נקודת ציון עגומה נוספת במאבק בקורונה: מספר קורבנות הקורונה מאז פרוץ המגפה חצה את קו ה-9,000. משרד הבריאות עדכן הבוקר (יום ה') כי 9,013 בני אדם נפטרו מסיבוכי המגפה מאז מרץ 2020. ביום ראשון מספר הנפטרים מקורונה היה 55, הגבוה ביותר מאז תחילת גל האומיקרון. ביום שלישי מספרם הגיע ל-54. בכל מקרה אין מדובר בנתונים סופיים, ומספרי הנפטרים אף צפויים להיות גבוהים יותר.
לאלף נפטרים מקורונה הגיעה ישראל כחצי שנה אחרי פרוץ המגפה, ב-2 בספטמבר 2020. המספר זינק ל-2,000 תוך כחודש בלבד - ליתר דיוק ב-11 באוקטובר אותה שנה. ל-3,000 נפטרים הגיעה ישראל ב-12 בדצמבר. ל-4,000 - ב-16 בינואר 2021. ל-5,000 - ב-4 בפברואר. ל-6,000 - ב-14 במרץ.
לאחר חודשים ארוכים שבהם מספר הנפטרים היה גבוה מאוד, ל-7,000 הגיעה ישראל כעבור קרוב לחצי שנה - ב-27 באוגוסט 2021, כמובן הודות לחיסונים. עם זאת, הגל הרביעי שוב הוביל למספר נפטרים גבוה, ותוך פחות מחודשיים, ב-18 באוקטובר אשתקד, נמנו עוד אלף נפטרים. שלושה חודשים וחצי עברו מאז, ושיאי המאומתים בגל החמישי הביאו גם לזינוק במספר הנפטרים - ולעוד נקודת ציון עגומה.
אתמול אובחנו 58,422 ישראלים כחיוביים לקורונה וזהו היום ה-24 ברציפות שבו יותר מ-40 אלף מאומתים. מספר החולים הקשים נכון לחצות עמד על 1,096, מתוכם 258 היו מחוברים למכונות הנשמה. מקדם ההדבקה ירד עוד קצת והוא עומד על 0.9 – דבר המעיד על דעיכה קלה של המגפה.
מתחילת המגפה התקבלו יותר מ-3 מיליון תשובות חיוביות לבדיקות הקורונה. עם זאת, אין מדובר ב-3 מיליון מאומתים, כי רבים נדבקו פעמיים. עם זאת, אתמול הדגישה ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, כי עד כה לפחות לא ידוע על מקרי הדבקה חוזרים באומיקרון ובזן החדש המדאיג את מערכת הבריאות, BA2.
במערכת הבריאות אמרו אתמול כי המידע אודות הווריאנט החדש עוד לוקה בחסר. ד"ר נדב שורק, מנהל המעבדה למחלות מתפרצות ומיקרוביולוגיה בבית החולים הציבורי אסותא באשדוד, הסביר: "אנחנו עדיין לא יודעים אם הווריאנט החדש גורם למחלה קשה, למרות שנראה שהוא לא משנה את עוצמת המחלה אבל הוא כן מידבק יותר. השאלה שכרגע רלוונטית היא האם תת הווריאנט הזה יכול להביא לכך שכל מי שנדבק באומיקרון עלול להידבק עוד פעם. אם כן, זה מאוד יאריך את הגל הנוכחי. זו השאלה הבוערת".
פרופ' סיריל כהן, מומחה למערכת החיסון מאוניברסיטת בר אילן, אמר כי "מדובר על וריאנט מידבק יותר בין 30 ל-50 אחוזים לעומת האומיקרון. המחלה לא נראית חמורה יותר מהאומיקרון, ובדנמרק לא ראינו אשפוזים קשים יותר. כרגע יש פולמוס בנושא הדבקה נוספת לאחר האומיקרון, אך לא סביר בעיניי שתהיה הדבקה המונית בווריאנט הזה משום שהאומיקרון יחסית טרי אצל האנשים שהוא הדביק".