ראש ממשלת עיראק הורה בצהריים (יום ה') לגרש את שגריר שבדיה מהמדינה ולהחזיר את השגריר העיראקי משטוקהולם, אחרי שמפגין שוב ביזה את הקוראן בהפגנה בבירה השבדית. ההסלמה הדרמטית במתיחות בין המדינות באה שעות אחרי שהמוני מוסלמים פרצו בפעם השנייה בתוך כחודש לשגרירות שבדיה בבגדד, והפעם גם הציתו בה אש. קודם לכן היום איימה עיראק כי אם שבדיה תתיר שוב לשרוף את הקוראן, היא תנתק את היחסים איתה.
העימות בין שבדיה לעיראק, נזכיר, החל בחודש שעבר, כשסלוואן מומיקה, מבקש מקלט עיראקי החי בשבדיה, הצית את הקוראן בשטוקהולם במפגן מחאה שעליו הכריז מראש. יום אחד לאחר מכן פרצו מאות מפגינים, תומכיו של איש הדת השיעי מוקתדא א-סדר, אל השגרירות השבדית בבגדד, אבל הוצאו ממנה אחרי כרבע שעה. הלילה, בעקבות ההיתר שנתנה שבדיה למפגין נוסף לשרוף את הקוראן היום, שבו תומכי המטיף השיעי ופרצו לשגרירות, ואז גם הציתו בה מדורה.
אף שממשלת שבדיה אינה תומכת בשריפת הקוראן, היא מבהירה כי חופש הביטוי במדינה מאפשר השחתה של ספרי קודש. מסיבה דומה היא התירה בשבת האחרונה למפגין לשרוף את התנ"ך מול שגרירות ישראל, אך לבסוף הוא ויתר על המעשה והסביר כי רצה רק לבדוק אם שטוקהולם מקיימת אכיפה שוויונית. בעקבות הסערות אותתה לאחרונה שבדיה כי תפעל להגביל בחוק את האפשרות לבזות ספרי קודש, אך היא הבהירה כי יידרש לה זמן כדי להשלים את המהלך.
אחרי הפריצה לשגרירות בבגדד הלילה האשימה שבדיה את ממשלת עיראק כי לא מילאה את המחויבות שלה להגן על נציגויות זרות. הממשלה העיראקית גינתה בתגובה את הפריצה ומסרה כי תמצה את הדין עם הפורעים, אך הוסיפה איום שלפיו אם שבדיה תתיר שוב לשרוף את הקוראן, היא תנתק את היחסים איתה. היום בצהריים התייצב שוב מבקש המקלט מומיקה למפגן מתוכנן מול שגרירות עיראק בשטוקהולם, ואף שלבסוף הוא נמנע מלשרוף את הספר – הוא כן ביזה אותו כשהניח אותו על הקרקע, בעט בו ודרך עליו.
זמן קצר אחרי ביזוי הקוראן מול השגרירות הודיעה עיראק על גירוש השגריר השבדי ועל החזרת השגריר העיראקי הביתה. במה שנראה כעוד צעד של נקמה היא הכריזה בצהריים על השעיית האישור שניתן לפעילותה של חברת התקשורת השבדית אריקסון במדינה.
אחרי הפריצה בלילה הודיעה שגרירות שבדיה בבגדד כי היא סוגרת את שעריה, ולא מסרה מתי תיפתח שוב. משרד החוץ השבדי מסר כי איש מעובדי השגרירות לא נפגע, אך הוסיף: "אנחנו מגנים את כל ההתקפות על דיפלומטים ועל אנשי סגל של ארגונים בינלאומיים. התקפות על שגרירויות ונציגויות דיפלומטיות הן הפרה חמורה של אמנת וינה. לרשויות העיראקיות יש אחריות להגן על משלחות דיפלומטיות ועל אנשי סגל דיפלומטי".
בסרטונים מהפריצה הלילה נראו עשרות גברים עיראקים מטפסים על הגדרות המקיפות את המתחם, ונשמע כי חלקם מנסים לפרוץ את דלת הכניסה. בסרטון אחד נראתה מדורה שהציתו. באחרים נראו גברים, חלקם ללא חולצה בשל החום הכבד ששורר בבגדד, שוהים בתוך חדר בשגרירות, וברקע נשמעה אזעקה. בהמשך נראו כמה מהפורצים נושאים את תפילת הבוקר.