השר לביטחון הפנים עמר בר-לב "מעסיק" את חברו מהשירות הצבאי, תא"ל במיל' עמוס בן אברהם, בתפקיד פרויקטור אכיפת הקורונה, למרות שכל המגבלות הוסרו והמשטרה לא אוכפת יותר את התקנות.
הגבלות הקורונה, כידוע, הוסרו לאחרונה ובהן עטיית מסכות בחללים סגורים ובדיקות בנתב"ג לשבים מחו"ל. גם בתקופת ההגבלות בגל האומיקרון במשטרה לא ביצעו אכיפה משמעותית של הגבלות הקורונה. נראה כי כבר בתחילת הגל החמישי לא היה צורך ממשי בפרויקטור קורונה מטעם המשרד לביטחון הפנים.
מתחילת חודש מאי חזרה ישראל למצב של "בין גלים", שכולל צמצום מערכי הקורונה, תוך שמירה על יכולות לביצוע בדיקות, ריצופים וחקירות, שיהוו בסיס לפעולה במקרה שיתגלה וריאנט חדש. פרויקטור הקורונה של משרד הבריאות, פרופ' סלמן זרקא, חזר כבר לתפקידו כמנהל בית החולים זיו בצפת. השר לביטחון הפנים, לעומת זאת, סבור עדיין שיש צורך בהעסקה של פרויקטור במשרה מלאה, בשכר חודשי של עשרות אלפי שקלים, למרות שבפועל אין מגבלות קורונה.
"גם אם יגיע וריאנט חדש ויהיה גל נוסף אין באמת צורך בבן אברהם", תקף בכיר במשרד לביטחון הפנים, "כי המשטרה כבר מכירה היטב את עבודת האכיפה. הוא לא באמת יחדש משהו. כל דקה שהוא נשאר בתפקיד זה בזבוז של כספי ציבור".
ביולי 2021 הוציא בר-לב הודעה לתקשורת על מינויו של בן אברהם לתפקיד הפרויקטור ושלח לכתבים תמונה של השניים מזמן שירותם הצבאי. אלא שבר-לב עשה זאת תחילה ללא מכרז, כפי שמתבקש בנציבות שירות המדינה. "לא ניתן להכריז על מינוי לתפקיד כזה בלי מכרז, זה חמור ששר ממנה ללא מכרז", אמר אז בכיר במערכת אכיפת החוק. רק לאחר שדבר המינוי פורסם בתקשורת, בר-לב הסדיר את המינוי של בן אברהם מול הנציבות.
בן אברהם שירת בצה"ל כמפקד סיירת מטכ"ל, מפקד מפקדת כוחות האוויר המיוחדים, מפקד בה"ד 1, וכן כמפקד המכללה הבין זרועית לפיקוד ולמטה. בהודעת השר לתקשורת אחרי המינוי נכתב כי "בן אברהם יתאם בין שוטרי משטרת ישראל, מרכז השלטון המקומי שיפעיל כ-1,600 פקחים ברשויות עירוניות ומקומיות, משרד הבריאות וראשות שדות התעופה, וכל זאת תוך ניצול טכנולוגיות מתקדמות לשיפור האכיפה".
גורמים בכירים במשרד לביטחון הפנים מתחו ביקורת על בר-לב. "המינוי הזה נולד בחטא", אמרו. "תחילה השר כלל לא ערך מכרז כנדרש והזדרז להוציא הודעה לתקשורת על מינויו של בן אברהם. גם בתקופה שהייתה אכיפה בן אברהם לא הציג טכנולוגיות חדשות ולא שינה שום דבר באכיפה המשטרתית הקיימת. יש תחושה שהתפקיד הזה נועד בשביל לסדר ג'וב לחבר".
הבכירים הוסיפו: "גם כשהמשטרה אכפה את התקנות, לא באמת היה צורך בתפקיד של בן אברהם. הנוכחות שלו לא הורגשה במיוחד במשרד. גם כשהייתה אכיפה היא לא הייתה משמעותית, בטח לא בחצי השנה האחרונה. אין שום צורך בתקן הזה, ולמרות זאת בן אברהם ממשיך כרגיל".
דובר השר לביטחון הפנים מסר בתגובה: "על פי מדיניות 'בין הגלים' שגובשה בדיוני צוות הקורונה הבין משרדי ואושרה על ידי ראש הממשלה, סוכם כי מינהלת אכיפת הקורונה במשרד לביטחון הפנים וכן במשטרה תמשיך לפעול עד חודש יולי הקרוב. ההמשך ייבחן על פי הצורך ולפי מצב המגפה".