מאות מפגינים, בהם קרובי חטופים, ערכו הערב (רביעי) "ארוחת חג" מול ביתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה. במקום הוצב שולחן חג עם צלחות צהובות, ולצידו הוקם "בית עלמין על שם מר הפקרה". משפחות אחרות ערכו ארוחת חג משותפת סמוך לכיכר החטופים בתל אביב.
בין המפגינים בקיסריה נכחו קרוביהם של החטוף מתן צנגאוקר, עופר קלדרון ובני משפחת מונדר. עינב צנגאוקר, שבנה מוחזק בשבי כבר כמעט שנה, פנתה לנתניהו: "למה הם עדיין בעזה? הילדים שלנו עדיין בעזה. הבנות שלנו עדיין בעזה. הבנים שלנו עדיין בעזה". יחד איתה הקריאו המפגינים את שמותיהם של 101 החטופים, וקראו "להחזיק את כולם הביתה".
המשפחות הציתו כתובת אש עם הכיתוב "תקווה", והקימו כאמור "בית עלמין". 48 מצבות הוקמו במקום, ועליהן נכתב "קורבן הפקרה" ו"הימים מתרבים. החטופים מתמעטים. מר הפקרה מפקיר". כמו כן, על המצבות נכתבו גם מספרי הימים שחלפו מאז 7 באוקטובר, מ-1 ועד 362.
המצבות, כך נמסר מהמשפחות והמפגינים, מייצגות את "הפקרת סט הערכים עליהם הוקמה מדינת ישראל בשנת 1948, על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו וממשלת ישראל, שמפקירים את החטופות והחטופים קרוב לשנה בשבי חמאס".
במקביל, בבית אריאלה בתל אביב התכנסו משפחות חטופים אחרות. יוכבד ליפשיץ, ששוחררה מהשבי ובעלה נותר מאחור, הגיע גם היא. בנם עמרי אמר כי "עברה כמעט שנה ואנחנו עוד רחוקים מסיום. לא רואים עסקה ומקווים שיחזרו לדבר עלינו כי הפוקוס עבר לאיראן ולבנון".
נטלי בן עמי, שאביה אוהד עדיין בשבי חמאס, אמרה כי "אני מקווה שהוא מרגיש אותנו. שהוא לא מרגיש שם לבד. אף אחד לא חשב שהם עדיין יהיו שם, זה לא הגיוני. אנחנו בכמה חזיתות - אבל צריך להזכיר את החטופים". מרב לשם גונן, אמה של רומי שנחטפה מהמסיבה ברעים, הוסיפה: "לא חשבתי שכן אציין את ראש השנה. לא בא לי להיכנס. הייתי רוצה שראש השנה הזה יהיה עם כל המשפחה. אני מאחלת שרומי תחזור לפני יום כיפור. זה מה שייתן לנו את הניצחון".