינותיהם, וה-CIA קבע כי בבחירות לפני שמונה שנים, כדי להביא לניצחונו, ניהלה רוסיה מבצע של זריעת דיס-אינפורמציה וחדשות כזב ברשתות האמריקניות.
בחודש שעבר הצהיר הבית הלבן כי כמו במערכות הבחירות הקודמות, גם הפעם מנסה רוסיה להתערב בבחירות, להפיץ עמדות פרו-רוסיות ולהשפיע על דעת הקהל האמריקני. האמריקנים מאשימים את רוסיה בהפצת "פייק ניוז" סביב מערכת הבחירות בארה"ב - גם על-ידי בינה מלאכותית. בספטמבר אמר גורם מודיעיני שהרוסים גם מייצרים תכני AI - במטרה להשפיע על מערכת הבחירות ולחזק את סיכוייו של טראמפ בקרב מול סגניתו של הנשיא ג'ו ביידן.
הגורם ששוחח היום עם הכתבים אמר כי הוא לא מאמין שהמדינות המדוברות יוכלו להשפיע על הבחירות ברמה שתקבע את התוצאות. הוא ציין כי הניסיונות של רוסיה, איראן וסין לפלג את האמריקנים ולפגוע באמון במערכת הבחירות "תואמות את האינטרסים שלהן". לדבריו בקהילת המודיעין מצפים שהניסיונות להשפיע על אופן ההצבעה של האמריקנים יתגברו לקראת ה-5 בנובמבר, במיוחד באמצעות פוסטים ברשתות החברתיות.
דבריו של הגורם המודיעיני נאמרו במקביל לפתיחת פסגת BRICS בקזאן, שבה מארח נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שורת מנהיגים – בהם נשיא סין שי ג'ינפינג. "אני שמח להיות בקזאן", אמר שי כשלחץ את ידו של פוטין בפתח הפגישה שלהם. פוטין כינה את שי "חבר יקר" ואמר שמוסקבה ובייג'ינג משפות פעולה במטרה להפוך את העולם למקום "צודק יותר". הנשיא הרוסי אמר ששיתוף הפעולה בין שתי המדינות, שהולך ומעמיק, תורם להפיכת העולם למקום יציב יותר.
גם שי שיבח את הברית ההדוקה בין סין לרוסיה, במציאות בינלאומית שאותה הגדיר "כאוטית". לדבריו, "העולם עובר שינויים תהומיים שהוא אינו ראה מזה מאה שנה". שי בירך על כך שרוסיה וסין מעמיקות בצורה ממושכת את שיתוף הפעולה והתיאום האסטרטגי ביניהן.