זה כנראה הרהיט הכי מפורסם של 2022. שולחן ארוך מאוד שמשך את תשומת הלב העולמית כשנשיא רוסיה ולדימיר פוטין השתמש בו לפגישות החודש עם מנהיגים זרים נבנה בכלל באיטליה על ידי חברה משפחתית קטנה שריהטה גם עשרות חדרים אחרים בקרמלין.
השולחן הלבן, שאורכו שישה מטרים, הביא לעשרות מימים ברשתות החברתיות בשבוע שעבר, כשפוטין אירח את נשיא צרפת עמנואל מקרון לשיחות על משבר אוקראינה, והשניים ישבו בשני צדי השולחן, מרוחקים זה מזה ככל האפשר.
רנאטו פולוניה, בעלי חברת "Oak", אמר כי השולחן שאורכו 4 מטרים הוא רק אחד מכמה רהיטים שהחברה בבעלותו הכינה לקרמלין בין 1995 ל-1997. "הכנו רהיטים ואביזרים לבערך 70 חדרים. חלק מהשולחנות האחרים אפילו גדולים יותר", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס.
המראה של פוטין ומקרון יושבים מרוחקים כל כך האחד מהשני הביא גולשים בטוויטר לערוך את התמונות - כך שהשולחן הפך לזירת משחק קרלינג, למגרש טניס, לנדנדה וגם ל"סעודה האחרונה" של ישו.
דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב אמר כי פוטין בחר לשבת כה רחוק ממקרון לאחר שנשיא צרפת סירב לעבור בדיקת קורונה רוסית. השולחן נראה שוב כשפוטין נפגש אתמול עם קנצלר גרמניה אולף שולץ.
פולוניה אמר כי חלקו העליון של השולחן הוכן מיריעה אחת של עץ אשור. צבעו לבן, והוא מצופה זהב בצדיו. "אם רצית לקנות משהו דומה היום, היית צריך לשלם בערך 100 אלף אירו", אמר פולוניה. "כיף לראות את התמונות של השולחן בכל מקום. בוא נקווה שזה יביא קצת מזל וימנע מלחמה".
לפי החוזה שנחתם בשנות התשעים, חברת Oak של פולוניה ריהטה 7,000 מ"ר בשתי קומות בקרמלין, כולל המעון הפרטי של הנשיא. פולוניה אמר שהחלל נבזז על ידי הדיקטטור הסובייטי יוסיף סטלין, כף שהמעצבים הרוסים הלכו לארכיונים כדי לשחזר את המראה של המקום לפני המהפכה ב-1917.
החוזה אז היה בשווי של בין 40 ל-50 מיליון אירו. כל הרהיטים נבנו באיטליה והוטסו לרוסיה, שם הועברו דרך סורקי ענק במטרה לבדוק אם הושתלו בהם מכשירי האזנה - לפני שהועברו לקרמלין. זו הייתה ההזמנה הגדולה ביותר מ-Oak, אבל פולוניה אמר כי החברה שלו עבדה מסביב לעולם, וסיפקה רהיטים גם לארמונות מלוכה בתאילנד וברוני. Oak הוקמה על ידי סבו של פולוניה ומעסיקה כ-50 עובדים. "זה המיטב של איטליה. עסקים משפחתיים שמעבירים את הידע והמשאבים שלהם מדור לדור".
שני גורמים בפמלייתו של מקרון אמרו שרוסיה הציבה בפני נשיא צרפת שתי אפשרויות: להסכים לעבור בדיקת PCR של הרשויות ברוסיה - ואז לפגוש את פוטין ללא הקפדה על שמירת מרחק, או לסרב לבדיקה - ולהקפיד על שמירת מרחק קפדנית. "ידענו טוב מאוד שזה אומר שיהיה שולחן ארוך ושלא יהיו לחיצות יד. אבל לא יכולנו להסכים לכך שהם יחזיקו ב-DNA של הנשיא", אמר על משמעות הסירוב אחד הגורמים בפמלייתו של מקרון.
הגורם השני בפמליית מקרון אישר שנשיא צרפת סירב לעבור בדיקת PCR רוסית. אותו גורם אמר שלפני יציאתו של מקרון למוסקבה הוא עבר בדיקת PCR בצרפת, וכשהגיע לרוסיה רופאו האישי ערך לו בדיקת אנטיגן. "הרוסים אמרו לנו שפוטין צריך להיות שמור ב'בועה'", הוא אמר לרויטרס.
כאמור, גם בפגישה עם קנצלר גרמניה שולץ ישבו השניים מרוחקים זה מזה. גורם בממשלת גרמניה אמר כי רופא בשגרירות הגרמנית במוסקבה ביצע בדיקת קורונה לשולץ במטוס עם הגעתו לרוסיה, לפני פגישתו עם פוטין. הוא אמר כי השגרירות הציעה לרוסיה לשלוח מישהו שישקיף שהבדיקה מתבצעת כהלכה.
גם מיועציו הקרובים פוטין שומר על מרחק ביטחון. שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב ישב בצדו השני של שולחן אחר, אף הוא ארוך מאוד, בפגישה אחד על אחד עם הנשיא הרוסי ביום שני. המרחק מלברוב היה כנראה עקב העובדה שארבעה ימים לפני כן הוא נפגש עם שרת החוץ הבריטית ליז טראס - שעמה נועד לברוב במוסקבה עשרה ימים לאחר שנדבקה בקורונה.
רוסיה משקיעה מאמצים רבים בהגנה על פוטין מנגיף הקורונה. במהלך המגפה פורסם שהאורחים שמגיעים לקרמלין נדרשים להיכנס לבידוד לפני פגישה עם הנשיא, ואף לעבור ב"מנהרת חיטוי".