המטרה האיראנית: "פאודה" בישראל. מכתב האישום נגד חברי החוליה שנעצרו בין היתר בגין ניסיון לאסוף מודיעין על השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, נחשפה התוכנית של טהרן.
לפי האישום, בחודש מאי האחרון הפלסטיני מוראד כמאמג'ה (47), מהכפר דאן שבשומרון, נפגש בירדן כמה פעמים עם חסן זכארנה. בפגישות הבהיר זכארנה לכמאמג'ה כי הוא אזרח איראני העובד עבור המודיעין הכללי האיראני. זכארנה ביקש ממנו כמה דברים, ובהם לעשות "פאודה" (בלגן) באמצעות הצתת מכוניות ותחנות דלק וניפוץ חלונות של עסקים.
בנוסף, איש המודיעין האיראני ביקש בפגישות בירדן לפעול תמורת תשלום גם להברחת כלי נשק מירדן, לצילום קציני משטרה ונבחרי ציבור - ולהתנקש בחייו של הח"כ לשעבר יהודה גליק, שבעבר נפצע קשה בניסיון התנקשות. זכארנה הבהיר כי התוכנית נעשית בהכוונה ובמימון איראן.
כמאמג'ה פנה לחסן מוג'רימה (34) מג'נין, סיפר לו את פרטי התוכנית ומוג'ירימה הציע שהשניים יפנו לזיאד שנטי (45), אף הוא מג'נין. כמאמג'ה אמר כי האיראני מוכן לשלם עשרות אלפי דולרים עבור כל משימה. שנטי הציע נקודה להברחת נשקים מירדן סמוך לכינרת וביקש עמלה של 40% ממכירת כל כלי נשק, אבל אחר כך אמר שהנקודה תחת מעקב ואבטחה צבאיים, ולכן לא ניתן לבצע את ההברחה.
בשיחה ביניהם הציג כמאמג'ה לשניים את תמונת גליק, כשבידו השנייה עשה צורת אקדח. הוא שאל את שנטי אם הוא מכיר אדם המוכן התנקש בגליק, וציין כי זכארנה מוכן לשלם לכל הפחות חצי מיליון דולר עבור זאת. שנטי סירב.
הפעולה היחידה שכן בוצעה בפועל הייתה הצתת רכבים בחיפה. שלושה כלי רכב הוצתו, אחד מהם הפך לטוטאל לוס. שני אזרחים ישראלים תושבי צפון הארץ - חמאד חמאדי (23) מנצרת ויוסף חמאד (18) ממוקייבלה - היו מעורבים בה, לאחר שהוסכם על תשלום של 5,000 דולר. אבל האיראני זכארנה סירב לשלם את הכסף על אף התיעוד שנשלח אליו, וטען כי הסרטונים אינם אמיתיים.
באחת הפגישות הציע כמאמג'ה לשנטי לצלם את גליק וכן כתובות בישראל. באותה פגישה נכח חברו של שנטי. הוא נשאל אם יוכל לצלם, ענה בשלילה - אבל הציע כתחליף לצלם את בן גביר. הוא הסביר כי אמו עובדת בסמוך לשר, ויוכל להיעזר בה.
מוג'רימה אמר לכמאמג'ה שאם ניתן יהיה לצלם את בן גביר, לא צריך לצלם כתובות של "קצינים זוטרים", וכמאמג'ה הסכים איתו. בסוף הפגישה, לבקשת כמאמג'ה, מוג'רימה כתב על דף את השם "מוחסן פחריזאדה" - אבי פרויקט הגרעין האיראני שחוסל בפעולה המיוחסת לישראל - שזכארנה האיראני ביקש שיופיע בתיעוד של יהודה גליק.
התשלום על צילום גליק ובן גביר היה אמור להיות 40 אלף דולר, אבל בסופו של דבר אותו חבר של שנטי אמר כי לא יוכל לצלם את בן גביר מפאת האבטחה הכבדה. בסיכומו של דבר, חברי החוליה לא צילמו את בן גביר וגם לא את גליק.
כתב האישום מראה למעשה כי הכוונה לאסוף מודיעין על בן גביר בכלל לא הגיעה מאיראן, אלא מהפלסטינים שנעצרו - והמטרה, לפחות לפי העולה מהאישום, הייתה לצלם אותו על מנת לקבל תשלום גבוה.
לעומת זאת, בהודעה שפרסם השר לביטחון לאומי אחרי שהפרשה הותרה לפרסום, הודה בן גביר לשב"כ ולאנשי כוחות הביטחון על לכידת החוליה "שהתכוונה להתנקש בחיי שר בישראל", כדבריו.