בלונדון נערכה בצהריים (שבת) הפגנת המונים נגד ישראל, שהמארגנים הבטיחו כי תהיה הגדולה ביותר עד כה ותמשוך אליה חצי מיליון משתתפים. לפי המשטרה, בסופו של דבר השתתפו בה כ-300 אלף איש. ההחלטה לקיים את הצעדה הפרו-פלסטינית, שעברה בין השאר בשגרירות ארה"ב, עוררה ויכוח ציבורי ופוליטי בבריטניה, משום שהיא נערכה ביום שבו מציינים בממלכה את "יום שביתת הנשק" של מלחמת העולם הראשונה, יום הפותח את סוף השבוע שבו זוכרים הבריטים את חייליהם שנפלו במלחמות.
מפגן הענק נערך כשברקע הסערה סביב התבטאויות שרת הפנים סואלה ברוורמן, שבשבועות האחרונים התייצבה לצד ישראל, ובמאמר שפורסם השבוע ב"טיימס" הלונדוני האשימה כי ההפגנות הפרו-פלסטיניות בבריטניה מאז פרוץ המלחמה הפכו ל"צעדות שנאה". ברוורמן תקפה את ההחלטה לקיים את הצעדה דווקא ביום שביתת הנשק, והיא ספגה ביקורת חריפה מצד גורמים פוליטיים, בכלל זה במפלגתה השמרנית, אחרי שבמאמרה האשימה כי המשטרה נוקטת יד רכה מדי כלפי מפגיני שמאל לעומת מפגיני ימין. ראש הממשלה רישי סונאק דחה את הקריאות לפטרה ומסר כי יש לו אמון מלא בה. סונאק עצמו האשים כי הפגנות קודמות שנערכו בבריטניה למען הפלסטינים היו "פרובוקטיביות" ו"לא מכבדות".
בצל ההערכה שכחצי מיליון איש ישתתפו בהפגנה היום, גם משטרת לונדון נערכה בכוחות מתוגברים, ויותר מ-2,000 שוטרים נפרסו בעיר לקראת האירועים. על המפגינים נאסר למחות בתחנות הרכבת כפי שעשו בשבועות קודמים, והמשטרה נערכה גם לאפשרות שקבוצות קטנות של מפגינים פרו-פלסטינים ינסו לשבש את אירועי יום הזיכרון, ושעימותים יתפתחו בינם לבין מפגיני ימין. בצהריים, עוד לפני תחילת ההפגנה, התעמתו פעילי ימין עם שוטרים וקראו לעברם "אנגליה עד שאמות" ו"אנחנו רוצים את המדינה שלנו בחזרה". לפי המשטרה, עד לשעות הערב המוקדמות נעצרו כבר כ-82 פעילי ימין באזור ההפגנה.
אחרי הפגנות הזעם הפרו-פלסטיניות בשבועות קודמים נפוצו ברשת שלל תיעודים של מפגינים ומפגינות מניפים כרזות הסתה וקוראים קריאות כמו "מוות ליהודים" או קריאות בעד השמדת ישראל, והמשטרה ביקשה שוב ושוב את עזרת הציבור בזיהוים. חלקם נתפסו והוגשו נגדם כתבי אישום.
60% מהבריטים לא נוטים לשום צד
סקר שפרסם שלשום מכון הסקרים YouGov העלה כי חצי מהבריטים סבורים שאין לאפשר קיומן של הפגנות פרו-פלסטיניות בלונדון ביום שביתת הנשק, בעוד 34% סבורים שיש לאפשר אותן ו-16% השיבו "לא יודע". לפי אותו הסקר, בציבור הבריטי יש תמיכה פחות או יותר שווה בישראל ובפלסטינים, אם כי מאז 7 באוקטובר התמיכה בפלסטינים גָּדלה יותר מאשר התמיכה בישראל: 21% תומכים כעת בצד הפלסטיני, 19% בצד הישראלי, 32% אומרים שהם מזדהים עם שני הצדדים באותה המידה – ו-28% השיבו "לא יודע".
מהסקר עולה הלימה ברורה בין ההשתייכות למחנה הפרו-ישראלי או הפרו-פלסטיני לבין גילם של הנשאלים ונטייתם הפוליטית הכללית: בקרב תומכי ישראל שיעורם של מצביעים מבוגרים ושמרנים גבוה פי שלושה מזה של הצעירים ומצביעי מפלגת הלייבור, שנוטים בבירור לתמוך בפלסטינים. עם זאת, מעניינת העובדה שלפי שעה, כמו ראש הממשלה סונאק מהמפלגה השמרנית, גם מנהיג הלייבור קיר סטרמר נמנע מקרוא לישראל לנצור את האש. הנתונים הללו עלולים להקשות עליו בהמשך. סטרמר הקדיש בשנים האחרונות מאמצים כבירים לעקור את האנטישמיות ושנאת ישראל מהלייבור, אחרי שנים שבהן התפשטו תחת הנהגתו של היושב ראש הקודם ג'רמי קורבין, שגם כעת מוביל הפגנות שטנה נגד ישראל.
לפי הסקר של YouGov, יותר מחצי מהבריטים שהצביעו ללייבור בבחירות האחרונות, ב-2019, סבורים כעת שבריטניה צריכה להתנגד לפעולה הישראלית ולקרוא להפסקת אש מיידית, ופחות מחמישית מהם תומכים במדיניות הנוכחית של בריטניה בסוגיה זו. באשר להפגנות הפרו-פלסטיניות הנערכות בבריטניה, כשליש מכלל הנשאלים סבורים שבעיקרן הן הפגנות תמיכה בפלסטינים והתנגדות למלחמה – כמעט פי שניים מהנשאלים הסבורים שאלו בעיקר הפגנות של שנאה נגד ישראל והיהודים.