מושל ניו יורק לשעבר אנדרו קואומו, שהתפטר מתפקידו על רקע האשמות בהטרדה מינית של 11 נשים, הצטרף לנבחרת המשפטית של ראש הממשלה בנימין נתניהו מול צווי המעצר שהוציא נגדו בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. "אני גאה להיות בהגנה המשפטית של ראש הממשלה נגד צו המעצר - ואני גאה לעמוד נגד האנטישמיות", אמר.
קואומו, שפוזל לעבר מרוץ לראשות עיריית ניו יורק בשנה הבאה, מגלה עניין הולך וגובר בישראל, מהלך שמתכתב עם חיזור אחר הקול היהודי בעיר – הקהילה היהודית הגדולה ביותר בעולם מחוץ לישראל. מאז חזרתו לחיים הציבוריים בשנה שעברה, החל לעסוק בלובינג פרו-ישראלי, צעד המגביר את הקשרים הפוליטיים שלו עם קבוצה בעלת השפעה משמעותית בבחירות המקומיות.
"זה הרגע שקובע. זה הרגע שהולך להיות בספרי ההיסטוריה. זה הרגע שבו חברים אמיתיים קמים כתף אל כתף ונלחמים למען מדינת ישראל", הכריז קואומו באירוע בניו יורק של הוועדה הלאומית לקידום החינוך היהודי. קואומו, עורך דין בהכשרתו שהיה בעבר גם התובע הכללי של מדינת ניו יורק, הוא אחיו של כוכב CNN לשעבר כריס, שאף הוא הסתבך בפרשייה של אחיו ונאלץ לעזוב את תפקידו.
את הנבחרת המשפטית הרכיב ידידו הקרוב של נתניהו, פרופ' אלן דרשוביץ, והיא כוללת שורת שמות בולטים במערכת המשפט האמריקנית והעולמית. בין היתר, תובעים כלליים לשעבר של ארה"ב, שר המשפטים הקנדי לשעבר ארווין קוטלר, ראש ה-FBI לשעבר לואיס פרי, ומנחה רשת פוקס ניוז עו"ד מארק לוין.
פרופ' דרשוביץ והצוות יטענו כי לבית הדין הבינלאומי אין סמכות שיפוטית על ישראל, שאינה חברה בבית הדין, וכי מערכת המשפט הישראלית היא עצמאית ויעילה. "בישראל יש את אחת ממערכות המשפט הטובות והעצמאיות בעולם, כזו שמוכנה ומסוגלת לחקור את מנהיגיה. בתי המשפט בישראל הרשיעו וכלאו ראש ממשלה לשעבר, נשיא לשעבר וכמה שרים. לחמאס אין מערכת משפט כזו", כתב בטורו ב"וול סטריט ג'ורנל", שם הכריז על חברי הצוות המשפטי של נתניהו. "ארה"ב צריכה להטיל סנקציות על המוסד. תהליך זה כבר בעיצומו בקונגרס ויש להמשיך בו".
לדבריו, הוצאת צווי המעצר נגד נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט משקפת אפליה בוטה של המוסד הבינלאומי ויוצרת השוואה בין פעולות ההגנה של ישראל למעשי הטרור של חמאס. "מבלי לעשות השוואות לשואה, ה-ICC — שיחד עם בית הדין הבינלאומי לצדק גילה הטייה כלפי ישראל במשך שנים - כנראה היה מוציא צווים נגד הלוחמים היהודים בגטו ורשה יחד עם הנאצים שביקשו לרצוח אותם. על-ידי מימוש צווים בלתי חוקיים ובלתי מוצדקים אלה, ה-ICC איבד את אמינותו".
פרופ' דרשוביץ הבטיח גם להוכיח שפעולותיה של ישראל בעזה אינן מפירות שום דין בינלאומי או דיני מלחמה. "גם אם מספרי הנפגעים המנופחים שסיפקו שירותי הבריאות של חמאס היו מדויקים, שיעור האזרחים ללוחמים שנהרגו על-ידי צבא ההגנה לישראל נמוך יותר מאשר בכל מלחמה דומה בכל מקום בעולם", טען. "זה בהחלט לא נחשב כרצח עם או כל פשע מלחמה אחר. בנוסף, המאמצים של ישראל והקהילה הבינלאומית לשלוח מזון וציוד אחר לעזה נבלמו על-ידי חמאס ועל-ידי כנופיות שגנבו את המשלוחים".
לדבריו, מדובר לא רק בקרב משפטי - אלא גם בקרב על דעת הקהל העולמית. "תיק זה יידון באולם בית המשפט בהאג. הוא גם יישפט בבית המשפט של דעת הקהל, הן בארה"ב והן בכל העולם. מסיבה זו, אני מרכיב צוות של עורכי דין ברמה עולמית מרחבי העולם כדי לעזור להגן על מנהיגים ישראלים מפני האשמות השווא".
דרשוביץ מקווה שהצוות המשפטי יפריך את ההאשמות ויביא לשיקום אמון הציבור בחוק הבינלאומי. "בית הדין פוגע בשלטון החוק ובמוסר הבינלאומי", כתב. "המטרה שלנו היא להגן על מנהיגי ישראל ולשמור על שלטון החוק מפני השחתה".