גורם רשמי בחמאס התייחס הערב (ראשון) למגעים לעסקת חטופים, ואמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי ארגון הטרור "אישר רשימה של 34 חטופים שהציגה ישראל, שישוחררו במסגרת עסקה". לדבריו, בחמאס אומרים כי כל עסקה תלויה בהסכמה על הפסקת אש ונסיגה מרצועת עזה, אך בשלב זה לא רואים התקדמות בסוגיות אלה מצד ישראל.
בלשכת ראש הממשלה אמרו כי בישראל לא התקבלה עד רגע זה שום רשימה, אך לדברי אותו גורם בחמאס היא רק "אושרה". בנוגע לרשימה המדוברת, לפי הפרסומים, ישראל דורשת לפחות 24 חטופים חיים - ולכן דורשת שחמאס ישחרר גם חטופים גברים פצועים מתחת לגיל 50 תחת הקטגוריה ההומניטרית. בנוסף, צוין בפרסומים כי לא כל החטופים ששמותיהם נמצאים ברשימה בהכרח בחיים.
בינתיים, ראש המוסד דדי ברנע עשוי לצאת מחר לדוחא, בירת קטאר, על רקע המשא ומתן. בשלב זה כמעט הכול סוכם, למעט מספר החטופים שישוחררו בשלב הראשון של העסקה - אך כעת בחמאס טוענים כאמור שגיבשו רשימה של חטופים אלו. מדובר בנושא רגיש ומשמעותי שנמצא תחת איפול כבד הן מצד ישראל והן מצד חמאס, ולכן אין ודאות לגבי היתכנות לגיבוש ההסכם.
טיסתו של ברנע לדוחא אינה ודאית, נכון לעכשיו. הסיבה לכך היא שבפעמים הקודמות המריא ראש המוסד לבירה הקטארית רק כשהייתה נערכת פסגה, כלומר כשגם ראש ה-CIA ביל ברנס וראש המודיעין המצרי חסן מחמוד רשאד היו מגיעים לדוחא, ולא בטוח שזהו המצב כעת.
בינתיים, שליחו המיוחד של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן למזרח התיכון ברט מקגורק נמצא בדוחא, וזה מעיד שהאמריקנים מפעילים לחצים כבדים בניסיון להגיע לעסקה. עם זאת, בוושינגטון ממשיכים להיות סקפטיים, למרות שביידן הורה לצוות שלו לעשות הכול כדי שייחתם הסכם, מאחר שהוא מרגיש מחויבות לסיים את כהונתו בבית הלבן עם עסקה - גם אם תהיה מצומצמת. מנגד, בכירים בישראל אומרים כי יש אפשרות להגיע לעסקה עוד השבוע, אך מדגישים כי מדובר באופטימיות זהירה. אף על פי כן, לנוכח ניסיון העבר, הם מדגישים שעד שזה לא נגמר, זה לא נגמר - ובעיקר לא רוצים להשלות שוב את משפחות החטופים.
גורמים בסביבתו של אחד מבכירי חמאס מתפלאים שהפעם הנהגת ארגון הטרור נענית לבקשות המתווכות ולא מדליפה לתקשורת את פרטי העסקה והמו"מ. יחד עם זאת, אותם גורמים, ששוחחו עם ynet, אמרו כי "עד כה לא ברור לאן המו"מ הולך, אנחנו עדיין בשיא התהליך. רק בימים הקרובים זה יתבהר". הם הוסיפו כי בכירי חמאס אופטימיים, אבל באופן זהיר. במקביל, בעזה מתפשטת שמועה שהעסקה בפתח, וחגיגות נשמעו באוהלים במרכז הרצועה.
על המשא ומתן אמרו מוקדם יותר מקורות לערוץ הטלוויזיה המצרי "אל-רד" כי "קיימת מחלוקת על מספר האסירים שישוחררו, וישנה הסכמה על חזרה חלקית לצפון עזה. קיימת גם הסכמה על נוכחות ישראלית חלקית במזרח ציר פילדלפי, לכיוון מעבר כרם שלום". הם הוסיפו כי נערכה פגישה של המתווכות עם המשלחת הישראלית בדוחא, ושזו "הסתיימה אחרי שעה".
בנוסף, מקור מצרי הכחיש בפני הערוץ "דיווחים בתקשורת הישראלית בדבר הכנות של מצרים במטרה להתערב צבאית בתימן". לדבריו, "לדיווחים ישראליים כאלה ולמידע המטעה שהם מכילים אין שום בסיס אמיתי".
במקביל, בכירים פלסטינים אמרו לעיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי "אין דיבורים על עסקה חלקית או על הגליית מנהיגי חמאס מעזה. מתנהל משא ומתן על עסקה מקיפה". עוד טענו הבכירים הפלסטינים כי המשלחת הישראלית צריכה "לפתור עניינים עם הדרג המדיני", כשברקע כינס היום ראש הממשלה בנימין נתניהו דיון ביטחוני, למרות שבלשכתו טענו כי הדיון לא נערך במטרה להתמקד בסוגיית החטופים.
גם במפלגת יהדות התורה התייחסו למגעים לעסקה. ח"כ משה גפני אמר היום כי "התפקיד שלנו כיום הוא לקרב את כולם, והדבר החשוב ביותר במדינה היום הוא שחרור החטופים. אין דבר יותר חשוב מזה שהממשלה צריכה לעשות".
מוקדם יותר היום דיווח העיתון הסעודי "אל-חדת'" מפי מקורות כי "ישנה מגמה חיובית לקראת השגת עסקה בין ישראל לחמאס. ההסכם יהיה בנוי משלבים ויימשך חודשיים-שלושה. מדינות ערביות ומערביות ינהלו את רצועת עזה יחד עם קבוצות פלסטיניות".
עוד אמרו המקורות לעיתון: "הרשות הפלסטינית, שתנהל את עזה, תעשה זאת בתיאום עם מדינות ערביות ומדינות זרות. ההסכם מבטיח חסינות למנהיגי חמאס, וישראל לא תכוון לפגוע בהם. ההסכם קובע את יציאת מנהיגי חמאס מעזה ומסירת השלטון לגוף פלסטיני עצמאי. אפשרי שיושג הסכם להצבת כוחות בינלאומיים מסקנדינביה בעזה. ארה"ב תהיה נותנת החסות להסכם בין חמאס לישראל".
בנוסף, מוקדם יותר אמר גורם פלסטיני הבקיא במשא ומתן ל"אל-ערבי אל-ג'דיד" כי "היום הוא יום מכריע לגורל המשא ומתן בין חמאס לישראל. המתווכות הצליחו לגשר על הפערים בין שני הצדדים באמצעות פתרונות פשרה, וממתינות לתגובה של ממשלת ישראל".
השאלה המרכזית שכאמור עדיין נותרה פתוחה במגעים לעסקה היא כמה חטופים חיים ישוחררו. במטרה להגיע כפי שפורסם ללפחות 24 חטופים שישתחררו בשלב הראשון, בישראל דורשים שחמאס ישחרר גם חטופים גברים פצועים מתחת לגיל 50, במסגרת עסקה הומניטרית. בארגון הטרור לפי שעה מתנגדים לכך, טוענים שזה "לא בסיכומים" - ודורשים בתמורה שחרור מחבלים "כבדים" יותר או מספר גדול יותר של מחבלים תמורת שחרור הגברים הצעירים.