עשרות מפגינים ממטה משפחות החטופים והנעדרים הפגינו היום (ו') מול ביתו של מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בניו יורק בדרישה שיפעל למען שחרורם של השבויים בעזה. לדברי המפגינים, הם מתכוונים למחות מדי שבוע עד אשר ייפתר "משבר החטופים הגדול בהיסטוריה המודרנית".
המפגינים תלו על העץ שמול מעון המזכ"ל 239 פרפרים כמספר החטופים, החזיקו בשלטי תמונות החטופים והקריאו את שמותיהם מול דלת ביתו.
עומר לובטון גרנות, ראש פורום משפחות החטופים בניו יורק, שארבעה מבני משפחתו נחטפו: "אוזלת היד של מזכ"ל האו"ם וההתעלמות שלו מאירוע החטיפה הגדול בהיסטוריה, היא יריקה בפרצוף המשפחות. אזרחים של יותר מ-30 מדינות בעולם מוחזקים במנהרות בעזה על ידי ארגון טרור רצחני, איפה האו"ם?".
לובטון גרנות קרא למזכ"ל האו"ם "להתעורר ולהפעיל את כל כובד משקלו, כדי לדאוג לסיוע הומניטרי מיידי ולהבאתם הביתה בהקדם האפשרי".
למרות האמירות הקשות של גוטרש, שלפיהן "התקפת חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר לא אירעה בחלל ריק", ו"ברור שמשהו בפעולות צה"ל לא בסדר, לפי מספר האזרחים שנהרגו בעזה", הבוקר נודע כי הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי עדיין חושב שיש סיכוי לשנות את יחסו של הדיפלומט הבכיר לישראל. הלוי הנחה את נספח צה"ל בוושינגטון אלוף הדי זילברמן להגיע לניו יורק, ולתדרך את גוטרש כיצד צה"ל פועל ואיך הוא מנסה למזער פגיעה באזרחים.
פנייתו של הרמטכ"ל נשלחה לשגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, שהתבקש ליזום את המפגש. ארדן הודיע שאינו מוכן להשתתף במפגש כזה, ושהוא לא מאמין שמזכ"ל האו"ם ישנה את יחסו לישראל. יחד עם זאת, ארדן הנחה את משלחת ישראל לתאם את המפגש שאמור להיערך בימים הקרובים בהשתתפות סגן ראש המשלחת הישראלית לאו"ם.
בין גוטרש לארדן יש נתק מוחלט. היחסים המעורערים עוד לפני המלחמה, הוחרפו מאוד לאחר שארדן מתח לפני שנה ביקורת קשה על המזכ"ל שתיאר את עזה כ"גיהינום עלי אדמות" ונמנע מלהזכיר את חמאס ואת האחריות שלו למצב. המזכ"ל גם נמנע מלנקוט צעדים נגד אונר"א (סוכנות הסעד של האו"ם לפליטים פלסטינים), אף על פי שהוצגו בפניו אינספור עדויות כיצד עובדי הארגון משתפים פעולה עם חמאס.