בוב דול, הסנאטור הרפובליקני שהיה מועמד המפלגה לנשיאות ארה"ב ב-1996 והפסיד לביל קלינטון, הלך לעולמו אתמול (יום ראשון) בגיל 98. בתחילת השנה הודיע דול כי הוא חולה בסרטן ריאות מתקדם. הוא כיהן כסנאטור מטעם מדינת קנזס במשך יותר משני עשורים וחצי, וכבר ב-1976 היה מועמד לתפקיד סגן הנשיא של ג'רלד פורד - אך השניים הפסידו לג'ימי קרטר.
לקריאה נוספת: כשקנדי נרצח, כשקלינטון ניצח. כך דיווחנו
דול החל את הקריירה הפוליטית שלו בשנת 1950 ונבחר לייצג את קנזס בבית הנבחרים ב-1951. הוא היה מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט בין השנים 1995 ל-1996 ומנהיג המיעוט בין השנים 1987 ל-1995. בעקבות מותו, יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי הורתה להוריד את דגלי ארה"ב בגבעת הקפיטול לחצי התורן. דול עוטר ב-1997 במדליית החירות הנשיאותית על-ידי ביל קלינטון, כשנה לאחר שהפסיד לו בבחירות, וב-2017 קיבל את מדליית הזהב של הקונגרס. אלה שני העיטורים האזרחיים הגבוהים ביותר בארצות הברית.
דול היה מוותיקי המפלגה הבודדים שהביעו בפומבי את תמיכתם במועמדותו של דונלד טראמפ לנשיאות ב-2016 - והגדיר את עצמו כ"טראמפר". ביולי האחרון הביע כעס כלפי הנשיא לשעבר שהמשיך לטעון כי הבחירות ב-2020 "נגנבו" ממנו. "הוא הפסיד בבחירות ואני מצטער על כך", אמר בריאיון.
הסנאטור הוותיק, איש צבא אמריקני, נפצע קשות במלחמת העולם השנייה והיה עורך דין שפעל למען נכים. ב-1990 הוא לקח חלק מרכזי בהעברת החוק האוסר על אפליה על רקע מוגבלות בתעסוקה ובתחבורה הציבורית. דול הקדיש חלק נכבד מפועלו הציבורי לגיוס כספים להקמת אנדרטה לוותיקי מלחמה בוושינגטון הבירה, אתר תיירותי פופולרי כיום.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ספד לו אמש: "אף שלעתים קרובות לא הסכמנו, הוא מעולם לא היסס לעבוד בשיתוף פעולה איתי או עם חברי המפלגה הדמוקרטית האחרים כשהנושא היה חשוב לו". הנשיא לשעבר דונלד טראמפ כינה את דול "גיבור מלחמה אמריקני" ואמר: "המפלגה הרפובליקנית התחזקה בזכות השירות שלו". מנהיג המיעוט הרפובליקני בסנאט, מיץ' מקונל, אמר כי דול הוא "אדם שהקדיש את חייו לשירות מולדתו".
אחת מהופעותיו האחרונות של דול בציבור הייתה בדצמבר 2018, כשהגיע לחלוק כבוד אחרון לנשיא לשעבר ג'ורג' בוש האב שארונו הוצב בקפיטול. חרף היריבות הפוליטית בין השניים, דול קם מכיסא הגלגלים שלו בסיוע אדם שעזר לו, והצדיע לבוש האב.
ב-1995 נפגש דול, אז מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט, עם ראש ממשלת ישראל דאז יצחק רבין, חודשים ספורים לפני שזה נרצח. בפגישה נכח גם יו"ר בית הנבחרים דאז ניוט גינגריץ', והשניים התחייבו בפני רבין שינסו להעביר חקיקה שתעביר את שגרירות ארה"ב מתל אביב לירושלים. החוק עבר בסנאט ובבית הנבחרים ברוב גדול, אך מאז במשך שנים, בכל שישה חודשים, דחו נשיאי ארה"ב מטעמים של "ביטחון לאומי" את מימושו, עד לבואו של טראמפ.
גם טראמפ חתם על דחייה ביוני 2017, ובמהלך אותו חודש העביר הסנאט האמריקני פה אחד החלטה לציון 50 שנה לאיחוד ירושלים. במסגרת ההחלטה אושר מחדש "חוק השגרירות בירושלים", וב-6 בדצמבר 2017 הכיר טראמפ בירושלים כבירת ישראל, והורה על תכנון העברת השגרירות לעיר. ב-14 במאי 2018 נחנכה השגרירות בטקס היסטורי.