בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל היום (ראשון) את בקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לדחות את עדותו ביום רביעי לשעה 14:30, כך שהוא יסתיים בשעה 20:00 בערב. הדחייה בעדות מגיעה כדי לאפשר לנתניהו לנאום בכנסת במעמד נשיא פרגוואי, שיגיע לישראל באותו היום על רקע העברת שגרירות מדינתו בישראל לירושלים.
בתוך כך, שר החוץ גדעון סער פנה ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, ואמר לה כי עליה להסכים לדחיית עדותו של נתניהו במשפטו. "כמי שיושבת בישיבות הקבינט המצב הביטחוני מוכר לך, לרבות ההתפתחויות הדרמטיות האחרונות בסוריה", כתב. "בשעה זו רובצת אחריות כבדה על הממשלה וביתר שאת על ראש הממשלה".
סער, שמינה בעצמו את בהרב-מיארה, טען כי בקשתו של ראש הממשלה לקיים את עדותו בפריסת זמנים מצומצמת יותר, בין השאר יומיים בשבוע בלבד במקום שלושה, היא "סבירה". לדבריו, העדות צריכה להתקיים תוך תשומת לב ל"אילוצי השעה והתפקיד", על אף שראש הממשלה עצמו אמר בעבר כי קיום המשפט לא יפריע לו למלא את תפקידו כרה"מ.
ביום שלישי, אם לא יהיו שוב שינויים של הרגע האחרון, תחל עדותו של נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, לשם הועברה מירושלים משיקולים ביטחוניים. נתניהו יעיד שלוש פעמים בשבוע, שש שעות ביום, לאחר שבית המשפט המחוזי דחה אתמול את בקשתו להעיד רק פעמיים בשבוע. הוא נאשם בשלושה תיקים – 1000 ("פרשת המתנות"), 2000 ("שיחות נתניהו-מוזס") ו-4000 ("תיק בזק-וואלה").
אחרי שכמה שרים התנפלו בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני על בהרב-מיארה ודרשו ממנה להודיע בפומבי שהיא תומכת בדחיית עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו, כעת נערכים בליכוד לצעד הבא.
גם יו"ר הכנסת אמיר אוחנה מהליכוד פעל בניסיון לדחות את תחילת עדותו של נתניהו. אוחנה פנה בסוף השבוע להנהלת בתי המשפט, ומחה על כך שלא קיבל הודעה מאף גורם רשמי" על מועד עדותו של נתניהו. לדברי אוחנה, "אני למד מכלי התקשורת כי בית המשפט קבע מועדי דיון לעדותו של ראש הממשלה, שלא בתיאום איתי". בית המשפט המחוזי דחה את בקשתו של אוחנה לתיאום עימו, שכן "עדותו של ראש הממשלה ניתנת כעדות נאשם ולא כעדות עד".
לטענת אוחנה, "ביום רביעי הקרוב יגיע להתארח בכנסת נשיא פרגוואי המגיע לארץ כדי לפתוח את שגרירות ארצו בירושלים, ובמעמד זה – לפי סדרי הדיון – ינאם ראש הממשלה נתניהו. זימונו של ראש הממשלה לעדות פוגעת במעמד. אבקש כי בית המשפט הנכבד יפנה ככתוב בחוק לתיאום".
היועצת המשפטית של הכנסת עו"ד שגית אפיק מתחה ביקורת על פנייתו של אוחנה, והבהירה היום לשופטי ראש הממשלה כי כי בניגוד לעדות של חברי כנסת, אין חובה לתאם עם יו"ר הכנסת את עדותו של חבר כנסת שנאשם בפלילים - כמו נתניהו.
בפרקליטות הביעו בפני בית המשפט תמיהה על עיתוי הגשת מכתבו של אוחנה, "ערב תחילת פרשת ההגנה, ימים ספורים לפני תחילת עדותו של הנאשם, ורק לאחר שבקשתו לצמצום מספר ימי עדותו ומשכם נדחתה". הפרקליטות ציינה עוד כי היא מתנגד לבקשת אוחנה וראש הממשלה לאפשר לנתניהו להשתתף באירוע במליאת הכנסת ביום רביעי – ובכך למעשה לדחות את עדותו באותו יום, אלא אם ניתן להיענות למועדים החלופים שהוצעו (כלומר, לקיים את הדיון ברביעי אחר הצהריים או ביום שישי).