בעקבות מותו של סילביו ברלוסקוני, שהלך השבוע לעולמו בגיל 86, באיטליה תוהים מי יירש את האימפריה שהקים ראש הממשלה לשעבר. Fininvest, חברת ההחזקות שלו, שולטת במספר עצום של חברות בשלל מגזרים – מטלוויזיה וקולנוע ועד פרסום וספורט. הונו של איל התקשורת המנוח הוערך לאחרונה בסביבות 7 מיליארדר דולר – מקום שלישי ברשימת עשירי איטליה.
מאז מותו של ברלוסקוני ביום שני עולות ספקולציות שונות בנוגע לעתיד נכסיו והונו: מאפשרות שהחברות שהיו בבעלותו יתפרקו ועד השערה שילדיו של ברלוסקוני וזוגתו ינהלו מאבק על הירושה. ברלוסקוני החזיק ב-61% מהמניות של קבוצת Fininvest. לא ברור איך המניות האלה יחולקו כעת בין חמשת הילדים, מכיוון שצוואתו של אבי המשפחה לא פורסמה.
האפשרות של פירוק החברות של ברלוסקוני קסמה למשקיעים: על רקע הספקולציה הזו, המניות של חברת התקשורת שלו, MediaForEurope, זינקו השבוע ב-13%. בקבוצת Fininvest ניסו לשים סוף לשמועות, והצהירו שהפעילויות העסקיות שלה יימשכו כסדרן - בכל המובנים.
בסוף החודש תתמודד Fininvest עם מבחן רציני ראשון, כשבעלי המניות שלה ייתכנסו לראשונה ללא ברלוסקוני, שאחד מכינויו באיטליה היה איל-קבליירה - "האביר". בכותרת של העיתון "לה-רפובליקה" נכתב: "עכשיו מתחיל הקרב בין הילדים על השליטה ב-61% מה'הכספת של האביר'".
לברלוסקוני יש שני ילדים מאשתו הראשונה, קרלה דאלויו - מרינה ופייר סילביו. כל אחד מהם מחזיק ב-7.65% מהמניות של Fininvest. מאשתו השנייה של ברלוסקוני, ורוניקה לאריו, נולדו לו שלושה ילדים: לואיג'י, ברברה ואליונורה. לשלושתם יש יחד 21.42% מהמניות של חברת ההחזקות.
"לה רפובליקה" ציין כי אם 61 האחוזים של אבי המשפחה יחולקו שווה בשווה בין חמשת הילדים, לשלושת הילדים מאשתו השנייה יהיה רוב במניות הקבוצה – והם יחזיקו ב-58%. עם זאת, לשניים האחרים - הבת הבכורה מרינה והבן פייר סילביו - יש תפקידים מרכזיים באימפריה המשפחתית.
מרינה ברלוסקוני בת ה-56 עומדת למעשה בראש קבוצת Fininvest מאז 2005, ומנהלת גם את חברת הפרסום Mondadori. מרינה מכונה "נסיכת הברזל", נחשבת ל"מוח העסקי" של המשפחה והחלה להשתלב בעסקים של האב סילביו מגיל צעיר. "היא נראית שברירית, אבל יש לה אופי מברזל", אמר ברלוסקוני על מרינה, שהוגדרה על-ידי מגזין פורבס כאחת הנשים החזקות בעולם.
למרות האפשרות של קרב ירושה, הפרשנים מאמינים שברלוסקוני נערך היטב ליום שאחרי מותו. "האימפריה שלו תשרוד בלעדיו, מכיוון שהוא נערך לחילופי הדורות", אמר הפרופסור אנדרה קולי מאוניברסיטת בוצ'וני במילאנו. הוא הסביר כי מאז שברלוסקוני נכנס לפוליטיקה בשנות התשעים הוא לא היה מעורב בצורה ישירה בניהול חברת החזקות שלו. "מרינה ברלוסקוני קיבלה בהדרגה חופש לפעול ולהיות עצמאית, מה שאפשר לה להיות דמות מובילה בקבוצה".
ג'וזפה די טרנטו, פרופסור אמריטוס להיסטוריה של הכלכלה באוניברסיטת לואיס ברומא, אמר כי "אין חשש שהאימפריה של ברלוסקוני תיחלש. ההפך הוא הנכון - בסופו של דבר יתברר שהיא תתחזק, מכיוון שילדיו כבר הוכיחו שהם מנהלים טובים מאוד. מרינה ככל הנראה תוביל את הקבוצה, ותשלוט ברוב המניות יחד עם פייר סילביו. אני לא חושב שיהיו סכסוכים משפחתיים. הם מאוחדים מאוד".
פייר סילביו ברלוסקוני בן ה-54 החל את הקריירה שלו בחברת פרסום שבבעלות אביו, Publitalia '80. ב-2015 הוא ירש מאביו את השליטה בחברת התקשורת Mediaset.
חברות נוספות בבעלות ברלוסקוני כוללות את בנק Mediolanum וחברת הפקות הסרטים Medusa. ברלוסקוני הוא גם הבעלים של קבוצת הכדורגל מונצה, שמשחקת בליגה הבכירה באיטליה.
ברלוסקוני הותיר אחריו גם בת זוג, מרינה פשינה בת ה-33, דוגמנית לשעבר שכיום מכהנת כמחוקקת במפלגת "פורצה איטליה". היא וברלוסקוני אמנם לא התחתנו, אך בשנה שעברה הם ערכו טקס החלפת טבעות, והוא נהג להציג אותה כאשתו. למרות שבעבר היו עימותים בינה לבין הילדים של ברלוסקוני, הפרשן קולי אמר כי הם למדו להסתדר יחד, והוא העריך שהיא לא תגרום לסכסוכים.