התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי, קארים חאן, ביקש אתמול (שישי) לדחות את הערעור של ישראל על צווי המעצר של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט, בטענה ש"אינו עומד בקריטריונים לערעור ישיר לפי אמנת רומא".
חאן טוען כי ההחלטה הנדונה היא פרוצדורלית ולא נוגעת ישירות לסמכות השיפוט, ולכן בלתי ניתנת לערעור לפי האמנה. "ההחלטה המדוברת אינה קובעת את סמכות השיפוט של בית הדין אלא מתייחסת לתזמון והתאמת הערעור של ישראל", ציין. "התביעה מדגישה כי הרכב הקדם משפט הוא הפורום המתאים לטיפול בנושא זה".
התובע ביקש לדחות את הערעור של ישראל וכן את בקשתה להשעיית צווי המעצר שהוצאו על ידי הרכב הקדם משפט בשל אי-קבילות פרוצדורלית.
ישראל הגישה ביום רביעי שני מסמכים לערכאת הערעור של בית הדין הפלילי הבינלאומי, כתגובה להוצאת צווי המעצר. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, ראש הממשלה נתניהו הכריע ברגע האחרון להודיע לבית הדין על החלטת ישראל להגיש את הערעור.
במסמך הראשון, שנפרס לאורך 14 עמודים, ישראל דוחה את הטיעון של הרכב הקדם-משפט שהוציא את צווי המעצר בעניין הסמכות שלו לדון בנושא. במסמך השני, שנפרס לאורך 13 עמודים, ישראל דוחה את הטיעונים של בית הדין בעניין סירוב האפשרות להחזיר את החקירה לישראל.
ישראל מבקשת מערכאת הערעור להשהות את צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט, ומקווה שבאמצעות המסמכים השונים יתאפשר לבית הדין הפלילי הבינלאומי לרדת מהעץ, לפני שהוא יחטוף "סנקציות מהגיהינום" כפי שהבטיחו בסביבתו של נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ.
בית הדין הפלילי הבינלאומי הוציא ביום חמישי שעבר צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט. בהודעת בית הדין נכתב כי השניים "נושאים באחריות פלילית לפשעים הבאים כמבצעים שותפים לביצוע המעשים במשותף עם אחרים - פשע מלחמה של רעב כשיטת לוחמה; ופשעים נגד האנושות של רצח, רדיפה ומעשים לא-אנושיים אחרים".
פורסם לראשונה: 22:57, 29.11.24