בבירת נורבגיה אוסלו הציבור התבקש לעבוד מהבית. העיר נמצאת בדרום נורבגיה, והרשויות הזהירו את תושבי הדרום מ"משקעים קיצוניים" וקראו להם לעלות על הכביש רק במקרים הכרחיים. לפי השירות המטאורולוגי, בכמה אזורים בדרום המדינה תגיע כמות הגשם לרמה שלא נראתה 25 שנים.
"מנהלת משאבי המים והאנרגיה" של נורבגיה הודיעה כי הסופה שמשתוללת השבוע באזור "עלולה להוביל לנזקים ולהשלכות קשות. יהיו הצפות נרחבות, נזקי סחף ונזקים לבניינים ולתשתיות".
ההצפות גרמו לסגירת כבישים בדרום נורבגיה. המשטרה מסרה שעד היום בצהריים יותר מ-100 תושבים פונו ממוקדי הצפות. לפי דיווחים באזור היו מפולות, וחלק מהתושבים פונו במסוקים. בדרום נורבגיה פורסמה אזהרת מזג האוויר החמורה ביותר, שם הזהירו את הציבור משיטפונות. בנוסף נשלחו הודעות בשפות זרות לתיירים שנופשים באזור, שבהן הם הוזהרו ממזג האוויר המסוכן.
החזאים בנורבגיה העריכו כי מחר הגשם ייפסק. "המצב חמור מאוד", אמר ראש ממשלת נורבגיה, יונס גר סטיורה. "אנחנו רואים שיטפונות והרס, והציפייה היא שזה יימשך עוד יום אחד".
השירות המטארולוגי בשבדיה פרסם היום אזהרות אדומות (הדרגה הגבוהה ביותר) בכמה אזורים במרכז המדינה, לאור "כמויות גדולות מאוד של גשם" שגורמות לעלייה חדה במפלס בכמה מקורות מים. בעיירה ארה בצפון-מזרח שבדיה, שנחשבת לעיירת סקי פופולארית, הוצפו כבישים ורחובות אחרי שהנהר שחוצה את העיירה - שנמצאת במרחק 533 ק"מ מהבירה שטוקהולם - עלה על גדותיו.
בעיר גטבורג במערב שבדיה הוצף שוק הדגים המקומי, אחרי שנהר הגוטה עלה על גדותיו. במזרח שבדיה ירדה אתמול רכבת נוסעים מהפסים, אחרי שהסופה גרמה נזק למסילות הרכבת. יותר מ-100 בני אדם היו על הרכבת בזמן התאונה. שלושה מהם נפצעו ופונו לבית החולים.
בדנמרק דיווח השירות המטאורולוגי על גלים בגובה של עד 8 מטרים בים הצפוני, ועל נזק לכמה בתי חוף שהוצפו או נסחפו בסופה. המשטרה הדנית דיווחה במקביל כי בצפון המדינה משתוללת שריפת יער בקרבת העיירה קליטמולר, וכי הרוחות העזות מונעות את פעולות הכיבוי.
בעקבות הסופה "האנס" המליצה פינלנד לתושבים שמעוניינים לשוט בים "לחשוב פעמיים" ולהרהר אם הפעולה הכרחית. באסטוניה קרוב ל-10,000 איש נותרו הבוקר ללא חשמל בגלל הסופה.
בחצי האי האיברי שבדרום אירופה מתמודדים השבוע עם גל חום נוסף, שבו הטמפרטורות בכמה אזורים הגיעו ליותר מ-40 מעלות. גל החום שמכה כעת בספרד ובפורטוגל הוא השלישי השנה.
שיא החום בפורטוגל נמדד השבוע בעיר סנטארם, 80 ק"מ צפון-מזרחית לליסבון, שם זינקו אתמול הטמפרטורות ל-46.4 מעלות. יותר מ-1,000 כבאים נאבקים בגל של שריפות יער, שמשתוללות בחסות החום הכבד. השריפה הגדולה בגל הנוכחי היא בקרבת העיירה אודמירה בדרום-מערב המדינה. כ-1,400 מטיילים ותושבים באזור פונו. השריפה כילתה עד כה שטח של 70,000 דונם.
השירות המטאורולוגי בספרד הודיע כי הטמפרטורות במדינה ימשיכו לעלות עד יום שישי, ובחבל אנדלוסיה שבדרום המדינה צפויות טמפרטורות של עד 44 מעלות. כמו בפורטוגל, גם בספרד השתוללו השבוע שריפות יער, אך הכבאים הצליחו להשתלט כמעט על כולן. בדרום-מערב ספרד, סמוך לגבול עם פורטוגל, פרצה שריפה שעליה טרם הושגה שליטה. כ-20 בני אדם פונו מאכסניות בקרבת השריפה. לפי הדיווחים, רוחות חזקות מקשות על פעולות הכיבוי.
ספרד מתמודדת כבר שנתיים עם בצורת קשה, בעקבותיה פורסמו הנחיות על צמצום צריכת המים בכמה אזורים - כולל ב-22 כפרים בחבל קטלוניה. היום הודיע המשרד לשינוי אקולוגי כי בגלל הבצורת כמות המים במאגרים במדינה היא רק 41% מהקיבולת המקסימלית, כשמאגרי המים מלאים.
היום הודיע השירות לשינויי אקלים קופרניקוס (C3S), שבמימון האיחוד האירופי, כי הטמפרטורה הממוצעת בעולם בחודש יולי 2023 הייתה הגבוהה ביותר שתועדה אי פעם. בחודש שעבר גם נמדדו הטמפרטורות הגבוהות ביותר ליום אחד, כאשר ה-6 ביולי הוגדר כ"יום החם ביותר בהיסטוריה". לפי המדענים מדובר בהשפעה של משבר האקלים, שהופך תופעות טבע קיצוניות לתכופות וקשות יותר.