96 מוקדי אש התפתחו ביממה האחרונה באזור הצפון. על רובם המוחלט הושגה שליטה מצד שירותי הכבאות וההצלה, אך הלחימה מול חיזבאללה בצפון, לצד תנאי מזג האוויר, הביאו הבוקר (שלישי) להתלקחות שלוש שריפות נוספות - ביער ביריה ליד צפת, במרגליות ובקרן נפתלי. טפסר-משנה נתן בנשימול, מפקד תחנת גליל מרכזי בכבאות, סיפר בריאיון ל-ynet כי התפשטות השריפות אמש בגליל העליון הייתה "בעוצמה מאוד חזקה, מהירה, הודות או לא הודות למטען האש הקיים ומזג האוויר. בהחלט לא חווינו, בטח לא לאחרונה, ימים כאלה".
בצפון פועלים היום עשרות צוותי כיבוי בסיוע יחידת הכיבוי האווירי "אלעד". לפי המרכז הרפואי זיו בצפת, 16 בני אדם נפגעו באורח קל במהלך פעילותם בכיבוי השריפות במהלך הלילה בגליל העליון. כולם סבלו מקשיי נשימה בעקבות שאיפת עשן, טופלו - ושוחררו בשעות הבוקר המוקדמות. בין הנפגעים שבעה חיילים ותשעה אזרחים. כתוצאה מהשריפות, נזק נגרם לבית אחד, כמה פרגולות ומחסנים.
האש שפרצה באזור יער ביריה נגרמה בעקבות נפילת שברי יירוט באזור. צוותי כיבוי, יחד עם כוחות הביטחון, החלו לפעול במקום. לפי עיריית צפת, פיצוץ עז שנשמע באזור מקורו בהפעלת מערכת ההגנה האווירית. בעקבות השריפה, ציר חצור הגלילית-עמוקה נחסם לתנועת כלי רכב.
אמש, כשהתפשטה האש לכיוון שכונה בצפון העיר קריית שמונה, תושבים בעיר התחננו לעזרה. הבוקר, בריאיון ל-ynet, ביקש טפסר-משנה בנשימול להבהיר את הדברים. "זה לא קיים. יכול להיות שמסיבות ביטחוניות אנחנו מתעכבים בהגעה שלנו, וזה בהחלט סביר. כשאין אירוע שהוא הצלת חיים - הצבא יודע רגע לעצור אותנו ולהגיד לנו כן להגיע או לעכב אותנו. כשמדובר בהצלת חיים - כמעט ולא קיים כזה עיכוב. אנחנו מגיעים לכל אירוע. אני באחריות אומר - לא קיים כזה דבר שאנחנו לא מגיעים לאירוע אם לא מעכבים אותנו מסיבה ביטחונית".
דובר עיריית קריית שמונה, דורון שנפר, שהתראיין גם הוא ל-ynet, הצטרף לדברים. "לוחמי האש, מסתבר, הם מלאכים של קריית שמונה, של עם ישראל. הם הצילו פה את בתי התושבים מהאש שאיימה לחדור אליהם. 24 אלף תושבים יש בקריית שמונה, כמעט 22 אלף בחוץ ב-300 בתי מלון ברחבי ישראל ביותר מ-460 יישובים. חששו מאוד לבתים שלהם, לרכוש שלהם, לציוד שלהם. לוחמי האש יחד עם כיתת הכוננות פשוט עברו בית בית ודאגו שלא יהיה נזק גדול ושהאש לא תיכנס לתוך הבתים. הם עבדו 48 שעות עבודה סיזיפית תוך סיכון חיים למען התושבים".
בנשימול, מצידו, הוסיף: "גם בימים הקרובים נצטרך עוד צוותים וכוחות, ואם נזדקק נדע למי לפנות", הוסיף. הוא העריך כי עדיין אין צורך בסיוע בינלאומי בכיבוי האש. בשירותי הכבאות ציינו הבוקר כי המערך התכונן להתפתחות שריפות באזור הצפון כתוצאה מירי טילים, וגייס כיתות כוננות בכל הארץ ובצפון. מלבד זאת, נמסר כי המערך הכשיר וצייד את כיתות הכוננות לסייע במקרה של התפתחות שריפות.
מתי ילובסקי, חבר כיתת הכוננות בקריית שמונה, היה אתמול בכלל במרכז. "אחר הצהריים התקשר אליי אחד החבר'ה שם מכיתת הכוננות ואמר שיש שריפה גדולה ליד הבית שלי. התלבטתי אם לנסוע, אבל אבא שלי אמר שהבית בסכנת שריפה. כל ההר בער, וברחוב שלי לא היו כבאיות. לקחתי את צינור המים של הגינה והתחלתי לכבות. טיפסתי על הרכס, אבא שלי הביא איתו צינור מאריך וכיבינו מה שיכולנו – אצל השכנים וגם אצלי", הוא סיפר ל-ynet.
לדבריו, "תודה לאל שעשינו מה שעשינו. ראיתי שהכבאות השתלטו על האזור ואז יצאנו בחזרה למרכז למשפחה. אני חוזר לשרת ביום חמישי. אין ספק שאנחנו בתקופה מטלטלת ומאתגרת. בסוף, מבחינתי אישית וגם מבחינת המשפחה, אנחנו ממש במלחמה על הבית. קריית שמונה עזובה, שוממה. רואים הרס ברחובות, במבנים. זה מדכא – אבל לא מאבדים תקווה".
על רקע הקריאות ברשתות להגיע לסייע בכיבוי השריפות, קראו במערך הכבאות לציבור להימנע מהגעה מחשש לשאיפת עשן או פגיעה אחרת - גם מירי חיזבאללה. "אנחנו פועלים בעוצמה מלאה וכלל האירועים מטופלים", אמרו במערך הכבאות.
במאמצי הכיבוי השתתפו גם כבאי פיקוד העורף של צה"ל. סא"ל שלומי ורדי, מפקד גדוד הכבאות 7763 של פיקוד העורף, אמר אמש: "אנחנו כשבועיים בתעסוקה מבצעית לאור התחממות הגזרה הצפונית. עבדנו מעל 14 שעות ברציפות - בכל השריפות שהיו ברכס רמים וק"ש. האנשים שלנו עובדים שכם אל שכם עם הכבאים הכחולים (שירותי הכבאות וההצלה - י"ק), ואנחנו פה כדי לשמור על העיר והצפון, למזער פגיעה בנפש ורכוש ולעשות מה שצריך כדי להשיב את תחושת הביטחון ולמנוע פגיעות מהשריפות".