פרס ביטחון ישראל הוענק הערב (ראשון) לצוותים של משרד הביטחון, צה"ל, המוסד, שב"כ והתעשיות הביטחוניות, על פרויקטים טכנולוגיים שהשפיעו באופן דרמטי על הישגי צה"ל במלחמה. בין הפרויקטים הזוכים מערכת "קלע דוד", פרויקט "מפעל המטרות" ונגמש הנמ"ר. מלבד זאת, הוענק פרס לי' מהמוסד, על שלושה עשורים של "עבודה פורצת דרך".
הפרס הוענק בבית הנשיא בירושלים בטקס בהשתתפות ראש השב"כ רונן בר, ראש המוסד דדי ברנע ובכירים נוספים. אלה הפרויקטים הזוכים, לפי הודעת משרד הביטחון ובית הנשיא:
מערכת ההגנה האווירית "קלע דוד": הפרס הוענק למנהלת "חומה" במפא''ת שבמשרד הביטחון, לחיל האוויר, לחברת רפאל, חברת אלביט מערכות והתעשייה האווירית, באמצעות חטיבת "אלתא", על פיתוח, ייצור והפעלה של מערכת הנשק קלע דוד. מערכת קלע דוד מספקת הגנה ארצית מפני טילים ורקטות לטווח בינוני וטילי שיוט. המערכת מאפשרת יירוט כשכבת הגנה מפני רקטות תלולות מסלול, טילי קרקע קרקע משפרי דיוק וטילים מדויקים. פיתוח מערכת קלע דוד מתבצע כבר למעלה מעשור בהובלת מנהלת חומה במפא''ת, בשיתוף עם הסוכנות האמריקנית להגנה מטילים MDA. במהלך מלחמת "חרבות ברזל" הופעלה המערכת ע''י לוחמי ההגנה האווירית של חיל האוויר, יירטה עשרות רקטות, הגנה והצילה חיי רבים.
"מפעל המטרות": הפרס הוענק לחיל האוויר, לאגף המודיעין ולאגף התקשוב בצה"ל על פרויקט מיכון מפעל המטרות של צה"ל. במסגרת הפרויקט פותחו יכולות הצגת מידע משותפות בין זרועות צה"ל ופותחה אלגוריתמיקה ובינה מלאכותית, לטובת תכנון והכנת מטרות לתקיפה. במהלך מלחמת חרבות ברזל אפשר מפעל המטרות שיפור משמעותי באפקטיביות התקיפה והסיוע הצמוד של חיל האוויר לכוחות היבשה המתמרנים.
נגמ"ש הנמר: הפרס הוענק למנהלת המרכבה והרק"מ (מנת"ק) במשרד הביטחון, למחלקת אמל"ח ולחט"ל בזרוע היבשה, לחטיבות גולני וגבעתי ולפורום יצרני המרכבה בהתאחדות התעשיינים, על פיתוח ויצור נגמ"ש הנמר, פרי פיתוח ישראלי, אשר הותאם לצרכנים המבצעיים הייחודים של צה"ל, ושינה את האופן שבו צה"ל תימרן במלחמת חרבות ברזל. נגמ"ש הנמר מפיתוח משרד הביטחון אפשר הגעה להישגים מבצעיים משמעותיים, שמר על חייהם של חיילי צה"ל ומפקדיו והשפיע באופן ישיר על הלחימה. הנמר משלב טכנולוגיה מתקדמת ופורצת דרך והוא תוצאה של עבודה ושיתוף פעולה ארוך שנים בפיתוח, ייצור והטמעה של משרד הביטחון, צה"ל והתעשיות הביטחוניות.
מלבד זאת, פרס הוענק למוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, לחברת רפאל ולחיל האוויר על פרויקט אסטרטגי פורץ דרך המגלם בתוכו שילוביות של טכנולוגיה עילית, מודיעין איכותי, תחבולה ונועזות מבצעית משנה מציאות. "לפרויקט תרומה ייחודית ומשמעותית לביטחון ישראל ולהכרעת אויביה", נמסר.
פרס הוענק גם ליחידת המו"פ במפא"ת שבמשרד הביטחון, לאגף המודיעין וזרוע האוויר בצה"ל, שב"כ וחברת אלביט מערכות, על פיתוח יכולת פורצת דרך וייחודית מבחינה טכנולוגית, אשר יצרה דיסציפלינה חדשה בתחום המודיעין. השימוש המבצעי במערכת מביא במישרין ובדגש על מלחמת חרבות ברזל, להישגים ערכיים בתרומתם להתמודדות צה"ל עם אתגרי שדה הקרב ולהשגת עליונות מודיעינית.
ועדת פרס ביטחון ישראל החליטה גם להעניק פרס מפעל חיים לי', איש המוסד, על עשייתו במהלך שלושה עשורים בארגון. "במסגרת שירותו, י׳ חתום על פיתוח מערכות טכנולוגיות ייחודיות וחדשניות פורצות דרך, ומהווה דוגמא ומופת למצוינות ומקצועיות בלתי מתפשרת. פעילותו לאורך השנים תרמה באופן משמעותי לעוצמה הטכנולוגית של מדינת ישראל ולביצור ביטחונה", נמסר.
ראש המוסד דוד (דדי) ברנע בירך את עובדי ומפקדי המוסד: "השנה, יותר מתמיד הוכחתם את עוצמתו והשפעתו של המוסד במלחמה המתמשכת של ישראל להכרעת אויביה. זכייתכם השנה מבטאת את הרוח, הערכים, היוזמה והיצירתיות של המוסד ואת היכולת לעשות את הבלתי ייאמן פעם אחר פעם. אני גאה בכם".