אוניברסיטת פנסילבניה (UPenn) השעתה את אחוות הסטודנטים "דלתא סיגמא פי", לאחר שהתברר כי חבריה תלו מאות פוסטרים שנועדו "ללעוג לכרזות החטופים הישראלים". הפוסטרים, שעיצובים הזכיר את כרזות החטופים, נתלו ברחבי הקמפוס החל מנובמבר 2023, ובין היתר נכתב עליהם "פרה נעדרת", ואף הוצע פרס של "קופסת גירים ופחית בירה".
דובר האוניברסיטה גינה את המעשה, וכינה אותו "מחפיר ומשפיל". למרות שלטענת חברי האחווה "לא הייתה כוונה אנטישמית, אלא מתיחה פנימית שנועדה לקדם טבעונות", הם הושעו ל-18 חודשים. כמו כן, הנהלת האוניברסיטה דרש מהאחווה לעבור "תהליך של שינוי תרבותי" כתנאי לחידוש פעילותה.
בתוך כך, בבית הספר למדעי הדתות של אוניברסיטת הרווארד הושעו לשבועיים סטודנטים שהשתתפו בהפגנה בספרייה בשבוע שעבר, שנערכה תחת אצטלה של תפילה המונית לצורכי לימודים. במהלך ההפגנה התפללו המשתתפים בעזרת טקסטים דתיים, בהם הקוראן, התורה והברית החדשה, וביקרו את "רצח העם הפלסטיני". הם הפיצו כרזות נגד האוניברסיטה, חב"ד וארגון הסטודנטים היהודים "הלל" בקמפוס, שלדבריהם תומכים במלחמה בעזה.
דיקנית בית הספר, פרופ' מרלה פרדריק, הודיעה לקהילת האוניברסיטה על ההשעייה, ואמרה כי "אנחנו מכבדים את חשיבות התפילה ואת מה שהיא מייצגת עבור רבים כל כך. וכפי שעמית אחד הזכיר לנו לאחרונה, 'תפילה היא מחאה. כשלעצמה, ההסברה למען אנשים תחת כפייה - בין אם בישראל, בעזה או בחלקים אחרים של העולם - היא אצילית". עם זאת, היא הסבירה כי התפילה היוותה הפרה של כללי האוניברסיטה נגד הפגנות בספריות. "אלה הכללים שיש לנו כרגע וככאלה אנחנו חייבים לשמור עליהם", כתבה פרופ' פרדריק.
הקורס השנוי במחלוקת - שמקדם עמדות פרו-חמאסיות
באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה מתמודדים שוב עם סערה, הפעם סביב קורס שנוי במחלוקת, המואשם בקידום עמדות פרו-חמאסיות בחסות האקדמיה. הקורס, "לניניזם ואנרכיזם: גישה תיאורטית לספרות ולקולנוע", מועבר כחלק מדרישות החובה של החוג לספרות השוואתית, ותכניו כוללים בין היתר תיאורים של חמאס כ"כוח התנגדות מהפכני הנלחם בקולוניאליזם של מתנחלים", וטענות נגד "רצח העם שמבוצע על ידי כוח הכיבוש הישראלי במימון ותמיכה אמריקנית".
תיאור הקורס באתר האוניברסיטה נפתח במשפט: "עם רצח העם הנתמך על ידי ארה"ב וממומן נגד הפלסטינים הילידים על ידי כוח הכיבוש הישראלי, רבים התקשו לדמיין מציאות מעבר לזאת בה אנו חיים היום". הוא ממשיך בשבחים לחמאס שכמו תנועות אימפריאליסטיות, נטען, נלחם בקולוניאליזם של מתנחלים, ומציב את השאלה האם מרקסיזם-לניניזם ואנרכיזם יכולים להוות חזון לעתיד טוב יותר. הקורס משלב קריאה בטקסטים של דמויות כמו סטלין, לנין ומאו טסה-טונג, ומבטיח לתלמידים "ליצור ארכיון חלופי לתיאוריה אנרכיסטית ולניניסטית".
פרופסור ישראלי שמלמד בברקלי, אמר כי "מדובר בקורס ספרותי לכאורה, שבפועל חוגג את חמאס במסווה אקדמי". לדבריו, זו הטפה פוליטית גלויה שמאדירה אלימות, בניגוד למדיניות האוניברסיטה שאוסרת על שימוש בכיתה לקידום אג'נדות פוליטיות.
בתגובה לפניית ynet, מסרה האוניברסיטה כי "הנושא מטופל ותיאור הקורס המקורי שונה". גורם באוניברסיטה הוסיף כי "איננו יכולים להתייחס לנושאים הנוגעים לאנשי סגל, אך אנו מתייחסים ברצינות למדיניות שאוסרת שימוש בכיתות להטפה פוליטית, ופועלים במהירות כשעולה חשד להפרה". לשאלה כיצד בדיוק הנושא "מטופל", הוסבר כי החוק מונע מהם לספק פרטים נוספים בשל הגנה על פרטיות.
מקרה זה מתווסף לשורה של מחלוקות קודמות באוניברסיטה, בהן הקורס "פלסטין: ניתוח קולוניאליזם מתנחלי", שעורר מחאות מצד ארגונים יהודיים שטענו כי הוא מקדם נרטיב אנטי-ישראלי ואנטישמי. אותו קורס, שהיה בעבר קורס בחירה, הושעה לזמן קצר ב-2016 אך כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, הוחזר לשימוש לאחר שינוי חלק מתכניו.