הקרמלין הכחיש בצהריים (יום ב') בתוקף את הדיווחים בארה"ב שלפיהם הנשיא הנבחר דונלד טראמפ שוחח בימים האחרונים עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ודן איתו בין השאר במלחמה באוקראינה. דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב הצהיר כי בפועל לא התקיימה שום שיחה כזו: "זה לחלוטין לא נכון. זו בדיה מוחלטת, זה פשוט מידע שקרי. לא הייתה שום שיחה". פסקוב הוסיף כי לפי שעה גם אין לפוטין שום תוכנית קונקרטית לדבר עם טראמפ.
"וושינגטון פוסט" היה הראשון שדיווח אמש כי טראמפ ופוטין שוחחו בשבוע שעבר אחרי שנודעו תוצאות הבחירות. העיתון דיווח מפי כמה מקורות כי במהלך השיחה הפציר טראמפ בפוטין בין השאר שלא להסלים את המלחמה באוקראינה. בהמשך דיווחה גם סוכנות הידיעות רויטרס כי שיחה כזו התקיימה, על פי "מקורות" שאותם לא חשפה.
בתגובתו המפתיעה בצהריים אמר דובר הקרמלין פסקוב כי הדיווחים במערב על השיחה-לכאורה "הם הדוגמה הברורה ביותר לאיכות המידע שמתפרסם כרגע, לעתים אפילו על-ידי גופי תקשורת בעלי מוניטין די מכובד".
בדיווח של "וושינגטון פוסט" אתמול נטען כי טראמפ ניהל את השיחה עם פוטין ביום חמישי ממעונו במאר א-לאגו שבפלורידה, ובמהלכה "יעץ" לו שלא להסלים את המלחמה באוקראינה ו"הזכיר לו" את הנוכחות הגדולה של צבא ארה"ב באירופה, רמז להתערבות הגוברת של האמריקנים במלחמה שם. הגורמים ששוחחו עם העיתון טענו כי טראמפ ופוטין התדיינו במטרה "להגיע למצב של שלום באירופה" וכי טראמפ הביע עניין בשיחות-המשך עם פוטין כדי "לדון במציאת פתרון למלחמה באוקראינה בקרוב".
ב"וושינגטון פוסט" דיווחו עוד כי במהלך השיחה שהתקיימה כביכול בין טראמפ לפוטין עלתה גם הצהרתו של טראמפ בשיחות סגורות במהלך הקמפיין כי יתמוך בהסכם לסיום המלחמה באוקראינה שבמסגרתו רוסיה תשמור על שטחים שכבשה במלחמה. לטענת גורמים ששוחחו עם ה"פוסט", קייב עודכנה מראש על השיחה בין טראמפ לפוטין ולא התנגדה לה. משרד החוץ האוקראיני הכחיש שקייב קיבלה הודעה על כך. כעת, כאמור, יש ספק גדול שהיא בכלל נערכה.
בחודשים האחרונים, נזכיר, רושמת רוסיה התקדמות עקבית בשדה הקרב במזרח אוקראינה ומדווחת על כיבוש של עוד ועוד כפרים ועיירות, ובימים האחרונים היא מעודדת מאוד מבחירתו של טראמפ לנשיא ארה"ב. טראמפ ידוע כמי שטוען כי ארה"ב משקיעה כסף רב מדי בסיוע לאוקראינה, ולאורך הקמפיין הוא הבטיח לסיים את המלחמה שם "בתוך יום".
האוקראינים ובעלי בריתם במערב חוששים שכעת יאלץ אותם טראמפ – באמצעות איום בעצירת הסיוע בנשק – להסכים לתנאי הפסקת האש שמכתיבה רוסיה, תנאים שאותם קייב רואה ככניעה מוחלטת. רוסיה כבשה במהלך המלחמה כחמישית משטח אוקראינה, וממשלתו של וולודימיר זלנסקי מסרבת לסיים את המלחמה לפני שתיסוג מהם. הרוסים שללו זאת מכול וכול.