מעצרים שרירותיים, ביזה, עינויים וגם אונס: החות'ים ממשיכים לתקוף את ישראל, ולטובת הפעילות בשם "התמיכה בעזה" הם משליטים טרור גם בשטחים שעליהם השתלטו בתימן, שם סובלים ממשבר הומניטרי חמור - בין היתר באמצעות זרוע צבאית של נשים. במשך תקופה ארוכה, וגם היום, החות'יות המכונות "זיינביאת" מנסות לגייס עוד ועוד נשים שיעסקו בפעילות למען "המאמץ המלחמתי" באמצעות איומים, גניבות, תקיפות ולעיתים גם עינויים.
השלטת הטרור של החות'ים בסיוע נשים בתימן

ה"זיינביאת" הן למעשה כלי לדיכוי נשים תימניות, גיוסן בכוח וגניבת הכספים שלהן, כעת בתירוץ של תמיכה בעזה. המיליציות של הנשים החות'יות הן למעשה גרסה תימנית של מופעים דומים במדינות הציר השיעי: אם זה ניסיון המשטר האיראני לדכא ולרדוף את הציבור, או בזרוע הנשית של חיזבאללה בלבנון, המעורבת בתחומי החיים השונים.
ב"א-שרק אל-אווסט" הסעודי דווח שלשום מפי מקורות כי "הזרוע הנשית" כפתה על מאות נשים ונערות תימניות באזור הבירה צנעא, האזורים הכפריים שלה והמחוזות חג'ה ואיב, להשתתף בפעילויות גיוס לתמיכה בכוח הטילים והכטב"מים של החות'ים. נערות תועדו נושאות כלי נשק וגם ילדות "התגייסו" לטובת מאמץ "התמיכה בעזה".
מדי שנה מציינים השיעים את יום הולדתה של "פאטמה א-זהרא", בתו של הנביא מוחמד, שנחשבת לדמות קדושה. התאריך הפך עם השנים ל"יום האישה" בשורת מדינות ונערכים בו אירועים חגיגיים. גם בתימן ציינו את היום החגיגי בסוף השבוע האחרון, והחות'ים פרסמו תיעוד של פעילויות נשים המוניות - רק שאלו לא מתארים את האימה שמתרחשת מאחורי הקלעים באותם אירועים שמתקיימים תחת הכותרת "יום האישה".
פעולות נשים בתימן במסגרת "יום האישה"

מקורות סיפרו ל"א-שרק אל-אווסט" שהשנה הקימו החות'ים עשרות צוותי שטח של נשים, בהנחיית המנהיג עבד אל-מלכ בדר א-דין אל-חות'י, כדי לאלץ את נשות תימן להשתתף בפעילויות גיוס עבור המאמץ המלחמתי. נשים מאזור צנעא, הנמצאת בשליטת המיליציה, אמרו לעיתון כי ה"זיינביאת" עורכות ביקורי פתע בבתיהן כדי "לדרבן" אותן להצטרף לאותן פעילויות ולתרום כל כסף או תכשיט שיש להן, בטענה כי התמיכה מגיעה לעזה וחשובה להתמודדות מול "התקיפות האמריקניות והישראליות". הנשים, באזור הסובל מעוני כבד, סיפרו כי ה"זיינביאת" משתמשות באיומים והפחדות במהלך "ניסיונות הגיוס" - גם של נערות.
אום עבדאללה, עקרת בית משכונת אל-קאע שבצנעא, סיפרה לעיתון הסעודי שהיא ונשים נוספות נאלצו להשתתף ב"אירוע גיוס". היא שיתפה בחוסר שביעות הרצון שלה מגיוס הכספים שנועד כביכול עבור עזה ולבנון - אך בפועל מממן את הלחימה של החות'ים ומתעלם מתנאי החיים הקשים במדינה. הנשים התימניות, החשופות לאיומי ה"זיינביאת", מאשימות את הנהגת החות'ים בניצול הסוגיה הפלסטינית והניצול של סבל העזתים כדי להתעשר מה"תרומות".
2 צפייה בגלריה
ארגון החות'יות המכונות "זיינביאת" שמטרן לגייס נשים תימניות לארגון הטרור החות'י
ארגון החות'יות המכונות "זיינביאת" שמטרן לגייס נשים תימניות לארגון הטרור החות'י
גם ילדות ונערות מגויסות לטובת הפעילות. פעילות הזרוע הנשית בתימן
לפי דיווחים, הגרעין של הנשים החות'יות החל להתגבש בעיר סעדה שבצפון-מערב תימן עוד לפני נפילת צנעא לידי החות'ים בשנת 2014. לאורך השנים היה להן תפקיד מרכזי במעצר והעמדה לדין של מתנגדי המורדים. משימותיהן התרחבו מאז שהשתלטו החות'ים על הבירה: הן אחראיות בין היתר על ארגון הפגנות, אספקת מזון, הפצת הרעיונות של המיליציה בקרב נשים, ריגול במועצות נשים וכן קיבלו לידיהן גם מבצעי ביטחון ומודיעין.
ברשת "סקיי ניוז" בשפה הערבית דווח לפני כמה שנים כי הפעילות הראשונות קיבלו הכשרה גם ממומחים איראנים ולבנונים. החות'יות לומדות להשתמש בנשק ונוהגות ברכבים צבאיים, הן לבושות בדרך כלל בבגדים רגילים, עם הרעלה המוסלמית המסורתית. המשימות שלהן כוללות גם חיפוש ופריצה לבתים, בדיקת טלפונים ומכשירים אלקטרוניים ומעקב אחר פעילות אלקטרונית. לפי חלק מהדיווחים הן גם השתתפו בהנחת מוקשים ומטעני חבלה.
בשנת 2022 חשף דוח זכויות אדם 1,444 הפרות שבוצעו על ידי הזרוע הצבאית של נשות המיליציה החות'ית בין דצמבר 2017 לאוקטובר 2022. לפי הדוח, גדודי הנשים ביצעו בין היתר מעצרים שרירותיים, בזזו, תקפו מינית, הכו, עינו ואנסו במרכזי מעצר חשאיים. הן גם הואשמו בגיוס כפוי של נערות.