ראש המשלה בנימין נתניהו ניסה ליזום שיחת טלפון עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי – אך סורב. לבקשת ראש הממשלה ניסו במועצה לביטחון לאומי (המל"ל) ליזום את השיחה עם א-סיסי, אך המצרים לא נענו לבקשה.
בישראל לא מתרגשים יותר מדי מהסירוב המצרי לשיחת הטלפון – שפורסם בחדשות 13 וטוענים שלא מדובר בדרמה וכי השיחה תתקיים בסופו של דבר. השיחה האחרונה בין נתניהו לא-סיסי התקיימה ב-6 ביוני אשתקד, אחרי הפיגוע שבו חדר שוטר מצרי את הגבול והרג שלושה חיילי צה"ל.
כך או כך, בין ירושלים לקהיר יש הידברות קבועה, ובשבועות האחרונים הגיעו אליה כמה משלחות ישראליות. המצרים משחקים תפקיד מרכזי במאמצי התיווך לעסקה מול חמאס. מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, היה באחרונה מספר פעמים בקהיר.
הניסיון הכושל לקיים את שיחת הטלפון מגיע כשברקע המתיחות הגוברת מול מצרים בעקבות המלחמה בעזה – כשבשבועות האחרונים מביעים בקהיר זעם על הצהרות ישראליות, בראשן של ראש הממשלה נתניהו, בנוגע לצורך להשתלט על ציר פילדלפי – וגם על האשמות שהופנו כלפי מצרים מצד צוות התביעה הישראלי בהאג בנוגע לאחריות לקושי בהכנסת סיוע הומניטרי לרצועה.
ממש היום האשים הנשיא א-סיסי את ישראל בעיכוב משלוחי הסיוע לרצועה. "מצרים היא לא הסיבה לאי-הכנסת הסיוע לעזה. מעבר רפיח בין מצרים לרצועה פתוח 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע – אך הנהלים של ישראל שמאפשרים את כניסת הסיוע מעכבים את התהליך", טען א-סיסי. "זה חלק מהאופן שבו הם מפעילים לחץ בנושא שחרור החטופים".
אתמול, על רקע אמירות נתניהו על הצורך לטפל בציר פילדלפי והדיווחים על פיהם ישראל כבר העבירה מסרים למצרים על כוונתה להשתלט על הציר, הבהיר גורם מצרי רשמי ובכיר, דיאא רשוואן, כי הדבר עלול לסכן את היחסים בין המדינות. "כל מהלך ישראלי בכיוון הזה יוביל לאיום חמור על יחסי ישראל-מצרים", אמר רשוואן, שמכהן כראש שירות המידע במצרים. לדבריו, "השקרים של ישראל נועדו ליצור לגיטימציה לכיבוש ציר פילדלפי בניגוד להסכמים הבינלאומיים".