נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ורעייתו ג'יל הגיעו הערב (ראשון) לעיירה יובלדי בטקסס, שבה נרצחו בשבוע שעבר 19 תלמידים ושתי מורות. הביקור של הנשיא והגברת הראשונה החל בביקור בבית הספר היסודי "רוב", שבו אירע הטבח שזעזע את אמריקה. הזוג ביידן הניח זר פרחים בכניסה לבית הספר. במהלך הביקור ביובלדי ייפגשו השניים עם משפחות הנרצחים, ועם פצועים ששרדו את הטבח.
מבית הספר המשיך הזוג ביידן לכנסייה קתולית בעיירה יובלדי. הזוג הנשיאותי השתתף במיסה שנערכה בכנסייה, שבה מתפללים קרובי משפחה של הנרצחים. "תעשו משהו", קרא הקהל לעבר הנשיא ביידן כשהוא יצא מהכנסייה. "אנחנו נעשה", השיב הנשיא לקהל.
אחרי מסע ההרג המחריד של סלבדור ראמוס בן ה-18 פורסמו טענות קשות נגד התנהלות המשטרה באירוע. ראמוס התבצר בכיתה בבית הספר במשך כשעה עד שחוסל, ולפי עדי ראייה השוטרים התמהמהו והגיבו באיחור ניכר. ביום שישי חשפו הרשויות שלמרות שתלמידים ומורים צלצלו למשטרה, השוטרים התעכבו עם הפריצה לכיתה – מכיוון שבמשטרה האמינו באותם רגעים שכבר לא מדובר באירוע ירי "פעיל", אלא בהתבצרות בלבד, וכי הירי נפסק. על רקע הזעם הציבורי הודיע הערב משרד המשפטים שהוא יבדוק את התנהלות רשויות אכיפת החוק במהלך הטבח בטקסס.
דובר משרד המשפטים, אנתוני קולי, אמר שהבדיקה תהיה הוגנת, עצמאית וחסרת-פניות ותוצאותיה יפורסמו לציבור. "המטרה של הבדיקה הזאת היא לספק דו"ח עצמאי של המעשים והתגובות של רשויות אכיפת החוק באותו יום, לזהות את הלקחים שנלמדו ואת הנהלים הטובים ביותר כדי לעזור לצוותי החירום להיערך לאירועי ירי ולהגיב להם".
גורמים בארה"ב אמרו שהבדיקה של משרד המשפטים האמריקני נערכת לבקשת ראש עיירת יובלדי. הרשויות במדינת טקסס אמרו שהן יערכו בדיקה נפרדת של השתלשלות האירועים.
הטבח בעיירה יובלדי בטקסס התרחש 10 ימים אחרי שחמוש שדוגל בעליונות לבנה פתח באש בסופרמרקט בעיר באפלו במדינת ניו יורק, בשכונה שרוב תושביה שחורים. הוא רצח 10 בני אדם. ב-17 במאי הגיע ביידן לבאפלו ונפגש עם משפחות הנרצחים. הערב הגיע לביקור תנחומים גם בטקסס. "כאומה, אני חושב שכולנו חייבים להיות שם בשבילם", אמר ביידן בשבוע שעבר.
מסע ההרג ביובלדי העלה שוב לדיון את סוגיית חוקי הנשק בארה"ב. ראמוס רכש באופן חוקי את רובי הסער ששימשו אותו בטבח, ימים ספורים אחרי יום הולדתו ה-18. בדברים שאמר אחרי הטבח ביידן תקף את התיקון השני לחוקה, זה המגן על זכותם של אזרחי ארה"ב לשאת נשק. "מקרי ירי המוני מהסוג הזה מתרחשים לעתים רחוקות במקומות אחרים בעולם, למה? כעם, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו: מתי למען השם אנחנו הולכים לעמוד מול לובי הנשק? מתי למען השם נעשה את מה שכולנו יודעים עמוק בתוכנו שצריך לעשות? אנחנו חייבים לפעול נגד חוקי הנשק הקיימים".
ביידן, שאיבד את בתו נעמי בתאונת דרכים כשהייתה בת שנה, ולאחר מכן את בנו בּו שמת מסרטן בגיל 46, אמר אחרי הטבח בבית הספר: "כשאתה מאבד ילד, זה כאילו קרעו לך חתיכה מהנשמה".
גרג אבוט, המושל הרפובליקני של טקסס, ליווה את הזוג ביידן בביקור ביובלדי. בניגוד לביידן הדמוקרטי, המושל הרפובליקני מתנגד להגבלות חדשות בחוקי הנשק. "אנחנו צריכים עזרה, המושל אבוט", צעקו אנשים בקהל כשביידן הגיע לבית הספר. אחרים קראו לעבר המושל: "אבוט, תתבייש".
ביידן לא צפוי לנאום בביקור בטקסס. אתמול קרא שוב לקונגרס לשנות את חוקי הנשק. "אנחנו יכולים להפוך את אמריקה לבטוחה יותר. אנחנו יכולם, סוף-סוף, לעשות מה שאנחנו צריכים לעשות כדי להגן על חיים של אנשים ושל הילדים שלנו", אמר ביידן בנאום באוניברסיטת דלאוור. נשיא ארה"ב לא התייחס בפומבי להתנהלות המשטרה במהלך הטבח בבית הספר היסודי בטקסס.