אביו ירש את סבו. הוא ירש את אביו. והיום לראשונה מנהיג המדינה המבודדת בעולם חשף לעולם את בתו. צפון קוריאה שיגרה במהלך הלילה שבין חמישי לשישי טיל בליסטי בין-יבשתי שנחת ליד המים הטריטוריאליים של יפן, ובתמונות רשמיות שפרסמה התקשורת במדינה נראה המנהיג קים ג'ונג און לצד בתו, כשהשניים בוחנים מקרוב את הטיל.
"הוא הגיע למקום השיגור עם בתו האהובה ועם אשתו", נכתב על קים ג'ונג און בסוכנות הידיעות של צפון קוריאה. הבת נראתה בתמונות צועדת עם אביה הרודן לצד הטיל, וכן מסתכלת על אביה כשהוא מתדרך בכירי צבא. לפי הערכות, לקים ולאשתו רי סול ג'ו נולדו שלושה ילדים, ב-2010, 2013 ו-2017, אבל עצם קיומם לא אושר רשמית בתקשורת בצפון קוריאה עד עתה.
שיגור הטיל הבליסטי היה ניסוי הנשק הגדול השני של צפון קוריאה החודש, והצביע על יכולת פוטנציאלית לשגר מתקפות גרעיניות לעבר כל נקודה בשטח ארצות הברית. "מהלכים צבאיים נגד צפון קוריאה יובילו להרס עצמי", איים קים לאחר השיגור. "אנחנו נגיב בנחישות לאיומים גרעיניים באמצעות נשק גרעיני".
לדברי שליט צפון קוריאה, "אנחנו צריכים להפגין באופן ברור את הרצון שלנו לנקום באויבינו על תרגילי הלחימה האגרסיביים שלהם שמצביעים על היסטריה". מלבד השיגור, קים קרא גם לפיתוח של כלי נשק אסטרטגיים נוספים ולאימון של יחידות גרעיניות טקטיות. הוא הוסיף כי הניסוי המוצלח הלילה הוכיח את יכולותיה של מדינתו "להרתיע מפני כל איום גרעיני" עליה.
אף שלא ברור אם לפיונגיאנג אכן יש טילים גרעיניים מתפקדים, מומחים אומרים שהשיגור אתמול בלילה מצביע על הטווח הארוך של הטיל, שעדיין נמצא בפיתוח ונועד לשאת כמה ראשי נפץ גרעיניים כדי להתגבר על מערכות ההגנה של ארה"ב. וושינגטון מצידה גינתה את שיגור הטיל, והתחייבה להשתמש "בכל האמצעים הדרושים" כדי להבטיח את ביטחונה ואת ביטחונן של דרום קוריאה ויפן.
קוון יונג סו, פרופסור לשעבר באוניברסיטה הלאומית להגנה של דרום קוריאה, העריך שהשיגור אתמול בלילה היה ניסוי בטיל מסוג Hwasong-17, שיכול לדבריו לשאת בין שלושה לחמישה ראשי נפץ גרעיניים ולטוס למרחק של כ-15 אלף קילומטר. לצפון קוריאה יש שני טילים נוספים מסוג זה - Hwasong-15 ו-Hwasong-14 - שיכולים להגיע גם הם לארה"ב. עם זאת, Hwasong-17 יכול להגיע בנתיב ארוך יותר ליבשת, ולהתחמק באופן הזה ממערכות ההגנה מפני טילים של ארה"ב. הטיל המדובר אף זכה מפי סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית KCNA לכינוי "הנשק האסטרטגי החזק ביותר עלי אדמות".
צבא דרום קוריאה מסר כי הטיל שוגר מאזור בירת צפון קוריאה בשעה 10:15 בבוקר שעון מקומי. לפי יפן, הוא טס במסלול גבוה, ונחת ממערב לאי הוקאידו. ההערכה היא שהטיל טס למרחק של 1,000 קילומטרים, והיה בגובה מרבי של בין 6,000 ל-6,100 קילומטר. שר ההגנה היפני אמר כי בהתאם למשקל של ראש נפץ פוטנציאלי, לטיל טווח העולה על 15 אלף קילומטרים - כך שהוא מכסה את כל שטח ארה"ב.
סגנית הנשיא קמלה האריס, שנפגשה עם מנהיגי דרום קוריאה ויפן לצד מנהיגי אוסטרליה, קנדה וניו זילנד בפורום אזורי בבנגקוק, אמרה בפתח הפגישה כי "אנחנו קוראים שוב לצפון קוריאה לחדול מהפעולות הבלתי-חוקיות ומערערות היציבות". לדבריה, "המדינות המיוצגות כאן ימשיכו לדחוף את צפון קוריאה להתחייב לדיפלומטיה רצינית ומתמשכת". ראש ממשלת יפן אמר כי שיגור הטיל "בלתי מקובל לחלוטין", והוסיף כי הטיל נפל בתוך האזור הכלכלי הבלעדי של יפן.
כמה שעות לאחר השיגור של צפון קוריאה ערכו מטוסי ה-F-35 של צבא דרום קוריאה תרגילים המדמים תקיפות אוויריות על משגרי טילים ניידים של צפון קוריאה, סמוך לגבול היבשתי עמה. לפי הדיווחים, שמונה מטוסי קרב מדרום קוריאה ומארה"ב ביצעו בנפרד אימוני טיסה מול החוף המזרחי של חצי האי קוריאה. מפקדי צבא דרום קוריאה הזהירו כי יש להם יכולת לשגר תקיפות מדויקות לעבר צפון קוריאה, וכי "התרגילים הללו מעידים שאנו נחושים להתמודד עם כל שיגור של טיל בליסטי בין-יבשתי מפיונגיאנג, ועם כל פרובוקציה או איום אחר שנשקף ממנה". גם יפן וארה"ב קיימו תרגילים בתגובה לשיגור הטיל.
בחודשים האחרונים ביצעה צפון קוריאה עשרות ניסויים בטילים לטווח קצר יותר, ואמרה שמדובר בסימולציות של התקפות גרעיניות על מטרות בדרום קוריאה ובארה"ב. ב-3 בנובמבר גם כן שיגרה צפון קוריאה טיל שנחשד כ-Hwasong-17, אך לא הצליחה בכך. לפני השיגור אתמול בלילה, הזהיר שר החוץ של צפון קוריאה את ארה"ב מפני חיזוק המחויבות הביטחונית שלה לדרום קוריאה וליפן, והוסיף כי "מדובר בהימורים שוושינגטון תתחרט עליהם". לטענת צפון קוריאה, סדרת השיגורים האחרונה שלה היא תגובה ל"תרגילים צבאיים פרובוקטיביים שמבצעות ארה"ב ודרום קוריאה".
פורסם לראשונה: 23:58, 18.11.22