שר החוץ הצרפתי ז'אן-נואל בארו, נשאל הבוקר (יום רביעי) לגבי האפשרות שראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ייעצר אם יגיע לצרפת, לנוכח הוצאת צוו המעצר נגדו על-ידי בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג, והשיב כי "יש לבחון שאלות חסינות אפשרית עבור בכירים מסוימים".
בהמשך קבע משרד החוץ של צרפת כי נתניהו יהיה חסין ממעצר, ובארו הסביר כי זה כיוון שניתנת חסינות למדינות שאינן צד לבית הדין הבינלאומי, כמו במקרה עם ישראל. "נתניהו נהנה מחסינות, אותה צריך לקחת בחשבון בכל הנוגע לצו המעצר שהוצא נגדו על-ידי בית הדין בהאג", אמר.
בארו אמר לערוץ "פראנס אינפו" כי "צרפת מאוד מחוברת לצדק הבינלאומי ותפעל לפי הדין הבינלאומי, המבוסס על חובותיה לשתף פעולה עם בית הדין הבינלאומי", והדגיש כי חוק בית המשפט "עוסק בשאלות של חסינות על מנהיגים מסוימים, וזה נתון בסופו של דבר להחלטת הרשות השיפוטית".
הצהרתו של בארו מגיעה שעות אחרי כניסתה לתוקף של הפסקת האש בלבנון - וכשבוע לאחר החלטת תובע בית הדין הבינלאומי קארים חאן להוציא את צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט. לאחר הוצאתם, משרד החוץ הצרפתי הודיע באופן רשמי כי "פריז תפעל לפי עקרונות בית הדין".
גורם מדיני בכיר התייחס שלשום למעורבות צרפת במגעים להפסקת אש ובסוגיית המלחמה בישראל בכלל, בצל הביקורת בירושלים על התנהלותה מול ישראל במלחמה. הגורם אמר כי "הייתה התגמשות בעניין הצווים מהאג מצד צרפת. זה לא משהו שמספק את ישראל, אבל אנו יכולים לחיות עם ההתגמשות הזאת, כי בסוף הבנו שבלי הצרפתים יכול להיות שאין הפסקת אש. הלבנונים והאמריקנים לחצו בסוגיה הזו, ומרגע שהצרפתים התגמשו בעניין הצווים קיבלנו את העניין".
בישראל זעמו על צרפת, בין היתר עקב ההערכה כי השופט הצרפתי בבית הדין הבינלאומי הפלילי, שחתם על צו המעצר נגד נתניהו וגלנט, לא היה מעז לעשות זאת בלי שקיבל אור ירוק וגיבוי מנשיא צרפת עמנואל מקרון, וכן עקב הדרת התעשיות הביטחוניות הישראליות מתערוכות הנשק הצרפתיות.
בישראל גם טענו שצרפת גרמה נזק למגעים להסדרה בכך שניהלה משא ומתן עקיף מול לבנון, ללא תיאום עם ארה"ב. בירושלים אף הטילו וטו על מעורבות צרפת במנגנון אכיפת הסכם הפסקת אש, ואף התנו את הסכמת ישראל בכך שפריז תתחייב שלא תאכוף את צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט.