בצל הדיווחים על רשימת שמות 34 החטופים שחמאס טוען שהסכים לשחרר והתחושות הקשות בקרב בני המשפחות, ראש המוסד דדי ברנע, שהיה אמור להמריא לקטאר כבר אתמול (שני), עדיין לא יצא לשיחות. בישראל מחכים לתשובת חמאס, בעוד המגעים בין הצוותים המקצועיים בדוחא ממשיכים להתנהל.
דובר משרד החוץ הקטארי מאג'ד אל-אנסארי ציין היום כי המשא ומתן עדיין נמשך, "למרות התנאים הקשים". לדבריו, "המשלחות הטכניות נפגשות באופן קבוע, והשיחות נמשכות. לא ניתן לדבר על לוח זמנים להגעה להסכם בעזה".
בכיר חמאס אוסאמה חמדאן הדגיש היום כי העמדה של ארגון הטרור במו"מ ברורה: "יש להגיע להפסקת אש, לנסיגה של צה"ל ולשיקום עזה מבלי תנאים ישראליים. אנחנו עוסקים בסוגיית האסירים בבתי הכלא של ישראל כסוגיה אחת, מבלי לדבר על פלג כזה או אחר".
ראש המוסד היה אמור להצטרף אתמול כאמור לבכירים אמריקנים ונציגי המתווכות בדוחא, אך הדבר עדיין לא קרה, מה שעלול להעיד על קשיים במגעים. גורמים הבקיאים בפרטי המגעים אמרו אתמול כי "כדי שייסע צריך התקדמות מספקת, הוא לא יגיע סתם. אם הוא יגיע - זה סימן שהגענו לשלב מכריע במשא ומתן. בינתיים כן ניכרת אופטימיות בישראל שהדברים מתקדמים בכיוון הנכון".
מנגד, גורמים אחרים ציינו: "לא בהכרח נכון להיתלות על נסיעתו של ברנע כאינדיקציה לרצינות מצד ישראל. הוא כבר נסע כמה פעמים לקטאר 'סתם כדי לרצות את הבוס'. אינדיקציה אמיתית תהיה אם ביל ברנס יגיע לקטאר, כי הוא באמת לא יבזבז את זמנו סתם בסיום הקדנציה. נותרו עדיין אותם פערים במו"מ על נסיגת צה"ל וחזרה לצפון, ולא רק על השמות של השלב הראשון".
בתוך כך, 112 קרובי חטופים הגישו עתירה תקדימית לבג"ץ, שבה טענו כי "המדינה מפירה שני חוקי יסוד בהפקרת יקירינו במנהרות חמאס בעזה כבר 459 ימים". העתירה הוגשה נגד הממשלה וראש הממשלה בנימין נתניהו, ונכתב בה כי "הממשלה הפקירה את החטופים, שלא כדין, במשך 459 ימים, תוך פגיעה בזכויותיהם החוקתיות לחיים, לשלמות הגוף ולכבוד האדם".
העותרים הדגישו כי הפנייה לבג"ץ נעשית בשם החטופים, וביקשו להוציא צו ביניים וצו על תנאי דחופים, בהם תידרש המדינה לנמק "מדוע לא ייקבע שסירובה של ממשלת ישראל להסדר לשחרור החטופים שמוחזקים ברצועת עזה בידי ארגון הטרור חמאס פוגע שלא כדין בזכות החוקתית של החטופים לחיים, לשלמות הגוף ולכבוד האדם, ולפיכך על הממשלה לפעול לשחרור החטופים ובכלל זה בדרך של הסכמה להפסיק את המלחמה ולסגת מרצועת עזה בתמורה לשחרור החטופים".
קובי אהל, אביו של החטוף אלון אהל, תיאר את ההשתדלות שלו לשמור על אופטימיות, ואמר: "אני נמצא כל הזמן במקום החיובי שאני רואה את אלון איתי. אני רוצה להאמין שראש הממשלה וצוות המו"מ עושים הכול כדי להגיע לעסקה כוללת, כדי להחזיר את כולם הביתה". בריאיון ל-ynet הוסיף: "אני בטוח שראש הממשלה יכול להגיע לעסקה כוללת, אני לא מבין למה צריך את עניין השלבים".
סימונה שטיינברכר, אמה של החטופה דורון שטיינברכר, אמרה מנגד כי היא "לא אופטימית מהמגעים". לדבריה, "היינו המון פעמים במצב הזה ותמיד דברים טורפדו ברגע האחרון. לא היה שום דבר חדש ברשימה. עכשיו עוד פעם מדברים, חייבים להוציא את כולם משם כי התנאים נוראיים. אם החטופים יחזרו כולם בשקיות - אין עתיד למדינה. שכל אחד ידע שאם הוא או הילדים שלו יחטפו לא יהיה לו סיוע".
במהלך כינוס הקבינט בקריה מחו היום משפחות חטופים, וקראו למקבלי ההחלטות "לא לאבד את ההזדמנות ההיסטורית - ולהגיע להסכם שיבטיח את השבת כל החטופים". המשפחות פרסו רשימה הכוללת את כל 100 החטופים במקום.
אלה בן עמי, בתו של אוהד בן עמי, אמרה כי "ב-7 באוקטובר איבדתי את האמון שלי במדינה, איבדתי את הביטחון שלי בבית שלי והדבר היחיד שיכול להחזיר לי את האמון והביטחון זה שכל 100 החטופים יחזרו הביתה". ענבל צח, בת דודתו של טל שהם, הוסיפה: "אנחנו נהיה פה מהחטוף הראשון עד החטוף האחרון, אנחנו לא נזוז ולא נרפה עד שהאחרון יהיה בבית. הגיע הזמן להחזיר את כל החטופים".
שרון קלדרון, גיסתו של עופר קלדרון: "כבר 459 יום שאין לנו יום ואין לנו לילה, כולנו תקועים בממ"ד של אותה שבת ארורה. אנחנו בסך הכל רוצים את האהובים שלנו בבית. אנחנו רוצים את כולם עכשיו, בפעימה אחת, אנחנו לא מוותרים על אף אחד: לא על החיילים, לא על הצעירים, לא על הנשים, לא על האבות, לא על אף אחד".
דורון זקצר, אביו המאמץ של עידן אלכסנדר, הבהיר כי "תמונת ניצחון ראויה היא 100 משפחות שמתאחדות וסוגרות מעגל. אנחנו נראה 100 משפחות שחוזרות לחיים, מקבלות חמצן, חוזרות לשגרה ומקבלות את השיקום שהן צריכות. יש רק דבר אחד שצריך לעשות בקבינט וזה לחשוב על איך להחזיר אותם הביתה, תמונת הניצחון האמיתית היא כולם בבית".
אביבית יהלומי, אחותו של חנן יבלונקה, שנרצח ב-7 באוקטובר וגופתו הושבה מעזה: "חנן חזר כגופה ממנהרות החמאס. חזר בשק. אנחנו לא רוצים שהחטופים שלנו יחזרו ככה, אנחנו שבורים. אנחנו עומדים פה וזועקים להחזיר אותם הביתה, את החיים ואת המתים לקבורה. אנחנו לא רוצים שקיות, אנחנו רוצים אותם בעסקה. אף משפחה לא צריכה לקבל שקית כמונו, אנחנו נזעק כל הזמן שכל החטופים צריכים לחזור כולם הביתה".
שגריר ישראל באו"ם דני דנון התייחס הבוקר למגעים, ואמר בריאיון לאולפן ynet כי הוא סבור שנשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ "יודע לייצר דעת קהל ולהפעיל לחץ", וכי "נושא החטופים קרוב לליבו". לדבריו, "הנשיא הנבחר ייתן גיבוי לממשלת ישראל, ונקבל יותר מממשלו". דנון התייחס לתיעודים של חטופים בשבי חמאס שפורסמו לאחרונה, ואמר כי "העדויות הן קשות. אנחנו משתפים את הדברים האלה באו"ם ומזכירים את מה שעובר על החטופים". שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר בוגי יעלון תקף את הממשלה בריאיון באולפן ynet, והוסיף: "היא מוכנה להפקיר את החטופים ולא תשחרר אותם. הם לא רוצים לסיים את המלחמה".