השרים נמצאים אמנם רק כמה ימים בודדים בתפקידם, אך המתנחלים לא מתכוונים לפספס אף רגע. פורום "ההתיישבות הצעירה" יצא בקמפיין חדש בו קרא לשרי הממשלה, ובפרט לאלו מהציונות הדתית ומעוצמה יהודית, לזרז את הסדרת ההתיישבות הצעירה - שם קוד לעשרות מאחזים בלתי חוקיים שהוקמו ללא אישור המדינה.
אלפי מתנחלים מתגוררים ביישובים המכונים "ההתיישבות הצעירה", שנפרסים מדרום הר חברון דרך בנימין ועד השומרון. המהלך להסדרת היישובים הללו הוא מורכב וכולל בין היתר עבודות מטה, עבודות שטח וגם חקיקה. אחרי מחאות שקיימו נגד הממשלה הקודמת, כעת בכרזות שפרסמו אנשי הפורום מככבים ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר בצלאל סמוטריץ, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שרת ההתיישבות אורית סטרוק והשר לפיתוח הנגב והגליל יצחק וסרלאוף.
בין היתר נכתב בכרזות: "זה החורף האחרון שבו נקפא מקור? עכשיו זה תלוי בכם", לצד תמונותיהם של החמישה. אנשי הפורום דורשים לקדם באופן מיידי את הסדרת ההתיישבות הצעירה ולא להמתין להחלטת הממשלה, שעל פי הסיכום הקואליציוני עם סיעת עוצמה יהודית צפויה לעלות תוך 60 יום מהקמת הממשלה.
"אנו מברכים על הקמת ממשלת הימין הלאומית היציבה לראשונה זה שנים, ועל הכנסת 'הסדרת ההתיישבות הצעירה' להסכמים הקואליציוניים", מסרו אנשי הפורום. הם הוסיפו כי "זו העת, כאשר החלטת הממשלה כבר מוכנה, והצורך ההומניטרי של מעל 25,000 תושבי ההתיישבות הצעירה בחודשי החורף זועק, לאשר את ההסדרה ולאפשר את חיבור ההתיישבות הצעירה כולה לתשתיות חשמל, מים ועוד".
גורם בהתנחלויות הסביר כי "זה הליך מורכב שלוקח זמן ואנחנו מודעים לעניין, אבל צריך כבר עכשיו להתחיל לעבוד. בימים האלו נדע אם כל מה שנכנס בהסכמים הקואליציוניים באמת יקרה או יישאר כהבטחה על הקרח". הסדרת המאחזים כוללת מספר שלבים בהם יציאה למכרזים עבור חברות חיצוניות שיבצעו סקרי קרקעות, חקיקה נלוות שתאפשר את הסדרת היישובים ועוד.
בעבר גיבש שר ההתיישבות הקודם וראש המל"ל הנוכחי, צחי הנגבי, רשימה של כמה מאחזים שנמצאים על אדמות מדינה וניתן להסדירם. אלא שהמהלך שנעשה בשיתוף השר במשרד הביטחון מיכאל ביטון נבלם ע"י מפלגת הליכוד.
בשיא המחאה, הקימו אנשי הפורום של ההתיישבות הצעירה מאהל בדואי מחוץ למשרד ראש הממשלה ומחו על אי הסדרתם. המחאה אף תפסה תאוצה כשבמקביל קידמה הממשלה את "חוק החשמל" שעיקרו היה להעניק חשמל למקבצים הבדואיים הלא מוסדרים בנגב.
המשמעות של הכשרה בדיעבד של כמעט 70 מאחזים היא דרמטית עבור ההתיישבות. מלבד הענקת ביטחון ותשתיות חשמל מים וביוב, מדובר בהכרה דה-פקטו של הממשלה באותם מאחזים. מבחינת הפלסטינים הדבר דרמטי שכן מדובר ביישובים שמבחינתם בכל הסדר עתידי יהיה הרבה יותר קשה לפנות. זאת על רקע המתיחות מול הרשות הפלסטינית והעובדה כי יו"ר הרשות אבו מאזן פונה לערכאות בינלאומיות ומלין על ממשלת ישראל.