מומחים באו"ם קראו היום לממשלת בלגיה להעניק אשרות שהייה זמניות למאות מהגרים לא-חוקיים, ששובתים רעב בבריסל כבר קרוב לחודשיים במטרה להסדיר את מעמדם.
כ-400 מהגרים שנואשים להשיג אשרות שהייה החלו בשביתת הרעב ב-23 במאי. המהגרים פתחו במחאה אחרי ארבעה חודשים של מגעים עם רשויות ההגירה, בסופם לא קיבלו את מבוקשם. בעקבות משבר הקורונה המהגרים השובתים איבדו את מקומות העבודה שלהם, וכעת לא מסוגלים להתקיים ודורשים שהמדינה תסייע להם. חלק משובתי הרעב חיים ועובדים בבלגיה כבר עשור.
המהגרים ששובתים רעב שוהים בשתי אוניברסיטאות ובכנסייה בבריסל. במהלך המחאה ארבעה מהגרים תפרו את השפתיים שלהם ועוררו זעזוע בבלגיה. לפי המומחים באו"ם, בימים האחרונים חלק מהמגרים החלו לסרב לשתות מים. המומחים, אוליביה דה-שוטר ופליפה גונזלס, פנו במכתב לסמי מהדי – מזכיר המדינה הבלגי לענייני הגירה – וקראו לנקוט צעדים דחופים.
"המידע שקיבלנו מדאיג, וכמה שובתי רעב נמצאים בין חיים למוות", הזהיר דה-שוטר, יועץ מיוחד של האו"ם לזכויות אדם ולעוני קיצוני. גונזלס, יועץ מיוחד של האו"ם לזכויות אדם והגירה, אמר שבלגיה צריכה לשלול אפשרות של גירוש המהגרים השובתים – בהתחשב במצבם הבריאותי. גונזלס ציין שהממשלה הבלגית צריכה "לשקול להעניק אשרות שהייה זמניות, שיאפשרו לכל אדם שמגיש בקשה להסדרת השהות שלו לקחת חלק בפעילות כלכלית". בתשובה למכתב אמר מהדי שבלגיה לא צריכה לנקוט פתרון קולקטיבי. הוא קרא לשובתי הרעב להגיש בנפרד בקשות לאשרות שהייה.
בבלגיה, שבה יותר מ-11 מיליון תושבים, חיים כ-150 אלף מהגרים לא-חוקיים. חלק מהמהגרים שרוצים להסדיר את מעמדם חוששים לעשות זאת - מחשש שבקשתם תידחה והם יגורשו.
שביתת הרעב גרמה למתחים בקואליציה של ראש הממשלה אלכסנדר דה-קרו. בשבוע שעבר הסוציאליסטים ומפלגת הירוקים קראו לדה-קרו, הליברל, להתערב כדי למנוע לדבריהם "דרמה" שעלולה להתחולל בקרוב. שר הכלכלה והעבודה, פייר-איב דרמני, איים על ראש הממשלה ואמר שכל החברים מהמפלגה הסוציאליסטית יתפטרו מהממשלה אם אחד המהגרים ששובתים רעב ימות.