יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית), התייחס בריאיון ל-ynet radio להפגנות נגד המהפכה המשפטית, ואמר כי "אין פה מחאה של חצי מדינה, זה שקר וכזב. כלל המשתתפים במחאה במצטבר לדעתי לא מגיעים אפילו למספרם של מצביעי מרצ, שלא עברה את אחוז החסימה".
רוטמן הוסיף כי "יש פה אנשים שמייצגים חלק נכבד מהאוכלוסייה, שמבחינתם אם הם הפסידו בבחירות שתישרף המדינה".
ביום שני תהיה שביתה במשק, יהיו כל מיני חברות שישביתו את העבודה, רופאים שלא ילכו לעבודתם.
"לא, אין שביתה במשק ביום שני. פעם אחרונה שבדקתי את דיני העבודה של מדינת ישראל ראיתי שההסתדרות היא גורם שיכול להכריז על שביתה כללית. ראש האופוזיציה יאיר לפיד, גם אם הוא באמצע קמפיין BDS של פגיעה בכלכלת ישראל, הוא לא בעל הסמכות להכריז על שביתה כללית במדינה. זכותו של כל בעל עסק לעשות שימוש בעסק שלו - זכותו של כל בעל עסק פרטי כמובן".
אנחנו מדברים גם על רופאים.
"מי שעושה שימוש בתפקידו כרופא ומונע טיפול מאנשים בגלל שלא מסכימים איתו פוליטית, בעיניי עושה מעשה נבלה ברמות שקשה לתאר. כמובן אם זה עסק פרטי זכותו לעשות כרצונו. אבל לצערי אני חייב לומר שהתרגלנו. אם יאיר לפיד מכס ראש הממשלה ישב ושלח מכתב שהוא המרדה פשוט, ואמר לרשויות לא לשתף פעולה עם השלטון - וזה עוד לפני שהרפורמה המשפטית התחילה להתקדם - אז בואו נקרע את המסך מעל העניין. יש פה מחאה של בן אדם שלא מבין שלהפסיד בחירות במדינה דמוקרטית זה חלק מהתהליך".
יש ציבור ענק שמרגיש תחושת מצור - מכל עבר הממשלה צרה עליו והוא צועק את זה לכל עבר.
"לא, הוא לא מרגיש את זה, מייצרים לו את זה. תדמיינו עתיד של עוד שלוש שנים, שנתיים - במה מדינת ישראל תהיה שונה באופן שישפיע על חייכם כאזרחים, בהנחה שאולי לא הצבעתם לקואליציה?".
האם המחאה היא לא עניין ששווה רגע לעצור ולהגיד אולי יש פה באמת משהו שאנחנו צריכים להידרש אליו?
"מחאה זה דבר שתמיד חשוב להקשיב לו. אבל אני חושב שצריך להקשיב גם למחאה שמקבלת הדהוד ובמה תקשורתית, וצריך לשאול את עצמנו למה מחאה מסוימת מקבלת".
לפי ההצעה שאתה הנחת, בוועדה לבחירת שופטים עדיין יהיה רוב לקואליציה.
"ההצעה הוצעה בכוונת מכוון. יש פה איזו בעיה שאנחנו מנסים לפתור. ההצעה הוצעה בכוונת מכוון ולב ליבה של ההצעה היא שבמדינת ישראל כמו ברוב מדינות העולם העם באמצעות נציגיו יבחר את השופטים. אני עדיין עומד מאחורי הצעתי שהעם יבחר את השופטים".
מה מבחינתך הוא בל יעבור? מה מכל הרפורמה הכי דחוף לך להעביר?
"זה לא עניין של הכי דחוף. כרגע אנחנו עוסקים בתיקון של חוק יסוד השפיטה, זה כרגע מה שמונח על שולחן הוועדה, וכולל בתוכו גם את שינוי שיטת בחירת השופטים ואת איסור פסילת חוקי יסוד. בעצם אי שפיטות חוקי יסוד, גם את פסקת ההתגברות וגם את עילת הסבירות".