אלפי סטודנטים במוסדות אקדמיים ברחבי הארץ פתחו בצהריים (שני) בשביתה של שעה ומקיימים הפגנות במחאה על הרפורמה המשפטית שמובילה הממשלה. לדברי הסטודנטים, "ההפיכה המשטרית שמקדמת הממשלה מאיימת לחסל את הדמוקרטיה ולפרק את הפרדת הרשויות בישראל". במקביל, קבוצות קטנות של פעילי תנועת "אם תרצו" קיימו בכמה מהאוניברסיטאות עצרות ל"תמיכה בתיקון מערכת המשפט". בירושלים נעצרו שלושה מפגינים שניסו לחסום את הכביש.
הפגנות הסטודנטים התקיימו באוניברסיטת תל אביב, באוניברסיטה העברית בירושלים, בן גוריון בבאר שבע, רייכמן בהרצליה, טכניון, אוניברסיטת חיפה ובאקדמית תל אביב יפו. מדובר בהתארגנויות עצמאיות של "מחאת הסטודנטים", התארגנות ללא זיהוי מפלגתי או ארגוני.
בחיפה הפגינו כ-100 סטודנטים שקראו בין היתר "ישראל היא לא דיקטטורה", "בג"ץ שומר על כולנו" ו"זו לא רפורמה משפטית, זו הפיכה משטרית". באוניברסיטה העברית יצאו להפגין מאות סטודנטים, ובשולי ההפגנה הונפו גם דגלי פלסטין קטנים.
בבאר שבע התאספו להפגנה יותר מ-100 סטודנטים ומרצים באוניברסיטת בן גוריון. הם קראו: "סטודנטים להתעורר, הדמוקרטיה במשבר", "פסקת ההתגברות פוגעת בחירות" ו"יריב לוין, פה זה לא פולין". להפגנה בבן גוריון הגיעה גם ח"כ יסמין סאקס-פרידמן (יש עתיד) שאמרה כי "באתי לתמוך בסטודנטים, חשוב שהם יהיו חלק מהמאבק. אין לנו יום אחד מיותר לבזבז".
יעל שוהם, אחת הסטודנטיות בבאר שבע, אמרה כי "חשוב שהסטודנטים יראו שגם להם הרפורמה משנה. זה נוגע לחיים של כולנו, זה עניין של זמן עד שזה יגיע אלינו". שיר גוטליב, סטודנטית נוספת, אמרה כי "זה המעט שאני יכולה לעשות. אני לא יודעת עד כמה אכפת לאנשים שאנחנו צועקים. יש פה צעקה אמיתית. יש פה איחוד של כל מיני תאים סטודנטיאליים וכולנו כאן מאוחדים". גיא פופר, שגם יצא להפגין, אמר כי "הכרעת הרוב היא לא עריצות הרוב. הרפורמה של נתניהו ולוין מסכנת את זכויות המיעוט ופרטים שאין להם ייצוג בממשלה. צריך לעצור אותם".
מול הסטודנטים בבאר שבע הייתה אמורה להתקיים גם הפגנה של פעילי "אם תרצו" - אך בפועל איש לא הגיע למחאה, ושני דגלי ישראל שמארגניה הביאו נותרו מיותמים.
באוניברסיטת תל אביב יצאו להפגין מאות סטודנטים וגם מרצים. מולם התאספו מפגינים בודדים מתנועת "אם תרצו" שהגיעו עם דגלי ישראל וקראו: "אהרן ברק דיקטטור משפטי". איסי רוזן צבי, אחד המרצים, אמר כי "ידוע בכל העולם שהסטודנטים מתעוררים. אף אחד לא יכול לעצור אותם. אתם הכוח שלנו, העתיד שלנו. אין חשובים מכם במלחמה על הדמוקרטיה. אני רגיל לנאום רק בכיתה, אבל עכשיו זו שעת חירום".
בירושלים הפגינו כחמישים סטודנטים מהקמפוסים בצלאל, ניסן נתיב, סם שפיגל והחזותי ברחוב בצלאל. המפגינים ניסו לחסום את הכביש, ונבלמו על-ידי המשטרה. ארבעה מהם אף נעצרו, אחד מהם בחשד שביצע מעשה מגונה כלפי אחת השוטרות שהיו במקום.
המארגנים ציינו כי ההפגנות היום הן "יריית הפתיחה למאבק ארוך, נחוש ובלתי מתפשר בהפיכה המשטרית", שצפוי לכלול פעולות מחאה רבות ומגוונות בתקופה הקרובה בתוך הקמפוסים ומחוץ להם. "אנחנו הסטודנטים לא מוכנים לשתוק נוכח ההפיכה המשטרית המסוכנת ומכירת החיסול של מערכת המשפט. דמוקרטיה זאת לא סיסמה ריקה מתוכן, אלא מהות שיש להיאבק עליה", מסרו המארגנים לפני ההפגנות.
לדבריהם, "זהו מאבק בלתי מתפשר על העתיד שלנו מול ממשלה שבשם עריצות הרוב מאיימת לרמוס את הדמוקרטיה, ובהמשך, ללא רסן וללא בלמים, לפגוע בשוויון ובחופש של קבוצות רבות בחברה הישראלית. אנחנו נחושים לעצור את הטירוף וזוהי רק ההתחלה. נפגין בהמונינו ונקרא בקול גדול - לא להתגברות על בית המשפט. לא לפוליטיזציה של השופטים. לא להפיכה המשטרית".
התאחדות הסטודנטים הארצית הודיעה שלא תשתתף בהפגנות. "התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית מייצגת את כלל הסטודנטים ורבים מהם, לא קומץ קטן, תמכו בממשלה", הסביר יו"ר ההתאחדות, אלחנן פלהיימר, את ההחלטה. "הסטודנטים והסטודנטיות של ישראל לא נמצאים בכיס הפוליטי של אף מפלגה ועל כן, בהפגנות הנוכחיות, ההתאחדות כגוף המייצג של כ-400 אלף סטודנטים וסטודנטיות במדינת ישראל, לא תיקח צד ולא תיכנע ללחץ הפוליטי או לעמדותיו של מאן דהוא".
מול ההפגנות בטכניון, באוניברסיטאות חיפה, תל אביב והעברית וכן באוניברסיטת בר אילן, התאספו פעילי "אם תרצו" למחאת נגד. זאת, "לאור הקריאות וההסתה למרד אזרחי מצד נבחרי ציבור, בכירים לשעבר במערכת המשפט ואף סטודנטים. עצרת התמיכה בתיקון מערכת המשפט תתקיים בסימן 'שומרים על הדמוקרטיה'", נמסר לפני ההפגנות. "המרד לא יעזור - הרפורמה חייבת לעבור". גם בבן גוריון הייתה אמורה להיערך הפגנת נגד, אך הפעילים לא הגיעו.
שי רוזנגרטן, ראש אגף פעילים בתנועת אם תרצו, אמר כי "לא נעמוד מנגד בשעה שאנשי ציבור קוראים למרי אזרחי, ואזרחים מפגינים עם דגלי ארגון טרור ומשווים את שר המשפטים לנאצי. הבחירות הוכרעו, רוב העם תומך בתיקון מערכת המשפט, הגיע הזמן להתקדם ולשמור על הדמוקרטיה במדינה שלנו".