ארגוני הנכים מסרו הערב (רביעי) כי המחאה על אי-תשלום הקצבאות כפי שהובטח להם תוקפא עד 28 בנובמבר, לאור שיחות עם גורמים בממשלה שהבהירו כי הכסף ישולם במלואו. לפי הפעילים, הקצבאות שיועברו כוללות את כל תשלומי הרטרו של 2021 - כלומר תשלומים רטרואקטיביים על קצבאות הנכים שהיו אמורות לעלות באופן הדרגתי ב-2020 ו-2021 ולא עלו כי תקציב המדינה לא אושר.
בנוסף, כך לפי פעילי המחאה, הקצבאות עצמן יועלו כעת מ-3,200 שקלים ל-3,700, וה"דיסריגארד" - הכינוי לסכום שהחל ממנו מקוצצות הקצבאות לזכאים להן - יועלה גם הוא מ-3,900 שקלים ל-5,300. כמו כן, לפי הפעילים הובטח להם שיכובדו כל ההסכמים שנחתמו והוסכמו עם שרי האוצר והרווחה המכהנים וקודמיהם.
אייל כהן, מוביל המאבק שעומד בראש קבוצת "הנכים הופכים לפנתרים", מסר כי הוא מאמין ששני הצדדים רוצים לסיים את המאבק ארוך השנים, אך הבהיר כי המחאת רק הוקפאה ולא הסתיימה - עד שכל הכסף ייכנס לחשבונות הנכים. "אנו מברכים על כל צעד שמתקדם למען סיום מאבק הנכים, אך נהיה עם היד על הדופק בכדי ליישם את החוק וההסכמים", מסרו בארגון.
שר הרווחה מאיר כהן מסר הערב: "כפי שהתחייבנו, הממשלה הזו משלימה את החלק החשוב בהסכם עם הנכים. יש לנו הסכמות עקרוניות וחשובות בשיתוף עם האוצר וארגוני הנכים, זהו תיקון עוול של שנים ומגיעה לציבור הנכים הזכות לחיות בכבוד. הממשלה הנוכחית מושיטה את ידיה לעבר אוכלוסיות מוחלשות, זו חובתנו הערכית. חברה חזקה וביטחון חברתי הם הערובה לישראל חזקה".
ארגוני הנכים חידשו ביולי האחרון את המחאה שלהם בטענה שהממשלה לא כיבדה את ההסכמים שהובילו לסיום המחאה הקודמת לפני כשנתיים. לאורך השבועות האחרונים חסמו הפעילים שוב ושוב כבישים מרכזיים ואת תנועת הרכבות - וגרמו בכך לשיבושים קשים, לעתים בעיצומו של העומס הרב בימי ראשון. גם ביום ראשון האחרון חסמו פעילי המחאה את תנועת הרכבות בין תל אביב לחיפה, ובעקבות עומסים חריגים בתחנות האוטובוסים תועד חייל נכנס לתא המטען של אחד מהם - אחרי שהנהג סירב להעלות נוסעים נוספים.
הארגונים הפגינו במחאה על הפערים ביישום חוק הנכים, שעתיד להיות מיושם במסגרת תקציב המדינה הקרוב, באיחור של כמעט שנתיים. סלע המחלוקת לטענתם היה ניסיונות אגף התקציבים במשרד האוצר לגרוע חצי מיליארד שקלים ויותר, המיועדים ליישום המלא של חוק הנכים.
לטענת הפעילים, תחשיבי משרד האוצר חושבו לפי ערכם הנוכחי, ולא לפי ערכם בסוף ינואר 2019 כמחויב בחוק. בכך מקבלי קצבת הנכות ייפגעו מהאיחור ביישום חוק הנכים, שנגרם מהפלונטר הפוליטי שנמשך כשנתיים. השינויים הללו, לפני ההסכם המסתמן כעת, היו גורעים מאות מיליוני שקלים ועתידים היו לפגוע בתוספות שונות שתוכננו במסגרת החוק, בין היתר תוספת מלאה לנכים הקשישים, רפורמה בקבלת קצבת סיעוד למתמודדי נפש ועוד.