לקראת "יום ההתנגדות" שייערך מחר, ארגוני המחאה נגד המהפכה המשפטית מעלים שלב ושמים על המוקד את יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד. אנשי המחאה מתכננים להפגין מול ביתו הערב (שני), בדרישה שיורה על שביתה במשק כפי שעשה בשלהי מרץ האחרון, לאחר פיטורי שר הביטחון יואב גלנט. באותו יום בו הודיע על שביתה - נתניהו הצהיר על השהיית החקיקה. "אם הוא חושב שהוא נציג מהאו"ם - זה לא יעבוד לו", אמר גורם במטה המאבק.
מקורות בהסתדרות אמרו שטרם התקבלה ההחלטה איך ומתי לפעול. "ההסתדרות עדיין על הגדר", אמר גורם שבקיא בפרטים והוסיף: "יש לחץ מאוד גדול להצטרף יחד עם כל ראשי המשק כמו שהוא עשה".
בינתיים, בארגוני המחאה פועלים בחשדנות מול ההסתדרות לאור הדיווחים שפורסמו בעבר בכל הנוגע לתיאום בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין גורמים בהסתדרות לפני ההודעה על השביתה הקודמת.
"דממה כעת אינה סבירה, אין להסתדרות עילה לשתוק", נכתב באחת הכרזות שהוכנו לקראת ההפגנה ליד בית בר-דוד. "ארנון בר-דוד, הבטחת להשמיע את קולך שוב אם תתחדש החקיקה הדורסנית שתפגע בזכויות עובדים בפרט ובעצמאות הרשות השופטת והדמוקרטיה בכלל", אמרו המובילים של המחאה.
בתוך כך, שרת המודיעין גילה גמליאל חולצה אחר הצהריים על ידי מאבטחים ממסעדת אסף ארטיזנל ברמת השרון, לאחר שמפגינים נגד המהפכה המשפטית הגיעו לשם ומחו נגדה.
תומכי המהפכה יגיעו לקפלן
במקביל, מארגני הפגנת תומכי המהפכה שהתקיימה בירושלים לפני כחודשיים וחצי מתכננים לקיים בקרוב עצרת נוספת לתמיכה בחקיקה המשפטית. ההפגנה אמורה להתקיים במוקד שבו מוחים בדרך כלל מתנגדי המהפכה המשפטית - צומת קפלן בתל אביב.
המארגנים אמרו לקראת העצרת כי "המשתתפים יקראו לממשלה לא להתקפל אל מול האלימות והאיומים של אנשי השמאל - ולהמשיך את החקיקה בצורה אחראית ולהביא לתיקון מערכת המשפט". לדברי המארגנים, "התומכים יקראו לרשויות החוק לאכוף את החוק ולטפל ביד קשה בקריאות לסרבנות".
ח"כ אביחי בוארון (הליכוד), שנמנה עם מארגני העצרת, אמר כי "אנחנו יוצאים למערכה על דמותה של מדינת ישראל - האם היא תחדש פניה, האם היא תיצבע בגוונים נוספים, רעננים וחדשים, או שצבע חד גוני ימשיך לשלוט בה. אנחנו מתחילים את השינוי כדי להשתלב. ערב ההצבעה הסופית על צמצום עילת הסבירות, נגיע עם כל המחנה הלאומי לקפלן בתל אביב כדי לומר לנציגינו - העם איתכם, הצביעו בעד התיקון הנדרש".
יוזם העצרת, ברל'ה קרומבי, ציין כי "נקרא לחברינו בממשלה להמשיך את החקיקה למרות האיומים ולמרות ההפחדות של מובילי המחאה. התקפלות נוספת תהיה כניעה לאלימות ותוביל למצב שבו הממשלה תהיה משותקת מלהוביל כל מהלך שלשמו היא נבחרה. לכן, יש להעביר את החקיקה, ולהעביר עוד בטרם סיום כנס הקיץ את התיקון בחוק לצמצום עילת הסבירות".
הערב, כידוע, צפוי לעבור ביטול עילת הסבירות בקריאה ראשונה בכנסת. ברקע: קריאת הנשיא יצחק הרצוג לעצור ו"להתעשת", כלשונו, והתניית ראשי האופוזיציה בחידוש השיחות אך ורק אם החקיקה תיעצר.
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ שוחח היום עם הרצוג והציע לו להזמין לפגישה מרובעת את ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש האופוזיציה יאיר לפיד ואותו, "לפני שיהיה מאוחר". לפיד אמר כמה דקות לאחר מכן, בפתח ישיבת הסיעה של יש עתיד ובתשובה לשאלת ynet, כי "אפשר וצריך לחזור לבית הנשיא", אך כאמור התנה זאת בעצירת החקיקה - גם אם לאחר הקריאה הראשונה שצפויה לעבור היום.