הקצין הבכיר שנעצר בחשד לירי זיקוקי התאורה הימיים לעבר בית ראש הממשלה בקיסריה, תת-אלוף במילואים עופר דורון, נחשב ל"אבן יסוד" במחאה בעיר, לפי המפגינים הוותיקים של המחאה. "הוא תמיד מפגין עם דגל גדול על הגב, מגיע לכל מקום - כולל לבית של גלנט בעמיקם", סיפר בכיר במחאה.
דורון, ששימש עד לא מזמן כמנהל במטה חיל הים, היה הקצין הראשון בדרגת תת-אלוף בצה"ל שהודיע כי הוא משהה את התנדבותו למילואים, בחודש אוגוסט אשתקד, בעקבות המהפכה המשפטית. תחילה שירותו של דורון הוקפא עד לבירור, ולאחר מכן הוא הודח משירות המילואים על-ידי הצבא.
זו לא הפעם הראשונה שבה דורון מתוודע למערכת המשפט הישראלית. בחודש אוגוסט, בנו גל, מהנדס אווירונאוטיקה ששירת 180 ימים במלחמה עד אז, נעצר אף הוא בהפגנה בקיסריה והובא לתחנת המשטרה בחדרה לפני שהושם במעצר בית, שאף קוצר על-ידי בית המשפט.
השניים שנעצרו יחד עם דורון הם אמיר שדה ואיתי יפה, פנים מוכרות בהפגנות בחיפה ובקיסריה בהתאמה. שדה בן ה-60 הינו תושב חיפה ומנהל בכיר בהייטק, שהיה מעורב מאוד בהפגנות בעיר, והוא למעשה אחד מהמובילים שלהן.
בקרב אנשי מחאה הוא נחשב ל"שועל הפגנות ותיק" נוכח העובדה שנדמה כי אין מחאה בשנים האחרונות שהוא לא היה שותף לה - החל מהפגנות הקורונה, שיירות מחאה, מחאת הדגלים השחורים בבלפור ועד לימים אלו. בריאיון שקיים עם ynet חיפה ביולי 2023 אמר שדה כי "הייתה תקופה שביום חמישי בערב הייתי מארגן שיירה בחיפה, שישי בצהריים נוסע להפגין בקיסריה ובשבת בערב בבלפור. ככה הסופ"ש שלי היה נגמר. תחביב מעניין שנהפך למשימת חיים".
מכריו מספרים כי שדה מפגין מזה כבר 20 שנה, עוד מימי רצח רבין, וכי "הוא ידוע בתור מי שאכפת לו מאוד מהסביבה ומהסובבים אותו, אחד שתמיד שם במחאה בכדי לתקן.
העצור השלישי בפרשה הוא איתי יפה, מפגין שאומנם פוקד את הפגנות קיסריה וכרכור בשנים האחרונות, אך די נבלע בקהל. לפי אנשי מחאה שכן ידעו לספר עליו, מדובר ב"מילואימניק גאה". לצד דורון, שדה ויפה נעצר חשוד נוסף - בנו של אחד מהם - ששמו טרם הותר לפרסום.
בארגוני המחאה השונים ניסו תחילה להרחיק את עצמם מהמעשה, אך כששמותיהם של השלושה החלו לרוץ בקבוצות מחאה שונות, נשמע ההלם בקרב אנשי המחאה. "הם שלושה אנשים שהם מלח הארץ, לא ילדים ולא מתאימים לטייפקאסט שמנסים להציג במשטרה", אמרו גורמים בכירים במחאה.
בחקירתו במשטרה אמר דורון כי יש לו רישיון להשיט יאכטה ואותו זיקוק שנורה "נועד להיות בכלי ימי שנקלע לסכנה במקרה של אירוע חריג בים". הוא לקח אחריות על המקרה, והוסיף: "אני מביע חרטה עמוקה וכנה, סליחה, אסור היה שזה יקרה. זו טעות גדולה שלי, וסליחה שגררתי עוד אנשים איתי לזה. לא הייתה לי כוונה לפגוע באיש, באמת".
בחקירת השב"כ טענו החשודים כי הלכו דרומה עם זיקוק התאורה כדי לא לפגוע בבית, ומדדו את כיוון הרוח כדי לראות שלא יפגעו בקרבתו. תא"ל במיל' דורון סיפר כי הוא היה האיש שווידא שנתניהו לא בבית ושאין אבטחה או ניידות סיור במקום: "ירינו את הזיקוק הימי, הוא נסחף מעט בתנאי הרוח וקרה מה שקרה. זו טעות גדולה שלי, ושוב סליחה. דבר מטופש ומיותר ממש", אמר.
עורך הדין גונן בן יצחק, שמייצג את החשודים מטעם מערך עוטף עצורים של המחאה, הוסיף כי "הקצין הבכיר משתף פעולה ומודה במעורבות. לא הייתה לו שום כוונה לפגוע בבית רה"מ או בנתניהו בקיסריה. הוא אומר שזה היה דבר מטופש ומיותר, מתנצל שוב ושוב ומביע חרטה מלאה על האירוע בקיסריה".
פורסם לראשונה: 22:06, 19.11.24